25-jarig jubileum EMVC Nieuwkerk Goirle

Discussie in 'Vliegmeetings' gestart door Piet G, 30 aug 2017.

 1. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  462
  Locatie:
  Goirle
  Banner.jpg


  24 September vieren wij ons 25-jarig jubileum !!
  Ter gelegenheid van het jubileum wordt het eigen vliegveld van onze club omgedoopt tot MINI-AIRPORT……De naam zal op 24-09-2017 bekend gemaakt worden door de burgemeester van Goirle. Er zal een scala aan modelvliegtuigen (niet alleen zwevers!) te zien zijn in de demonstraties. Bestuurd door piloten die deels een faam hebben op wereld niveau. Een dezer dagen zullen de piloten bekend gemaakt worden.

  Kinderen krijgen de kans zelf een eenvoudige werpzwever te bouwen en daarmee proef te vliegen op de mini-airport. Ook zal er een stand zijn waar een demonstratie is van het bouwen van een balsa electro-zwever.

  Tevens zal modelbouwwinkel elbehobbysupply.nl laten zien wat er zoal te koop is op modelbouw gebied.

  PROGRAMMA
  12.00 Fly-in
  13.30 Opening door burgemeester Goirle
  13.45 Demonstraties blok 1
  15.10 Fly-in
  16.00 Demonstraties blok 2
  17.25 Einde middagprogramma
  17.30 Barbecue voor genodigden
  20.00 Einde programma

  Voor routing naar de mini-airport zie deze website. Ter gelegenheid van het jubileum zal vanaf de hoofdweg Tilburg-Turnhout borden de route naar het veld aangeven.

  Wij verwachten veel bezoekers!

  Indien het vliegweer op 24 september niet geschikt is zal het programma naar 1 oktober verschoven worden.
   
 2. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  462
  Locatie:
  Goirle
  Jubileum nieuwsflits #1: Demo lijnbesturing op WK-niveau

  Tijdens ons jubileumevenement laat Bruno van Hoek van MVC Almere ons kennismaken met een tak van de modelvliegsport die bij de meeste mensen niet zo bekend is. Hij gaat namelijk een demonstratie geven met een lijnbestuurd modelvliegtuig. Hierbij bestuurt de piloot zijn vliegtuig met behulp van een stuurhandvat dat met 2 stalen lijnen is verbonden aan het vliegtuig. Dit vliegt dus constant op dezelfde afstand van de piloot. Op het eerste gezicht lijkt dat misschien wat saai, alleen maar rondjes vliegen rondom de piloot. Maar niets is minder waar! De piloot kan met behulp van zijn stuurhandvat het hoogteroer van het model bewegen. Hierdoor is het mogelijk om zeer precieze en complexe figuren te vliegen op de denkbeeldige ‘bol’ die wordt bepaald door de lengte van de stuurlijnen. Bruno is een zeer ervaren vlieger die deelneemt aan wedstrijden op internationaal niveau, met als hoogtepunt het WK 2016 in Australië. Dat wordt dus absoluut genieten voor de toeschouwers!!
  upload_2017-9-4_14-23-35.png
   
  jve vindt dit leuk.
 3. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  462
  Locatie:
  Goirle
  Nog 14 dagen.jpg
  Jubileum Nieuwsflits #3: Bouwproject voor kinderen
  Ons jubileumevenement is niet alleen leuk voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen! Wij willen de jeugd heel graag laten kennismaken met onze leuke, technische en tegelijk ook heel sociale hobby. Naast het feit dat er de hele middag gevlogen wordt met allerlei soorten en maten modelvliegtuigen, kunnen kinderen ook zelf aan de slag: in een speciaal daarvoor ingerichte bouwhoek kunnen zij onder begeleiding van onze leden zelf een eenvoudig werpvliegtuigje in elkaar zetten en ook beschilderen. Als het vliegtuigje klaar is, wordt het voorzien van een naamkaartje en daarna tentoongesteld in de static show tussen de ‘grote’ modelvliegtuigen. Aan het einde van de middag mogen de kinderen het vliegveld op hun vliegtuigje uit te proberen. En uiteraard mogen ze het daarna mee naar huis nemen. Dit bouwproject wordt financieel ondersteund door de Gemeente Goirle.


