Na enkele posts toch even voorstellen ... ;-) + pics

Discussie in 'Big Scale auto's' gestart door guzzio, 19 aug 2016.

  1. guzzio

    guzzio

    Lid geworden:
    22 jul 2015
    Berichten:
    28
    Locatie:
    België
    Hey guys. Na enkele vraagjes gepost te hebben, vind ik het wel zo netjes om me toch even voorstellen.

    Afkomstig van België, waar het rc gebeuren flink wat minder is dan bij jullie Noorderburen.

    Een jaar of 15 heb ik me eens een tweedehands Monster Beetle gekocht. Enkele litertjes mee gereden en dan op een lade belandt in de garage om meer dan 10 jaar lang stof te vangen. Maar omdat het gewoonweg een cool ding is, nooit verkocht. Ook is er zoiets als 'het genot van het bezit' ... jullie weten vast wat ik bedoel.

    Nu is mijn zoon gestart met wat goedkoop Dreamland prul rc dinges, en dan werd het tijd om zijn eerste 'echte' rc car. Het werd een HPI Wheely King met crawler conversie. Eerst een jaartje in crawler modus gereden om de feeling te krijgen, dan een snellere motor erin en zo heeft mijn 10-jarige zoon geleidelijk ervaring opgedaan.

    En het gaat lekker. Ondertussen is er ook een RC boot bijgekomen, een drone, maar onze liefde blijft nog steeds bij die goeie ouwe trouwe Marders.

    Zoals gezegd heb ik de Marder Beetle na pakweg 10 jaar na veel gezaag van zoonlief opnieuw opgestart. Wat bezine opgepompt, enkele trekjes, en hupla ... pruttel, pruttel, pruttel. Toch wel sterke motortjes als je 't mij vraagt. Veel gekwijl van zoonlief en in de wolken. De eerste metertjes met Papa zijn Monster Beetle verliepen goed. Nou ... tijd dus voor je eigen wagen. Dus er kwam een Marder bij die door de vorige eigenaar wat verwaarloosd was. Maar de motor bleek mooie compressie te hebben en de alu set-up sprak me aan. Dus kopen die handel.

    De Marder snel wat in orde gezet om mee te nemen op reis. Vrouw ligt graag aan het zwembad met de dochter. Papa en zoon hebben het na enkele uurtjes zonnebakken wel gehad, dus even de lokale weide opzoeken, of een leuk terreintje en wat gek doen, papa-zoon quality time.

    Genoeg geluld. Bij deze enkele foto's. Vragen over hoe-, wat wel, wat niet, how to ... zullen beslist wel volgen. ;-)

    HPI Wheely King in crawler conversie:
    [​IMG]

    RC boot op Hegermeer - Sneek:
    [​IMG]

    Eerste maal zoon met Marder - dat wordt POETSEN ! ! ! ;-)

    [​IMG]

    [​IMG]


    Marders mee op reis:
    [​IMG]

    Iets grotere banden, iets meer grondspeling. Banden goed bevonden.
    [​IMG]

    Always fun met pa. ;-)
    [​IMG]


    Inmiddels aangepast:
    Na elke off road rit wordt alles met een compressor uitgeblazen. Alle bewegende delen worden voorzien van teflon droogsmeer. Omdat er toch steeds veel vuil in de trekstarter komt, dan maar op beide wagens een trekstarter cover gemonteerd (of hoe heet zoiets?). Ook beide luchtfilters voorzien van een cover.

    Eén van de dempers van de Marder van zoon bleek leeg te zijn. Ai ... en dat net op reis in Frankrijk. Dan maar de dempers gevuld met 80W90, litertje gekocht bij een lokale garagist. Demping is zachter, maar deze set-up bevalt ons wel. Dus er blijft 80W90 in de voordempers. Al zal 80W90 voor achteraan toch té dun zijn.
    Thuisgekomen van reis de benzine leidingen van beide wagens vervangen. Die bleken een beetje verduurd te zijn. En maar meteen een filtertje op de tankontluchting gestoken. Speel graag safe.

    Verder heeft de Marder van zoon een tandwielverhouding die té veel op snelheid gericht is. Dus een 18-46 stalen setje in onderweg.

    En verder ... we zien wel. Grtz From Belgium.
     
    Laatst bewerkt: 19 aug 2016
  2. wilbert de wit

    wilbert de wit

    Lid geworden:
    31 okt 2010
    Berichten:
    519
    Locatie:
    nieuwegein
    Welkom, mooi verhaal en leuke auto's.
    Veel plezier met de hobby.
     

Deel Deze Pagina