Auto voor zoontje

Discussie in 'Electro offroad' gestart door oomkoen, 17 jun 2017.

  1. oomkoen

    oomkoen

    Lid geworden:
    26 mei 2017
    Berichten:
    65
    Locatie:
    Enschede
    Ik ga toch maar om advies vragen. Voor mijn zoontje, van 4 en halve jaar, wil ik een bestuurbare auto aanschaffen. Mag best een speelgoed ding zijn als ie er maar lol mee heeft.

    Papa (ik dus) koopt zich later een Axial Wraith om samen met elkaar er eens op uit te gaan.

    Ik begon bij de speelgoed winkel. Dan ben ik al snel 30 tot 50 euro kwijt voor een beetje auto.
    Voor wat meer (tot 100 euro) is er op Marktplaats ook wel iets leuks te vinden. Was al eens een Latrax Teton tegen gekomen. Voordeel, is dat ik daar ook wel lol mee kan hebben. En de onderdelen zijn te vervangen.
    Ik was zelfs al naar het kijken naar een Axial Yeti Jr (1/18 dus).
    Daarna schrok ik dat ik voor die gedachte al 200 euro kwijt ben. Daar kan en zal ik ook vast mee rijden naast de Wraith.

    Toch maar weer terug bij de speelgoed winkel. https://www.toychamp.nl/product/1040371-Monster_Jam_4x4_RC_monstertruck deze leek mij best wel leuk. Geld wat ik niet uitgeef gaat naar de Wraith. Maar heb toevallig een test rondje van deze auto gezien. En dat stuurt niet eens. Wat slecht zeg.

    En nou zit ik dus een beetje vast. De prijs mag best laag onder de 50 zijn. Maar hij mag er ook wel lol mee hebben.
    Of moet ik het geld bij elkaar gaan zoeken en gaan voor een Teton of Yeti Jr.

    Keuzes...
     
  2. DollarHobby

    DollarHobby

    Lid geworden:
    11 mrt 2016
    Berichten:
    411
    Locatie:
    rijssen
    Als je wil leren sleutelen met de kleine is wat duurder niet gek natuurlijk. Komt omdat traxxas teton onderdelen genoeg leverbaar is in nederland. Vaak geld voor dit soort van bart smit spul vaak: kapot is weggooien. Al is 4,5 met een schroevendraaier ook nog niet echt bevordelijk maar misschien kan deze gedacht u helpen...
     
  3. oomkoen

    oomkoen

    Lid geworden:
    26 mei 2017
    Berichten:
    65
    Locatie:
    Enschede
    Sleutelen gaat het niet om. Hoewel hij toevallig wel een speelgoed autootje die hij met speelgoed gereedschap uit elkaar kan halen. Maar nee, voor dit werk is 4,5 echt te jong.

    En idd, als zo'n autootje met een paar klappen al stuk is. Dan is 30 euro ook wel zonde geld.
     
    DollarHobby vindt dit leuk.
  4. DollarHobby

    DollarHobby

    Lid geworden:
    11 mrt 2016
    Berichten:
    411
    Locatie:
    rijssen
    Volgens mij hebt u al lichtelijk een keuze gemaakt
     
  5. oomkoen

    oomkoen

    Lid geworden:
    26 mei 2017
    Berichten:
    65
    Locatie:
    Enschede
    Jawel maar ik vind 140 tot 200 euro wel weer veel voor zomaar een cadeautje voor mijn zoon.
    Aan de andere kant, die speelgoed dingen zijn echt waardeloos.
     
  6. DollarHobby

    DollarHobby

    Lid geworden:
    11 mrt 2016
    Berichten:
    411
    Locatie:
    rijssen
    Overweegt u eens een zoektocht op marktplaats neem aan dat u kan sleutelen
     
  7. wvr

    wvr

    Lid geworden:
    12 mei 2003
    Berichten:
    2.869
    Locatie:
    Velserbroek
    Ik zou iets kiezen wat niet te snel rijdt, maar waar ook goed onderdelen van te krijgen zijn. Mijn zoon was ook 4 toen ie ging rijden en heeft toen erg veel plezier gehad van een tamiya 'Fighter' , stevige auto, maar niets is bestand tegen volgas en een lantaarnpaal, stoeprand oid. Vandaar dat de verkrijgbaarheid van onderdelen handig is.
    tevens koop je dan ook een losse besturing die je ook in andere auto's kan gebruiken.
     
