3d Printen dummy Wright Cyclone R1820 schaal 1/10

Discussie in '3D Printen' gestart door Bart83, 20 jul 2017.

  1. Bart83

    Bart83 verslagschrijvers

    Lid geworden:
    1 okt 2007
    Berichten:
    2.317
    Locatie:
    Oostvoorne
    Hallo mede hobbyisten,

    Voor mijn vliegboot Dornier Do24k heb ik dummy motoren getekend voor 3d printen.
    Nu vroeg ik mij af of er wellicht iemand is die het leuk vindt deze voor mij te printen?
    Uiteraard tegen vergoeding. Bij shapeways wordt dit onderdeel vrij prijzig vandaar dat ik mijn vraag hier stel.
    Altijd mooi als we als modelbouwer iets voor elkaar kunnen betekenen.

    Hier een linkje waarmee je het .stl bestand kunt downloaden :
    Dummy Stermotor

    Met vriendelijk groet,

    Bart

    [​IMG]

    [​IMG]


    [​IMG]
     
  2. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Om te kijken of het voor mij een optie is om ze te printen heb ik de bestanden binnengehaald.
    Klopt het dat de omvang 14 cm is ?
    Als dat klopt dan kom ik aan 25 meter filament en een printtijd van 13 uur bij een laaghoogte van 0,01 mm bij 40 mm p/s
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  3. Bart83

    Bart83 verslagschrijvers

    Lid geworden:
    1 okt 2007
    Berichten:
    2.317
    Locatie:
    Oostvoorne
    Dat klopt idd. Hier een afbeeling van een eerdere print :
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    ron van sommeren vindt dit leuk.
  4. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Hoeveel heb je er nodig ? 3 ?
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  5. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    27.313
    Locatie:
    Druten / NL
    Wat is het verschil tussen de oude en de nieuwe versie Bart?
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  6. Bart83

    Bart83 verslagschrijvers

    Lid geworden:
    1 okt 2007
    Berichten:
    2.317
    Locatie:
    Oostvoorne
    @ Onno , idd de Dornier Do24k heeft drie motoren.

    @ Ron , tekening is ongeveer hetzelfde.

    Mvg,

    Bart
     
  7. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Ik ga er vannacht of morgen 1 printen kijken of de kwaliteit voldoende is. Wordt zwart.
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  8. Bart83

    Bart83 verslagschrijvers

    Lid geworden:
    1 okt 2007
    Berichten:
    2.317
    Locatie:
    Oostvoorne
    @ Onno , ik ben benieuwd . . .

    mvg,

    Bart
     
  9. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    De printer loopt inmiddels.
    In de loop van de avond kan ik zien of de kwaliteit voldoende is.
     
    mig 3 en Bart83 vinden dit leuk.
  10. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    De teller staat nu op 35 % en het lijkt erop dat de kwaliteit van de print goed is.
    Niet zo mooi als de uitlaten in het Dornier topic, maar die zijn gemaakt met een andere printer dan die ik heb. Wel beter dan de gele print hierboven.
    Het "probleem" is dat bij het printen van de koelribben de printer heel snel beweegt. Daardoor gaat hij wat schudden en dat heeft invloed op de kwaliteit. Om dat effect te verminderen had ik de printer vastgeschroefd aan de muur. Dat was echter van korte duur.
    Dat dreunt door het hele huis.....
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  11. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    De eerste print is klaar.
    De kwaliteit is wat minder dan ik verwachte. Er zijn wat draden getrokken en de binnenkant van de print is niet strak.
    Denk dat de temperatuur wat te hoog was.

    Op de foto ziet het er slechter uit dan in het echt.
    Laat maar weten of je het resultaat wilt gebruiken.
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  12. Bart83

    Bart83 verslagschrijvers

    Lid geworden:
    1 okt 2007
    Berichten:
    2.317
    Locatie:
    Oostvoorne
    Ziet er toch mooi uit zo. Zeker als het dadelijk in kleur is.

    Mvg,

    Bart
     
  13. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Met kleur en naar ik aanneem klepstoterstangen en bougiekabels zal het er erg "echt" uitzien.
    Ben benieuwd wat je ervan gaat maken.
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  14. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Omdat ik van mening ben dat de print beter kan heb ik zondag een nieuwe gestart... en in de ochtend bleek dat de print halverwege gestopt was. Foutmelding temperatuur te hoog.:mad:.
    Stond alleen niet welke temperatuur. Voor de zekerheid een grotere fan op de Arduino Mega gezet.
    Vanavond komt Postnl met een nieuwe rol filament en dan opnieuw proberen.
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  15. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Vanavond bij het plaatsen van de nieuwe rol filament erachter gekomen wat het probleem is met de max temperatuur.
    Zo te zien is de censor van de temperatuur van de nozzle overleden. Die geeft 356 graden aan.....:eek:
    Morgen vervangen. Heb er nog een paar op voorraad.:)
     
  16. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Helaas moet ik het printen even uitstellen. De printer heeft een verstopte neus..
    Blijkbaar is er toch een te hoge temperatuur geweest want in de aanvoer naar het hotend zit een verstopping die behoorlijk hard is.
    Verbrand PLA denk ik. De nozzel zelf is ook niet meer lekker. Dus een nieuwe nozzel, die heb ik nog, en nieuw teflon. Dat moet ik bestellen in China wat een paar weken duurt.
    3D printen is geweldig, maar de huis, tuin, keuken printers vergen wel wat aandacht een onderhoud. Het zijn zeker geen Deskjet printers die het altijd gewoon doen.
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  17. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    De overtemperatuurmelding betreft altijd heated bed of hotend. Marlin en consorten hebben geen overtemperatuur-melding voor de CPU.

    Voor het 'schudden', dan heb je de combinatie van jerk/acceleration te hoog staan. Dat kun je verhelpen door die aan te passen.
     
  18. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    De temperatuur sensor in het hotend was kapot.
     
  19. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Hallo Bart,

    Is de .stl file nog beschikbaar?
    De link in de eerste post is niet geldig meer...

    Groet Peter
     
  20. Bart83

    Bart83 verslagschrijvers

    Lid geworden:
    1 okt 2007
    Berichten:
    2.317
    Locatie:
    Oostvoorne
    Hallo Peter,

    Stuur me even je email via pb dan kan ik je het bestand sturen. Waar ga je het voor gebruiken?

    Mvg,

    Bart

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     

Deel Deze Pagina