Interessepeiling modelbouwclub zuid limburg, clubhuis en terreinen.

Discussie in 'De Modelbouwkroeg' gestart door pierreke, 25 jan 2015.

  1. pierreke

    pierreke

    Lid geworden:
    26 okt 2010
    Berichten:
    192
    Locatie:
    Maastricht
    In dit draadje wil ik informeren of er interesse is om een brede modelbouwclub te vormen met eigen clubhuis en terreinen voor verschillende vormen van onze hobby.

    De Maastrichtse luchtvaart club bestaat 75 jaar, en zit nu ruim 10 jaar op een voormalig voetbalterrein met een deel van de oude kleedlokalen als clubgebouw. Door bezuinigingen en concentratie van verschillende verenigingen past onze club minder goed op het huidige terrein, waarvoor we al een aanbod van een andere lokatie als compensatie gekregen hebben.

    De aangeboden lokatie bestaat uit een prachtig clubgebouw, voorzien van alle nutsaansluitingen en toiletten. Daardoor is het mogelijk hier regelmatig bij elkaar te komen en te praten over de hobby, bouwtips uit te wisselen, of zelfs gebruik te maken van de aanwezige gereedschappen in het clubgebouw en samen te bouwen. Dit alles onder het genot van een gekoeld frisdrankje. Onze ervaring in ons huidige gebouw is dat het zorgt voor een hechte club waarin leden elkaar helpen met het bouwen van prima toestellen. We hebben nu wekelijks een clubavond, en daarnaast nog een bouwavond.

    Daarnaast zijn er drie naast elkaar gelegen, verharde voormalige tennisbanen bij het gebouw, welke gebruikt kunnen worden voor diverse doeleinden. Te denken valt aan een circuit voor modelautos en/of model vrachtautos. In hoeverre het mogelijk is om hierop een waterbekken voor modelboten te maken, heb ik geen inzicht. Benodigd oppervlak en onderhoud ervan is ons totaal onbekend. Wel weten we dat er op korte afstand binnen het beoogd vlieggebied een grote visvijver aangelegd zal gaan worden. Zodra ons bekend is wie de eigenaar is, gaan we praten over de mogelijkheid tot watervliegen en/of varen met modelboten.

    Als laatste, maar niet onbelangrijk voor een modelvliegclub natuurlijk, een ruime grasvlakte waarop twee banen van ca 20 bij 50 meter in oost-west en in noord-zuid richting kunnen worden aangelegd.

    Door de anwezigheid van electriciteit is het mogelijk om accus bij te laden waardoor het in de zomer mogelijk is de hele dag de hobby te beoefenen zonder gesleep met zware accus of aggregaten. Gezellig wat vliegen of rijden, ondertussen de accus bijladen en onder het genot van iets op de bbq de dag afsluiten.

    We proberen nu de exploitatie van het geheel rond te krijgen, maar daarvoor zal het ledenaantal iets moeten stijgen. Gezien de voorzieningen welke ook andere takken van modelbouw kunnen faciliteren deze inventarisatie van geinteresseerden. Dat kunnen individuele hobbyisten zijn, maar een fusie met andere clubs behoort ook tot de mogelijkheid.
     
  2. Koriel

    Koriel

    Lid geworden:
    27 mrt 2008
    Berichten:
    78
    Locatie:
    Maastricht
    Er is in Zuid Limburg rondom Maastricht verder geen vereniging, het lijkt mij dat er wel meerdere modelvliegers te vinden moeten zijn.
     
  3. Hannes_Kolks

    Hannes_Kolks

    Lid geworden:
    27 okt 2006
    Berichten:
    17
    Locatie:
    Gemmenich / East-Belgium
    Aero '79 in Nijswiller?
    Aero '79 - Home

    Gr.
    Hannes
     
  4. TC01

    TC01

    Lid geworden:
    17 jun 2010
    Berichten:
    3.074
    jammer dat jullie aangesloten zijn bij de KNVvL, anders had ik meteen naar jullie toe gekomen naast mijn lidmaatschap in Weert.
     