  Jubileum Nieuwsflits #3: Vrijwilligers gezocht!
  Tijdens ons jubileumevenement verwachten we veel toeschouwers. Omdat de parkeermogelijkheden rond ons veld beperkt zijn, willen we enkele verkeersregelaars inzetten. Deze verkeersregelaars krijgen de taak om het parkeren langs de Aalsedijk in goede banen te leiden. Zij worden uitgerust met een hesje en een portofoon waarmee ze in contact staan met de organisatie. Draag jij onze vereniging een warm hart toe en kun je zondagmiddag 24 september en paar uurtjes vrijmaken om ons hierbij te helpen? Meld je dan aan via een reactie op dit bericht, een mailtje aan info@emvcnieuwkerk.nl of een telefoontje naar 06-53728559. Als dank voor je hulp nodigen we je graag uit om aan het einde van de middag deel te nemen aan de afsluitende barbecue. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we onze verkeersregelaars bij toerbeurt inzetten waardoor ze ook nog een deel van het vliegspektakel kunnen bijwonen.

  upload_2017-9-10_11-24-45.png
   

  Bijgevoegde bestanden:

 4. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  462
  Locatie:
  Goirle
  Jubileum nieuwsflits #4: Bibliotheek Midden-Brabant maakt er werk van!

  Gisteren zijn we binnengelopen bij Bibliotheek Midden-Brabant in Goirle met de vraag of wij onze poster mochten ophangen.
  Hun reactie was boven alle verwachtingen! Niet alleen hebben ze de poster een mooi plekje gegeven, maar ze hebben er meteen ook een echt themahoekje van gemaakt. Compleet met onze eigen informatieboekjes plus nog een aantal andere leuke publicaties over vliegen!
  Een geweldige promotie van onze hobby en ons jubileumevenement!
  Hartelijk dank aan de medewerkers van de Bibliotheek Midden-Brabant.
  upload_2017-9-11_11-45-19.png
   
  jve vindt dit leuk.
 5. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  462
  Locatie:
  Goirle
  Nog 9 dagen.jpg
  Jubileum Nieuwsflits #5: Demo pylon racen op schaal – Nog nooit vertoond in Goirle!
  Pylon racen is vooral heel populair in de VS, met als bekendste evenement de Reno Air Races. Bij pylon racen vliegen 3 of 4 toestellen met hoge snelheid rondjes om 3 pylonen. Meestal wordt gevlogen met de wat meer klassieke propellervliegtuigen, zoals de bekende Spitfire. Dit filmpje geeft een heel aardige indruk hoe zoiets er uit ziet:

  Tijdens ons jubileumevenement gaat Peet Doddema van MVC Almere ons een demonstratie voorschotelen van pylon racen op schaal. Dit is nog nooit vertoond in Goirle!

  Bij model pylon racen staan de pylonen in een ongelijkzijdige driehoek op 180 meter resp. 40 meter van elkaar. Een volledige ronde is dus ruim 400 meter lang. Peet kan 10 rondes afleggen in ca. 1 minuut. Dat komt neer op een snelheid van bijna 300 km per uur! Het belooft dus een heel spektakel te worden!


  Jubileum Nieuwsflits #6: Spectaculaire demo’s met helikopters !!

  De laatste jaren wilde het ons maar niet lukken om tijdens onze Funrise Cup een demo met een modelhelikopter in ons programma te krijgen. Maar voor ons jubileumevenement hebben we er maar liefst 3 kunnen strikken! Alle 3 de piloten zijn zeer ervaren en kunnen met hun heli de meest onwaarschijnlijke vliegbewegingen laten zien. Dat wordt dus smullen!

  Richard van Eeden vliegt met een Trex 700 van Align met een rotordiameter van 160 cm.
  upload_2017-9-14_21-2-9.png

  Guy Vanderschelden vliegt met een Sa342 Gazelle met een rotordiameter van 236 cm.
  upload_2017-9-14_21-3-12.png

  Nick Simoens vliegt met een Full Scale AH-1F Cobra met een rotordiameter van 180 cm.
  upload_2017-9-14_21-3-45.png
   
  jve vindt dit leuk.
 6. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  462
  Locatie:
  Goirle

  Nog 7 dagen.jpg
  Jubileum Nieuwsflits #7: Krijgen we ook modelzwevers te zien?


  Ja natuurlijk! Bij onze club wordt normaal gesproken uitsluitend gevlogen met elektro aangedreven modelzweefvliegtuigen. En dus mogen deze zeker niet ontbreken tijdens ons jubileumevenement!!

  Ons eigen lid Maarten Jacobs verzorgt een demonstratie met de Sharp Wind van Valenta. Een schitterend afgewerkte zwever met een spanwijdte van 340 cm die zeer sterk gebouwd is en daardoor uitermate geschikt is voor het vliegen in harde wind. Maarten kan er echter ook heel rustige thermiek vluchten mee maken..
  upload_2017-9-16_21-50-21.png

  Yuri van den Hooren van MVC Woerden gaat demovliegen met een ASW 22 van Bouwdismodel. Met een spanwijdte van 540 meter is dit het grootste modelvliegtuig dat tijdens ons evenement het luchtruim zal kiezen. De zwever is uitgerust met een propeller op een steun die uit de bovenkant van de romp omhoog kan worden geklapt.
  upload_2017-9-16_21-50-52.png

  Peter Claesen vliegt met de Blaster van Vladimir Models, een ultralichte DLG (discus launch glider) met een spanwijdte van 150 cm. Zoals de naam al zegt wordt dit model met de hand gelanceerd met een beweging die lijkt op discuswerpen, waarbij de piloot het model vasthoudt aan een pen of een greep die bevestigd is bij de vleugeltip. Een ervaren DLG piloot kan zijn model wel tot 75 meter hoog werpen en daarna, dankzij het geringe gewicht en de perfecte vliegeigenschappen, zeer lange vluchten maken.
  upload_2017-9-16_21-51-22.png
   
  jve vindt dit leuk.
 7. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  462
  Locatie:
  Goirle
  Nog 5 dagen.jpg
  Jubileum Nieuwsflits #8: Alle begin is moeilijk!

  Wij willen onze toeschouwers graag laten kennismaken met alle facetten van de modelvliegsport. Dus ook met de uitdaging van het leren modelvliegen. Dat is nog niet zo simpel als het lijkt! Nieuwe leden worden opgeleid door ervaren instructeurs uit onze eigen vereniging. Afhankelijk van hoe vaak de leerling naar het veld komt én zijn aanleg voor het modelvliegen duurt deze opleiding enkele maanden tot ca. 1 jaar. Daarna doet de leerling examen. Tijdens dit examen moet de leerling laten zien dat hij zijn modelvliegtuig veilig kan laten starten en landen en dat hij het tijdens de vlucht goed onder controle heeft. Bij goed gevolg ontvangt hij het Modelvliegbrevet van de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart en mag hij voortaan zonder begeleiding vliegen.

  Tijdens ons jubileumevenement geven instructeur Emanuel Stasser en leerling Finn Stevens van Radiovliegclub Brabant een demonstratie van een modelvliegles met een elektro aangedreven motorvliegtuig, de T28 Trojan. Hierbij hebben Emanuel en Finn beiden een zender in de handen. Deze zenders zijn onderling draadloos met elkaar verbonden. Finn kan het vliegtuig zelfstandig besturen, maar als het nodig is kan Emanuel de besturing op ieder gewenst moment met zijn eigen zender overnemen. Dit is een heel veilige en ontspannen manier van lesgeven.


  Routebeschrijving naar jubileumevenement EMVC Nieuwkerk

  Ons veld ligt aan de Aalsedijk (Nieuwkerk) te Goirle. De routebeschrijving is als volgt:
  - Vanuit het noorden: Neem vanaf de A58 (Eindhoven-Breda) ter hoogte van Tilburg afrit 11 (Goirle). Neem bovenaan de afrit de N283 richting Poppel (B). Ga na 6 km bij de rotonde rechtsaf de onverharde weg in (Nieuwkerksbaantje). Volg vanaf hier de bordjes (zie onder).
  - Vanuit het zuiden: Neem vanuit Poppel de N12 richting Tilburg. Sla 1,5 km voorbij de grens bij de rotonde linksaf de onverharde weg in (Nieuwkerksbaantje). Volg vanaf hier de bordjes (zie onder)

  upload_2017-9-20_15-32-45.png

  Het laatste deel van de route naar ons veld is aangegeven met deze bordjes:
   
  Laatst bewerkt: 20 sep 2017
 8. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  462
  Locatie:
  Goirle
  Nog 2 dagen.jpg
  Het modelvliegfeest op de Aalsedijk in Goirle gaat definitief door!