    DollarHobby vindt dit leuk.
  8. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    3.350
    Locatie:
    Gavere/België
    Mijn zoontje (en dochter ook wel) leerde al rijden met mijn oude elektro buggy rond die leeftijd, mss beetje jonger. Gewoon heel licht vertand, zo licht mogelijk afgeregeld. een 1/10 buggy. Had ik die niet gehad, keek ik voor een 2dehands. Weinig geld, standaard zender, een paar batterijen, maar niet van de zwaarste ook. Als je een wat ouder type neemt, kun je met wat geluk een 2de bijkopen voor onderdelen. Blijft goedkoop en toch vele keren beter dan speelgoed crap. En eventueel beperkt een beetje up te graden, maar betekent vooral: sterker maken. Want robuust moest het zijn!
     
  9. oomkoen

    oomkoen

    Lid geworden:
    26 mei 2017
    Berichten:
    65
    Locatie:
    Enschede
    Tja zo zat ik ook te denken. En kwam ik dus op een mooie Latrax Teton uit. Zelfs eentje gevonden met een tweede chassis voor onderdelen. Deal was al helemaal rond tot de verkoper af haakte. En van tweedehands keek ik weer naar nieuw en zo liep de prijs weer op. Haha Moeilijk hoor.

    Heb nu mijn ogen gericht op een Conrad Amewi 22211 Extreme D5 auto. Betaalbaar en gelukkig veel beter bestuurbaar dan de echte speelgoed dingen.

    Maar goed, mijn zoontje moet stickertjes sparen en als beloning krijgt ie een autootje. Sparen gaat nog niet zo snel, dus ik heb nog even. :)
     
  10. Ricochet

    Ricochet

    Lid geworden:
    23 mrt 2015
    Berichten:
    89
    Locatie:
    Steenwijk
    Ik loop ook met dezelfde gedachten rond, mijn zoon word in augustus 5 en ik was ook wat aan het kijken voor een leuke RC auto voor hem.
    Hij heeft weinig ervaring, maar hij vind techniek leuk. Met name Lego en Thomas de Trein zijn favoriet. Zelf dingen bouwen is voor hem geen probleem.

    Ik wacht echter tot hij 6 is voor we een serieuze RC auto gaan aanschaffen. Het zal een leuke Nikko o.i.d. worden voor de time being. Hij had vorige week al de controller van de E-Revo in handen gekregen toen ik net wat aan het afstellen was, resultaat: 2 kapotte vazen en een tuin lamp. Uiteraard mijn fout, hij had dat ding niet in handen mogen krijgen haha.
     
  11. oomkoen

    oomkoen

    Lid geworden:
    26 mei 2017
    Berichten:
    65
    Locatie:
    Enschede
    Dit gaat mijn keuze ook worden. Een Nikko heb ik vroeger ook nog gehad, dus dat zal wel goed zitten. Kosten zijn lekker laag. Wel een pistool zender. Veel plastic dus lekker impact proof. Daarbij komt, het autootje (Nikko Rc Off-road Jeep 1:16) welke ik ga bestellen gaat max 8km/h. Als dat vol speed tegen de stoeprand aan knalt, dan zit er misschien net een krasje extra op de behuizing. :rofl:

    Nikko heeft zelfs nog een site voor onderdelen. Geen idee of er voor dit autootje ook zo is. En waarschijnlijk zijn de onderdelen inclusief verzending duurder dan de auto zelf. Het klinkt wel goed.

    Tegen de tijd dat ik mijn Wraith heb, mag hij daar eens mee proberen. En mocht het echt een hobby worden, dan kan er altijd nog een serieuzere auto komen.
     
  12. Ricochet

    Ricochet

    Lid geworden:
    23 mrt 2015
    Berichten:
    89
    Locatie:
    Steenwijk
    Cool, ik zal daar ook eens naar kijken :)
     
  13. oomkoen

    oomkoen

    Lid geworden:
    26 mei 2017
    Berichten:
    65
    Locatie:
    Enschede
    Update: gisteren avond is het pakketje geleverd en vanmorgen samen uitgepakt.

    Die Nikko Jeep Wrangler is een mooi ding. Rijd niet te snel, geen vering of andere bewegende delen. Wielen zijn helaas wel hard plastic. En bumper doet het erg goed. De auto heeft al menig deur, tafelpoot, muur, stoelpoot geraakt op volle snelheid. Maar volle snelheid is niet zo hard en de hoeveelheid plastic en geen onderdelen, houden hem sterk. :)

    Even wat details.
    Het zogenaamde bereik van 40m is werkelijk 25m.
    De max snelheid is 8km/h is werkelijk 5km/h.
    Nou zitten er al bestaande batterijen in. Misschien dat ie bij volledig volle batterijen wel sneller en een verder bereik heeft.

    En ook al is het niet zo. Het is leuk speelgoed.

    Met een paar dagen krijg ik een setje oplaadbare batterijen binnen. Ik zal nog eens gaan testen bij volledig opgeladen batterijen.
     
  14. wvr

    wvr

    Lid geworden:
    12 mei 2003
    Berichten:
    2.869
    Locatie:
    Velserbroek
    Oplaadbare 'batterijen' hebben een lagere spanning dan echte batterijken 1.2volt vs 1.5 volt, dus waarschijnlijk rijdt je auto nog iets langzamer met de oplaadbare batterijen (wat eigenlijk dus gewoon accu's zijn)
     
  15. oomkoen

    oomkoen

    Lid geworden:
    26 mei 2017
    Berichten:
    65
    Locatie:
    Enschede
    De interesses van jonge leeftijd blijft een raar fenomeen. Helemaal blij met zijn auto, maar rijden ho maar.
    Nu op vakantie de auto gewoon weer meegenomen. En de auto heeft nu al meer meters gereden, dan in de hel tijd dat hij het ding heeft.

    Maar je kunt er leuk mee rijden. Sturen doet ie niet top. Maar goed dan maar een paar keer in steken. Voor de batterijen ga ik ook nog iets verzinnen. Het verschil van 1,2V (4x1,5 gewoon of 4x1,2 oplaadbaar) merk je wel. Daar ga ik na de vakantie wel mee verder.

    Kleine update is al wel gemaakt. Elastieken rond de wielen voor betere grip op gladde ondergrond.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  16. Jvdw

    Jvdw

    Lid geworden:
    10 nov 2017
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Nijmegen
    Hallo allemaal,

    Ik ben net als de topicstarter op zoek naar een leuke RC auto voor mijn zoontje van 4,5 en ben aan het kijken of ik er meteen een combi van kan maken zodat papa er ook veel plezier van heeft.
    Ik gebruik even dit topic om niet meteen het forum te vervuilen met dezelfde onderwerpen (als dat goed is).

    Ik heb vroeger zelf als kind verschillende RC auto's gehad, maar dan redelijk eenvoudige. Nu is mijn zoontje gek van racen, snelheid en auto's dus denk dat hij het erg leuk vind. Nu ben ik een leek en heb ik naar verschillende eenvoudige auto's gekeken en kom dan uit bij auto's zoals hierboven omschreven (plastic, slechte besturing).
    Nu wil ik niet meteen veel uitgeven voor deze beginnende hobby en kwam een "Himoto 1:10 Truck Leopard Grey 2.4GHz" tegen (€130,-). Deze is nu in de aanbieding, waarbij er optioneel (€20,-) een zender bij aangeboden wordt waar je de snelheid van de auto terug kan schroeven. Dit lijkt me erg handig voor wanneer mijn zoontje ermee gaat rijden.
    Is dit iets waar zowel vader als zoon plezier aan kunnen beleven, of toch een eenvoudige auto voor €40,-? Als het uitgroeit tot een echte hobby volgen er waarschijnlijk andere auto's, maar dit leek me een mooie om als leek mee te starten.
     
  17. wvr

    wvr

    Lid geworden:
    12 mei 2003
    Berichten:
    2.869
    Locatie:
    Velserbroek
    belangrijk onderdeel van je beslissing is de bescikbaarheid van onderdelen , er gaat gegarandeerd wat stuk, hoort bij de hobby !
     
  18. Jvdw

    Jvdw

    Lid geworden:
    10 nov 2017
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Nijmegen
    Heb je wellicht een tip voor deze prijs categorie voor een auto welke een betere optie kan zijn? 2e hands is ook zeker een optie.
    Vind het terug kunnen schroeven van de snelheid wel een handige optie.
     
  19. wvr

    wvr

    Lid geworden:
    12 mei 2003
    Berichten:
    2.869
    Locatie:
    Velserbroek
  20. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim
    Toegegeven dat Himoto in de onderlaag van het RC gebeuren zit en ook niet mijn keuze is maar kijkend naar het chassis is het er 1 dat door vele merken wordt aangeboden, zelfs door een zustermerk van HPI als ook de Conrad. Onderdelen vinden is dus geen probleem. Zie ook dat er een sparepart pakket gratis meegeleverd wordt, ook handig.

    The Tamiya fighter buggy is wel een degelijk ding. Deze auto's worden op de Tamiya cup uitgeleend aan beginnende rijders en zijn redelijk heel gebleven. Het geheel opbouwen met de nodige materialen is ook leerzaam en leuk maar zal duurder zijn dan de Himoto ook al koop je alle extra benodigheden goedkoop bij Hobbyking in, het 1e vereiste is een kogellagerset.... Dus ja, met zender, accu, lader, lagers lopen de kosten toch snel op.

    Ik denk dat de Himoto dan misschien wel de betere keuze is, 1 advies is om nog uit te kijken naar een betere lader zoals een simpele B6AC zodat je de accu's veel sneller kunt laden dan de standaard lader.
     

Deel Deze Pagina