2 lipo 3s batterijen ontladen oneven

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door Stefyoo, 28 jan 2017.

  1. Stefyoo

    Stefyoo

    Lid geworden:
    28 jan 2017
    Berichten:
    3
    Locatie:
    Nederland
    Ik ben een elektrisch longboard aan het maken maar ik heb een probleem, ik heb 2x 3s lipo batterijen in serie gezet maar 1 lipo accu ontlaad goed maar de andere ontlaad helemaal niet. Hierdoor kan ik maar de helft van de afstand halen. De 2 accu's zijn precies hetzelfde. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
     
  2. Rhelie

    Rhelie Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    9.401
    Locatie:
    Nootdorp
    Foto ?
     
  3. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.220
    In serie geschakeld en een pakket ontlaadt niet? Lijkt me nogal onwaarschijnlijk. Staan de pakketten soms parallel (de twee pluskabels verbonden en de twee min kabels verbonden)? En hoe weet je dat een pakket niet ontlaadt?

    Inderdaad, een foto van hoe alles is aangesloten helpt dit op te lossen.
     
  4. Unusual RC

    Unusual RC

    Lid geworden:
    19 mei 2004
    Berichten:
    697
    Locatie:
    Rijswijk, Zuid Holland
    Bedoel je niet dat je ze parallel hebt aangesloten? Dus 11,1V in totaal i.p.v. 22,2V welke je zou krijgen bij het in serie aansluiten van de twee accu pakketten?
     
  5. Rhelie

    Rhelie Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    9.401
    Locatie:
    Nootdorp
    Dan nog, kan het niet zo zijn dat 1 accu niet wordt ontladen.
     
  6. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    26.975
    Locatie:
    Druten / NL
    Capaciteit en C-waarde?
     
  7. Unusual RC

    Unusual RC

    Lid geworden:
    19 mei 2004
    Berichten:
    697
    Locatie:
    Rijswijk, Zuid Holland
    Wel als de parallelle accu niet goed is aangesloten. Dan blijft hij prima vol natuurlijk.
    Bij in serie is dit onmogelijk, hetgeen N.P.S. al uit de doeken heeft gedaan
     
  8. Rhelie

    Rhelie Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    9.401
    Locatie:
    Nootdorp
    Iemand aan het trollen ?
     
  9. Unusual RC

    Unusual RC

    Lid geworden:
    19 mei 2004
    Berichten:
    697
    Locatie:
    Rijswijk, Zuid Holland
    Het blijft wel lang stil...
     
  10. Stefyoo

    Stefyoo

    Lid geworden:
    28 jan 2017
    Berichten:
    3
    Locatie:
    Nederland
    Mijn laptop is kapot dus het duurt soms wat langer dat ik reageer. Het zijn 2 batterijen van 25c en hebben een capaciteit van 5000mAh. De batterijen zijn niet parallel geschakeld ze zijn in serie geschakeld, ik heb 1 plus en min verbonden en de andere + en - is aan mijn esc verbonden. Met de multimeter meet ik 22,2v bij de esc.
     
  11. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    26.975
    Locatie:
    Druten / NL
    Heb je stromen gemeten? Spanningen onder belasting gemeten?
    Hoe constateer je dat de ene accu niet ontlaadt?
    Wat gebeurt er wanneer je telkens slechts één van de twee gebruikt? (behalve dat de snelheid halveert)
     
  12. Stefyoo

    Stefyoo

    Lid geworden:
    28 jan 2017
    Berichten:
    3
    Locatie:
    Nederland
    Ik heb alleen de stroom gemeten wanneer de accu's niet belast worden. Als ik op het longboard heb gereden is er een lipo accu op en een accu is helemaal vol. Als ik een lipo aansluit gebeurd er niks maar dat komt omdat het dan geen gesloten cercuit is.
     
  13. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    6.623
    Locatie:
    Uithoorn
    Hoe kan je nou stroom meten als je niet belast?
    Pas onder belasting gaat er stroom lopen.
    Ik denk dat je iets verkeerd aangesloten hebt.
    Stuur eens een foto.

    GJ
     
  14. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    25.961
    Locatie:
    Sassenheim
    Hij zal wel de spanning bedoelen....
     
  15. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.564
    Locatie:
    Woerden
    Als die accu's werkelijk in serie staan is het domweg onmogelijk dat er maar één wordt ontladen. Er moet dus iets anders aan de hand zijn. Wat kan ik je niet vertellen maar het komt mij allemaal heel erg onwaarschijnlijk voor.
    Probeer eens foto's te maken en hier te plaatsen. Dat kan misschien het één en ander duidelijk maken. Wanneer je je woonplaats in je profiel zet kan er misschien is er iemand bij je in de buurt zijn waar je langs kunt gaan om alles eens goed te bekijken.
     

Deel Deze Pagina