[Hulp] Protech Phaser 4 RS ombouwen naar elektro

Discussie in 'Electro auto's' gestart door Stoomstrijkijzer, 24 aug 2009.

  1. Stoomstrijkijzer

    Stoomstrijkijzer

    Lid geworden:
    24 aug 2009
    Berichten:
    2.899
    Locatie:
    Maldegem, België
    Hallo,

    Ik ben hier nieuw op het forum en ik heb nog een Phaser 4 RS staan. Ik heb aangekocht toen ik mijn plechtige communie deed. Ik was bezeten door die auto's. Maar nitro vroeg zoveel onderhoud dat ik het op de duur beu was en er geen geld meer wou insteken. Dus heb ik de buggy terug opzij gezet. Nu deze zomer kreeg ik zin om te starten met elektro vliegen en ik heb wou deze wagen verkopen zodat ik het vliegen wat kon finacieren. Na wa te beginnen informeren over vliegen en brushless heb ik gezien dat je tegenwoordig al 1:8 buggy's kunt ombouwen naar elektro en dat brushless zo goed al geen onderhoud vraagt.

    Zouden jullie me kunnen zeggen wa ik allemaal nodig zou hebben en hoeveel het ongeveer zou kosten om m'n wagen om te bouwen naar elektro? En zouden jullie me ook kunnen zeggeb wat hij nog waard is in jullie ogen (zonder motor want die start voor geen meter meer)? Als ik er nog redelijk wat voor krijg verkoop ik hem. Indien niet bouw ik hem om als dat wat meevalt kwa prijs.
    Ik heb een 2 kanaals FM zender. Voldoet die hiervoor?

    Hopelijk kunnen me een beetje helpen want ik de laatste 5 jaar geen modelbouw meer gedaan.

    Dank bij voorbaat!

    Foto's (gsm kwaliteit :( Digicam ligt op m'n moeder haar praktijk)
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 24 aug 2009
  2. robin_phaser4rs

    robin_phaser4rs

    Lid geworden:
    10 nov 2008
    Berichten:
    1.927
    Locatie:
    drunen, noord-brabant
    hey,
    deze wagen heb ik ook...of eigenlijk heb ik er 2. 1 aangekocht 2de hands zonder zenderset maar incl koffer met onderdelen, failsave, startbenodigdheden en laders voor 200 euro. later nog 1 erbij gekocht voor onderdelen, dit keer incl zenderset +wat delen en gloeiplug enzo voor 150 euro. beide keren zat er een werkende motor op. misschien geeft dit een indicatie? denk dat je voor het kale chassis nog 75-100 euro kan krijgen, aangezien de motor (het duurste onderdeel) er niet werkend op/bij zit.
    wat betreft het brushless gedeelte. je zal dan een regelaar + motor + lipo + lipolader + balancer moeten hebben sowieso. dus reken maar op een dikke paar honderd euro
     
  3. Stoomstrijkijzer

    Stoomstrijkijzer

    Lid geworden:
    24 aug 2009
    Berichten:
    2.899
    Locatie:
    Maldegem, België
    Dank je voor de prijs indicatie. Ik had wel gedacht dat ik er zeer weinig voor zou krijgen. Dan hou ik hem liever en maak ik hem brushless. Alleen ken ik niet over die lipo's, regelsaars en motoren en hoe de vertanding daarbij moet zijn.
    Kan ik gewoon een motor tegen het midden diff zetten? En kwa remmen, rem ik dan op de motor of kunnen de remschijven nog altijd van dienst zijn?
    Ik zou graag genoeg power hebben en rond de 60-70km/h kunnen rijden (zoals hij was op nitro dus).
    Ik heb totaal geen idee wat voor motor, batterij en regelaar ik daarvoor moet en wat me dat gaat kosten.
     
  4. robin_phaser4rs

    robin_phaser4rs

    Lid geworden:
    10 nov 2008
    Berichten:
    1.927
    Locatie:
    drunen, noord-brabant
    om eerlijk te zijn heb ik van brushless nog niet zoveel verstand. echter zijn er op dit forum genoeg mensen die dat wel hebben en die ook echt dikke brushless sets hebben. in principe rem je op de motor. je gas/rem servo verdwijnt uit de auto en je sermschijven kunnen eruit. je kan in principe een alu plaat maken die je op het chassis schroeft waar je je motor in bevestigd. tandwielverhouding moet je testen. maar over wat voor brushless set je zou moeten hebben en welke verhopuding tandwielen moet je niet bij mij zijn dat weet ik echt niet. om alles compleet nieuw te kopen ben je in ieder geval een hele berg geld kwijt en kun je misschien beter deze auto verkopen en een al omgebouwde brushless buggy kopen. of tweedehands spulletjes op deze site zoeken. succes!

    ps: als je voor brushless kiest maak je dan maar niet druk over power. waarschijnlijk gaat hij harder dan je auto ooit met nitromotor heeft gelopen
     
  5. FireFrenzy

    FireFrenzy

    Lid geworden:
    22 jun 2009
    Berichten:
    2.451
    Locatie:
    Utrecht
    je kan op EBay best cheap brushless setjes van EZrun (zonder batterijen) kopen weet niet precies of 1/8 er ook een is maar je kan iig ff kijken...
     
  6. Stoomstrijkijzer

    Stoomstrijkijzer

    Lid geworden:
    24 aug 2009
    Berichten:
    2.899
    Locatie:
    Maldegem, België
    Probleem is dat ik totaal niks ken van de kracht van de motoren en welk type ik nodig heb voor in m'n buggy. Ik weet ook niet hoe ik een bijhorende regelaar en batterij moet vinden.
    Ik kan natuurlijk gewoon naar de winkel en het daar vragen, maar ik denk dat duur zal uitdraaien. Ik zou alles het liefst aankopen in een online shop en dan alles zelf ineen knutselen.
     
  7. robin_phaser4rs

    robin_phaser4rs

    Lid geworden:
    10 nov 2008
    Berichten:
    1.927
    Locatie:
    drunen, noord-brabant
    tsja ik heb nu zelf een ezrun setje maar dat is voor een 1/10 onroad. dat zou ik niet aanraden voor jouw buggy. zoek anders joram of byte eens op op het forum. zij hebben wel ervaring met de zwaardere brushless ombouw
     
  8. Stoomstrijkijzer

    Stoomstrijkijzer

    Lid geworden:
    24 aug 2009
    Berichten:
    2.899
    Locatie:
    Maldegem, België
    Laatst bewerkt: 25 aug 2009

Deel Deze Pagina