2 lipo's die ophouden na 2 min rijden!!!

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door Jackske, 23 feb 2018.

 1. Jackske

  Jackske

  Lid geworden:
  15 nov 2016
  Berichten:
  154
  Locatie:
  Lier
  Heb ook lipo's van 4S voor de typhon die ik heb en die kan ook op 6S , maar dan zal ik eerder opteren voor 2 lipo's van 3S denk ik, want die kan ik dan ook weer in de raider gebruiken.

  En inderdaad zijn 2 laders dan misschien ook weer een beter optie, aangezien er één het begeeft dat je dan nog één hebt om te kunnen laden.
   
 2. Ernst Grundmann

  Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  27 aug 2002
  Berichten:
  10.844
  Locatie:
  Woerden
  Wanneer je twee accu's samen gaat gebruiken, in serie of parallel, dat maakt niet uit, dan moet je ze altijd zo blijven gebruiken en nooit als enkele accu voor een ander model. Wanneer je dat doet zullen er met 100% zekerheid verschillen tussen die accu's gaan ontstaan. Door die verschillen zal je met zeer grote waarschijnlijkheid problemen gaan krijgen als je ze daarna weer samen gaat gebruiken.
  In het ergste geval kan dat in een ploffende accu resulteren. Het minst erge is dat je de accu's dan veel sneller zal "verslijten" en je dus eerder nieuwe zal moeten aanschaffen.
   
 3. Jackske

  Jackske

  Lid geworden:
  15 nov 2016
  Berichten:
  154
  Locatie:
  Lier
  Lipo's hebben toch wel wat issues blijkbaar
   
 4. Ernst Grundmann

  Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  27 aug 2002
  Berichten:
  10.844
  Locatie:
  Woerden
  Dit geldt voor alle soorten accu's. Door verkeerd gebruik zal de levensduur van de accu op z'n minst duidelijk korter zijn. Omdat het bij LiPo's in het ergste geval tot een ploffende accu en een fikkie kan leiden wordt er bij deze accu's meer aandacht aan besteed.
  Overigens kunnen NiCd en NiMh accu's met een flinke klap uit elkaar barsten. Dat kan je vergelijken met een stevig rotje en kan fikse schade aanrichten. Ze zullen echter zelden in de fik vliegen zoals een LiPo dat wel kan.
   
 5. ron van sommeren

  ron van sommeren Forum veteraan

  Lid geworden:
  31 aug 2002
  Berichten:
  27.797
  Locatie:
  Druten / NL
  LiPo's gedragen zich als verwende primadonna's.

  Je zou LiFePO4/LiFe accu's kunnen gebruiken. Hun specifieke energie is wat lager dan die van LiPo accu's, maar ze kunnen beter tegen diep ontladen en hoeven niet te balanceren. Dit laat onverlet wat Ernst hierboven al schreef.
   

Deel Deze Pagina