  5. DreBo

    DreBo

    Lid geworden:
    4 dec 2002
    Berichten:
    711
    Locatie:
    Brunssum
    Hoi,

    neem eens contact op met Model Bouw Club Zuid Limburg, momenteel varen wij in het Steinerbos en rijden we in Moorveld.

    mbczl@hotmail.com

    Gr,
    André
     
  6. pierreke

    pierreke

    Lid geworden:
    26 okt 2010
    Berichten:
    192
    Locatie:
    Maastricht
    Beste André,

    Dat zou best eens een mooie combinatie kunnen zijn. Ik ga er een mail aan wagen. Ik heb trouwens zitten smullen van de Bouwverslagen op jouw website. Vooral de detaillering en de beschrijving van technische oplossingen in je grote Smit Siberie vind ik prachtig.

    @TC, wat staat je precies tegen in het knvvl lidmaatschap: persoonlijk lid zijn, of dat de club lid is?

    @Hannes, misschien zijn we gewoon verwend. In de zomer na het werk rij ik in een kwartier naar het veld en kan nog een uurtje vliegen. Door de stad naar nijswijler ben ik minstens een half uur tot 45 minuten kwijt. We zijn met een aantal leden van onze club ook in Henry-chapelle lid. Daar zie je ook dat we misschien 3-4 keer per jaar naar toe gaan omdat het weer moet meespelen en het alleen in het weekend de moeite loont.
     
  7. eric_laermans

    eric_laermans PH-SAM

    Lid geworden:
    19 aug 2005
    Berichten:
    3.994
    Locatie:
    Zwolle region
    Het lijkt me goed om een modelbouwvereniging in Maastricht e.o. te hebben. En dan denk ik in de laatste plaats ook aan modelvliegers van buitenaf die zich suf zoeken naar leuke hellinkjes in het Limburgse om ongestraft te kunnen hellingzweven. Wat bijvoorbeeld een leuke helling is, is die bij Henri Chapelle. Als 'buitenlander' ben ik best bereid een paar euro in de pot te doneren voor instandhouding van de modelbouwvereniging.
     
  8. Manixxl

    Manixxl

    Lid geworden:
    31 mei 2016
    Berichten:
    66
    Locatie:
    heerlen
    Hoi allemaal. Ik ben mani en kom uit heerlen. Graag zou ik een club vinden met een off road baan voor mijn x maxx en hpi savage nitro. Meestal krijg ik te horen dat deze truck te groot is om op hun vaak binnen baan te mogen rijden. Iemand een suggestie of leuke plek om maxx eens goed uit te laten.

    Groetjes mani
     
  9. pierreke

    pierreke

    Lid geworden:
    26 okt 2010
    Berichten:
    192
    Locatie:
    Maastricht
    Helaas is het aantal clubleden door onzekerheid over ons terrein en gebouw steeds verder terug gelopen. Het terrein en gebouw dat we op het oog hadden voor verschillende vormen van modelbouw bleek achteraf minder geschikt omdat we van LVNL nog maximaal 100 ipv de huidige 170 meter hoog mochten. Daardoor zijn de kosten van ons huidige voorziening niet meer op te brengen en is eind dit jaar de club ter ziele.

    De hellingen in Henri Chapelle zijn inderdaad zer mooi. Verschillende van onze leden zijn daar ook lid, of lid geweest. Als je al lid bent van knvvl of de belgische bond, kun je voor een appel en een ei lid worden. De website vdpf.be was de laatste keer dat ik keek alleen in frans, maar op de hellingen spreekt men ook Duits, Engels en soms Vlaams.

    Wat auto's betreft ben ik niet zo thuis. In geulle is volgens mij een baan bij een in autos gespecialiseerde modelbouwwinkel. Initiatieven met een indoorbaan in een oude fabriekshal in de buurt van landgraaf bestaat niet meer. Verder was er een vriendengroep met een buitenbaan ergens in de buurt van Heerlen. Moet ergens on de forums wel iets van te vinden zijn.
     
    eric_laermans vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina