quadcopter zelfgemaakt frame bouwplan

Discussie in 'Multicopters bouwverslagen' gestart door antondekoning, 16 jan 2017.

  1. antondekoning

    antondekoning

    Lid geworden:
    16 jan 2017
    Berichten:
    4
    Locatie:
    krimpen aan den ijssel
    Hallo ik ben bezig voor mijn profiel werkstuk over multicopters, we hebben de nadruk vooral op het theorie gedeelte liggen, en dat hebben we nu ook af. Wij willen ook nog een quadcopter bouwen, en heb ook al verschillende 3d modellen op sketchup gemaakt. maar nu weet ik dus niet welke combo van motoren esc en batterij ik hiervoor nodig heb. ik hoop dat iemand een mooie samenstelling heeft voor mij
     
  2. antondekoning

    antondekoning

    Lid geworden:
    16 jan 2017
    Berichten:
    4
    Locatie:
    krimpen aan den ijssel
    En handig om te weten mijn quadcopter wordt van arm tot arm rond de 50cm (als dit een handige maat is) ik heb aluminium profielen voor de armen, en daarnaast gebruik ik waarschijnlijk nog wat carbon of hout(al dat kan). en ik vraag me ook af of je niet gewoon beter op rc addict kan bestellen ipv op hobbyking, ook al is er een groter assortiment bij hk.
     
  3. joepstar

    joepstar

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    182
  4. antondekoning

    antondekoning

    Lid geworden:
    16 jan 2017
    Berichten:
    4
    Locatie:
    krimpen aan den ijssel
    Ja eigenlijk om nieuw te kopen, maar ben oom via dit forum en marktplaats bezig met onderdelen verzamelen.
     
  5. RoadRunnerRik

    RoadRunnerRik

    Lid geworden:
    23 mei 2016
    Berichten:
    62
    Locatie:
    Prof Utrecht
    Je frame word dus een look a like F450 van DJI? (qua formaat dan omdat een F450 van arm tot arm +/-45cm is). Heb eerst met een Naze32 op een F450 frame gevlogen, werkte top. Helaas vind ik de Naze32 minder geschikt voor film en fotografie waardoor ik nu een Naza M V2 heb, tevens zal de F450 binnenkort worden omgebouwd naar F550 als ik de ESC binnen heb.

    Qua onderdelen kan ik je alleen vertellen wat ik heb en wat mijn ervaring hiermee is.
    Motoren: Cobra 2217 950kv -- Deze bevallen me uitermate goed, genoeg lift kracht en hufter proef. Helaas wel aan de prijs. Je kan ook een soort gelijk type nemen alleen dan van een goedkoper merk. Let wel op dat ze 3s / 4s ondersteunen ivm je accu. Op 4s heb je veel meer power omdat je op een hoger voltage vliegt.
    Props : gemfan 9047 en gemfan 1050
    ESC : Afro 30amp -- Ook deze bevallen me uitermate goed
    FC : Naze32 & Naza M V2 -- De Naze32 is een goed goedkoop bordje om mee te beginnen en lekkerom rondjes te gaan vliegen. Wil je meer richting de fotografie etc is een Naza meer aan te raden. Mijn ervaring is wel dat ik met de Naze32 +/- 5 minuten meer vliegtijd heb (met de zelfde setup) dan als met de Naza... Mocht je interesse hebben in een Naze32 Rev6 DOF 10, heb er nog 1 nieuw geseald in de verpakking liggen als backup.
    Accu : Het vliegt zowel op 3s als op 4s. Ben begonnen met 3s 2700mah om rustig te beginnen. Vlieg momenteel met 4s 3300mah en met de Naza krap 10min vliegtijd (drone weegt zo rond de 2/2.5 kg). Vervolg stap met de F550 zal een 4S worden en rond de 5800/6500mah.

    FPV, Osd, gimbal etc even buiten beschouwing gelaten omdat deze optioneel zijn om te vliegen

    Qua afstandbediening ben ik nog steeds zeer te spreken over de Turnigy 9x. Goed instap model met 8 kanalen voor een nette prijs.
     
  6. antondekoning

    antondekoning

    Lid geworden:
    16 jan 2017
    Berichten:
    4
    Locatie:
    krimpen aan den ijssel
    top heel erg bedankt! heb al een hobbyist gevonden die mij wil helpen en dat lijkt aardig hierop, heb ook geen onderdelen meer nodig want hij heeft nog veel onderdelen, maar wel bedankt
     

Deel Deze Pagina