F3A Seizoen 2024

Discussie in 'F3A' gestart door wvr, 27 mrt 2024.

  1. wvr

    wvr

    Lid geworden:
    12 mei 2003
    Berichten:
    2.871
    Locatie:
    Velserbroek
    Het buiten seizoen voor de klasse F3A (kunstvlucht) staat weer voor de deur.

    De eerste wedstrijd is al op zaterdag 20-april bij MVC 'Crash' te katwoude.
    Deze eerste wedstrijd is voor de instap (F3A-C) en gevorderde (F3A-B) klassen.

    Met ingang van dit jaar is het C-programma iets aangepast, de twee power figuren (victory roll en hoge-hoed) zijn vervangen door een 45 graden klimvlucht met hele rol en een vierkante lus. Ook is de landing niet langer een beoordeeld figuur, dit omdat we merkten dat de wat minder ervaren vliegers toch wel wat onnodige stress ondervonden van die beoordeelde landing. Nu kan er gewoon veilig geland worden op de manier die je zelf wenst. Voor de mensen die al langer het C programma in hun vingers hebben zal dit even wennen zijn, maar dit past ook in de gewoonte dat we iedere 2 jaar nieuwe programmas vliegen.

    De figuur omschrijving voor de F3A-C kan je downloaden vanaf de F3A.NL site

    Met deze aanpassingen aan het C-programma zijn de eisen aan het model een stuk lager en we hopen dan ook wat nieuwe vliegers te zien. Een aantal vliegers zijn vanuit de C doorgestroomd naar de F3A-B dus het speelveld is voor de beginnenden vliegers mooi schoon. Schroom niet om gewoon mee te doen, ookal denk je dat hetgene je kan laten zien (nog) niet goed genoeg is. Behalve netjes vliegen zal je ook moeten wennen aan een ander veld en het feit dat je vlucht beoordeeld wordt. Dat kan je alleen maar leren door gezellig mee te doen.


    Belangrijkste advies is om vooral je maximale uitslagen kleiner te maken en de expo te reduceren tot maximaal 25%... je model zal veel preciezer te vliegen zijn.

    Vanzelfsprekend zijn er meer adviezen te verkrijgen, dus kom gezellig mee vliegen of kijken.

    Wie zien we meedoen met een Avanti of Viper-jet ?

    Op F3A.NL kan je jezelf inschrijven en staat ook de volledige agenda.
     
    Hans Meij, frankh78 en Yme vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina