reling zwarte zee

Discussie in 'Werkschepen' gestart door piet koppers, 3 mrt 2017.

  1. piet koppers

    piet koppers

    Lid geworden:
    19 feb 2017
    Berichten:
    62
    Locatie:
    sint maartensvlotbrug
    Goeden morgen Ja ik heb het aan gepast dat komt door dat je een boot overneemt van iemand die een deel van diverse onderdelen zoek heeft gemaakt maar verder schiet het al op. vandaag maar weer eens naar de hobbywinkel om diverse missende delen aan te schaffen.
     
  2. k-k

    k-k Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    13.103
    Locatie:
    Oostvoorne
    Piet, Het heeft wel niets met de reling te maken, maar ik zou de waterlijn, de loop van de afschijding tussen zwart, blauw en geel op elkaar afstemmen. Nu heeft elke kleur zijn of haar eigen richting. Heb je een mooi strak schip en dan haalt de "loop" van de kleuren het geheel onderuit. In feite moet de waterlijn recht zijn. De andere kleuren afstemmen op de zeeg van de romp. Je hebt nu een hoop foto-info in het verhaal van de eerste reis van de Zwarte Zee. Om een mooie waterlijn af te tekenen het schip op een vlakke ondergrond zetten. Inmeten waar de waterlijn bij voor en achtersteven hoort te zitten. Dan het model zo zetten dat voor en achter de afstand tot de ondergrond gelijk is. Pas op dat ze geen slagzij maakt. Dan rondom aftekenen met een potlood of fineliner op een klos(je). Iets anders van de juiste hoogte mag ook. Daana afplakken en schilderen. Wel wat extra werk, maar je zult zien dat er dan een heel ander schip ontstaat. Succes ermee! Gr. Klaas.
     
  3. piet koppers

    piet koppers

    Lid geworden:
    19 feb 2017
    Berichten:
    62
    Locatie:
    sint maartensvlotbrug
    Bedankt voor info maar moet dit allemaal nog doen dit is de eerste laag verf de tweede laag en afschilderen gaat er pas op als ik het berghout er op heb zitten dan zal je zien dat het echt mooi wordt. Voorlopig eerst nog wat ding kleine dingen doen die ik miste en vandaag gehaald heb. Ik heb trouwens daar een fout mee gemaakt hat alles al afgetekend toen hij in het water lang maar was vergeten de accu er in te zetten maar binnenkort is dat niet meer zichtbaar.
     
  4. Mike Brink

    Mike Brink

    Lid geworden:
    28 okt 2016
    Berichten:
    13
    Locatie:
    Wilp (Gld)
    IMG_0235.JPG IMG_0236.JPG https://www.homecinemacenter.nl/product/435970/samsung-bd-h6500.html
    Hallo, Piet.
    We zijn weer terug van vakantie.
    Ben even op jou vraag gedoken.
    Het is erg simpel. Je kunt namelijk alle maten van de hoofd tekening gewoon over nemen van zij en boven aanzicht.
    Bijvoorbeeld de vlaggenstok heeft een diameter van 1 mm en een lengte van 36 mm. Zie foto's. De doorzichtige draden zijn fiber glas draden die eindlicht door geven van een led lampje, zodat ik de originele boord lichten kan gebruiken.
    Ik hoop dat de de pdf over de eerste reis van de zo hebt gevonden. Zoniet probeer ik het later wel een keer naar je te mailen .
    Groetjes Mike
     
  5. piet koppers

    piet koppers

    Lid geworden:
    19 feb 2017
    Berichten:
    62
    Locatie:
    sint maartensvlotbrug
    Goedenmiddag Mike
    Ik heb een vraagje ben bezig om het voorplechtje op de boeg te zetten maar nu blijkt dat dat niet past. Nu zit er aan de bovenkant van de boeg een rand doe uitsteekt. moet ik deze nu wel of niet weg snijden?
    Trouwens nog bedankt voor je tekening met maten.
    Hoor het wel als je eventueel foto's hiervan wilt zien dan hoor ik het wel.
    Piet
     
  6. Watergeus

    Watergeus Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    7 mrt 2011
    Berichten:
    912
    Locatie:
    Dordrecht
    Piet,

    Ik heb me ook suf gepuzzeld over dat voordek.
    Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat deze op de romp moet komen te liggen met een kleine overstek naar de achterzijde en de zijdes aan de achterkant.
    Het lijkt er wat raar uit te zien maar blijkt wel te horen zo.

    Groet,
    Mathieu
     
  7. piet koppers

    piet koppers

    Lid geworden:
    19 feb 2017
    Berichten:
    62
    Locatie:
    sint maartensvlotbrug
    Beste Mike
    Had al eerder geschreven over dit onderwerp nu zag ik jou foto met de boeg heb jij daar nu de overstekende plastic rand verwijderd?. Zal effe kijken of ik een foto kan plaatsen zodat je weet wat ik bedoel. 20170418_204950.jpg 20170513_173306.jpg 20170513_173330.jpg 20170418_204950.jpg 20170513_173306.jpg 20170513_173330.jpg
     

Deel Deze Pagina