  Hieronder nog even het programma:
  12.00 Fly-in, vrij vliegen met uitsluitend elektrozwevers
  13.30 Officiële opening door burgemeester Van Stappershoef van de gemeente Goirle
  13.45 Start 1e demonstratieblok
  15.15 Fly-in, vrij vliegen met uitsluitend elektrozwevers
  16.00 Start 2e demonstratieblok
  17.30 Sluiting ‘publieke deel’ evenement
  17.45 Aanvang BBQ voor genodigden
  20.30 Einde programma

  Routebeschrijving

  Ons veld ligt aan de Aalsedijk (Nieuwkerk) te Goirle. De routebeschrijving is als volgt:
  • Vanuit het noorden: Neem vanaf de A58 (Eindhoven-Breda) ter hoogte van Tilburg afrit 11 (Goirle). Neem bovenaan de afrit de N283 richting Poppel (B). Ga na 6 km bij de rotonde rechtsaf de onverharde weg in (Nieuwkerksbaantje). Volg vanaf hier de bordjes.
  • Vanuit het zuiden: Neem vanuit Poppel de N12 richting Tilburg. Sla 1,5 km voorbij de grens bij de rotonde linksaf de onverharde weg in (Nieuwkerksbaantje). Volg vanaf hier de bordjes.
  We gaan er samen een fantastische dag van maken!
   
 9. Bruno van Hoek

  Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  23 aug 2002
  Berichten:
  5.917
  Locatie:
  Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/TFA
  De accu's zijn geladen, de boel staat klaar.
  Het programma ziet er gevarieerd en heel interessant uit, ik denk dat de toeschouwers er ondersteboven van zullen zijn.
  Anders ik wel...:D

  Tot morgen. :bye:
  [​IMG]
   
 10. Bruno van Hoek

  Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  23 aug 2002
  Berichten:
  5.917
  Locatie:
  Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/TFA
  En wat WAS het een geweldige feest! Een 25 jarig jubileum waardig.:feli:
  Nadat we in de eerste weken van september bijna van de wereld werden gespoeld, kwam speciaal voor deze dag de zon nog een keer terug, en hoe.
  Bij thuiskomst in de randstad kreeg ik dan ook goedkeurend commentaar over 'het kleurtje dat ik er weer had bijgekregen'.:cool:

  Over die randstad gesproken, ook daar kent men het begrip 'Brabantse gezelligheid'.
  Nou, die hooggespannen verwachtingen werden meer dan waargemaakt... Het was een paar uur lang continue feest.:thumbsup:
  Ik heb me de hele dag de ogen uitgekeken :confused: naar wat de collega's allemaal hadden meegebracht en dit zeer overtuigend wisten voor te vliegen.
  Alle formaten waren vertegenwoordigd, van mijn 'mug' tot de mega-heli's van Nick en Guy.

  Tuurlijk, tijd en terreinomstandigheden lieten niet toe de modelvliegsport sectorbreed te laten zien, -Vrije vlucht gaat gewoon niet aan de Aalsedijk, veel LB heeft een verharde ondergrond nodig en vliegt met verbrandingsmotoren-, maar het was een prachtige doorsnee van heerlijk relaxed, recreatief vliegen tot een paar demo's die de wedstrijdsport lieten zien en alles daar tussenin.

  Wanneer doen we dit weer?;)
  Bruno
   
 11. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  462
  Locatie:
  Goirle
  25-jarig jubileumfeest Elektromodelvliegclub Nieuwkerk

  Bedankt Bruno voor je leuke reactie! Wanneer we het weer doen, we denken over 25 jaar! Leuk heel die oudjes dan weer bij elkaar!!
  Hierbij een foto van hoe het er gisteren een beetje uitzag. Meer foto's volgen, eerst de spulletjes allemaal opruimen.

  003.JPG
   
 12. Viper 01

  Viper 01

  Lid geworden:
  27 jan 2017
  Berichten:
  436
  Locatie:
  Noord-Brabant
  Bedankt voor de goede zorgen Piet! Ik heb van deze dag genoten! We hadden prachtig weer, het was geweldig georganiseerd, het ontvangst was ook top! Heb ook nog een mooi bedankje mee naar huis gekregen! Zie er naar uit om nog een keer terug te komen!

  Groeten,
  Finn Stevens
   
 13. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  462
  Locatie:
  Goirle
  Bedankt voor je spontane reactie Finn !!
  En, je bent natuurlijk altijd welkom.
  Groetjes,
  Piet
   
  Viper 01 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina