Regelgeving en micro vliegspul

Discussie in 'De Modelbouwkroeg' gestart door ido, 20 feb 2017.

  1. ido

    ido

    Lid geworden:
    23 aug 2011
    Berichten:
    210
    Locatie:
    Rotterdam
    Regels regels regels, maar hoe zit dat met het micro spul, zeg minder dan 100gram. Een inductrix of een klein piepschuim RC speelgoed vliegtuig, mag je hier ook alleen binnen bepaalde gebieden mee vliegen? Of gelden deze nofly-zone kaarten alleen voor de zwaardere/grotere modellen?
    Als ik iets bij de bart smit iets koop voor mn kinderen, mag er in Rotterdam niet mee gevlogen worden volgens de nofly-zone kaart.of is dat geen probleem.

    Het doel is vooral bescherming van de luchtvaart lijkt me, maar hoeveel schade kan mijn inductrix (30gram) nu aanrichten, niks lijkt me.

    Weet iemand hoe dat zit?
     
  2. humptydumpty

    humptydumpty

    Lid geworden:
    16 jan 2012
    Berichten:
    102
    Officieel? Valt onder de regeling modelvliegtuigen. Daarin worden geen uitzonderingen gemaakt voor gewicht. ilent boetes zijn afhankelijk van de gevaar setting. Andere boete bedragen niet. Officieel mag je dus zelfs met 1 gram niet vliegen in een no fly-zone. Of je er problemen mee gaat krijgen is een andere vraag. Wat officieel wel mag is binnen vliegen. Zodra je in je tuin vliegt van je landgoed mag het officieel niet in een nofly-zone ook niet met 1 gram.
     

Deel Deze Pagina