Acromaster set up + ontvangersaccu vraag

Discussie in 'Electro vliegtuigen' gestart door sven311, 3 feb 2014.

  1. sven311

    sven311

    Lid geworden:
    21 nov 2006
    Berichten:
    1.403
    Locatie:
    Liedekerke(België) (model wings ternat)
    Beste

    Gisteren is mijn multiplex blizzard de grond in geboord. mogelijk door een slecht contact, had niets meer van controle.. Er zat een hobby king ontvanger en regelaar in, daar ga ik ook al vanaf stappen.. Kwaliteit zit hem ergens?
    Nu vraag ik me af of ik mijn motor kan hergebruiken in een Multiplex acromaster.
    Het is deze NTM Series 35-36A 1400Kv / 550W Borstelloze Motor - modelbouw en modelsport winkel van Nederland!. ik had er een 10X6 klap prop op zitten.
    Heeft deze motor genoeg kracht etc voor een acromaster of toch niet? Als ik een acromaster koop moet ik zowiso een aandrijfset erbij kopen, maar als ik zo 50 eur kan uitsparen..
    Oh ja een ontvangers accu aansluiten bij electrische vliegtuigen hoe doe je dat? Kan dit bij elke regelaar? Ik wil voorkomen dat als mijn regelaar het ooit begeeft, ik niets meer van controle heb.
     
    Laatst bewerkt: 5 feb 2014
  2. Miguel Scharlaeken

    Miguel Scharlaeken

    Lid geworden:
    19 aug 2012
    Berichten:
    11
    Locatie:
    West-Vlaanderen
    Een onvanger accu kan je op een vrij kanaal in je ontvanger steken, LET OP als je een regelaar met BEC gebruikt moet je de rode draad uit het stekkertje (van je regelaar) halen en isoleren.

    Over motorkeuzes van de Acromaster kan ik je helaas niet veel zeggen daar ik niet bekend ben met het toestel.

    mvg
    Miguel.
     
  3. sven311

    sven311

    Lid geworden:
    21 nov 2006
    Berichten:
    1.403
    Locatie:
    Liedekerke(België) (model wings ternat)
    Je kan niet de rode draad laten zitten, zodat de ontvangersaccu enkel als 'back up' dient? als de ontvanger geen stroom van de regelaar krijgt, de ontvangersaccu het overneemt?
     
  4. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.612
    Locatie:
    Waalwijk
    Nee, dat gaat niet goed. Een BEC is geen accu lader. Je motor past in de Acromaster, maar is niet ideaal. Hij maakt te veel toeren waardoor je een te kleine prop moet monteren. MPX adviseert een 1100Kv motor met 12" prop even uit mijn hoofd. Vliegen zal hij overigens wel. Je zal wat trekkracht missen voor het betere 3D werk.
    De Acromaster is een super toestel met één zwak punt, de neus. Het schuim gaat stuk als er trillingen in je aandrijving zitten. Balanceer je prop dus goed en vervang de spinner als deze een tik gehad heeft en net niet meer mooi rond is.
     
  5. sven311

    sven311

    Lid geworden:
    21 nov 2006
    Berichten:
    1.403
    Locatie:
    Liedekerke(België) (model wings ternat)
    ik weet dat het geen accu lader is. Mijn punt is, als de regelaar weg valt (ontvanger krijgt dus geen stroom meer). Dan blijft mijn ontvangersaccu wel stroom geven, toch..? dus blijven de servo's functioneren..
     
  6. cdrom flyer

    cdrom flyer

    Lid geworden:
    19 mrt 2006
    Berichten:
    4.200
    Locatie:
    Uithoorn
    En als je ontvanger accu weg valt dan krijgt je ontvanger ook geen stroom meer.
    Eenvoud geeft betrouwbaarheid en als de ontvanger voedt met de BEC van de regelaar dan heb je nog maar 1 accu om in de gaten te houden.
    Als je hoofd accu leeg raakt dan krijgt de motor minder stroom zodat er in de eerste plaats genoeg over blijft voor de ontvanger en de servos.
    Als je BEC het te zwaar krijgt door te veel servos b.v. dan is een losse BEC of een losse ontvanger accu een oplossing.;)
     
  7. sven311

    sven311

    Lid geworden:
    21 nov 2006
    Berichten:
    1.403
    Locatie:
    Liedekerke(België) (model wings ternat)
    Ik zit eerder verveelt met het feit dat een regelaar kan doorbranden en je dan alles kwijt bent he.. maar ik snap je punt volkomen
     
  8. cdrom flyer

    cdrom flyer

    Lid geworden:
    19 mrt 2006
    Berichten:
    4.200
    Locatie:
    Uithoorn
    Als je regelmatig je regelaar langdurig vol belast is dat risico aanwezig.
    Wordt je regelaar warm?
    Zorg dat je weet wat je motor maximaal trekt en zorg voor voldoende koeling dan kan je die risicos zelf inschatten.
    Dat geldt ook voor de BEC.
    Zo maar eens een grotere prop proberen zonder de stroom te meten is ook riskant.
    Dus niet alleen vliegen maar ook meten en willen weten waar je mee bezig bent.
    Maar er zit ook zo iets als temp beveiliging in een regelaar maar die ga ik liever niet uittesten.;)

    Dat moet kunnen.
    Ik ga er wel van uit dat je een 3S lipo gebruikt.
    Aanbevolen prop: 8 x 4 tot 11 x 5,5
    Test Data:
    8x4 - 14.8v - 621W - 42A
    8x4 - 11.1v - 277W - 25A
    9x6 - 11.1v - 432W - 39A
    10x5 - 11.1v -510W - 46A
    11x5.5 - 11.1v - 543w - 49A
    Met de 11X5.5 prop heb je dan zo een 1800gram prop thrust met een vliegtuig van iets meer als een kilo.
     
    Laatst bewerkt: 5 feb 2014
  9. FransvH

    FransvH

    Lid geworden:
    4 dec 2011
    Berichten:
    556
    Locatie:
    Amsterdam
    Als backup voor je BEC zou je een Scorpion Backup Guard kunnen gebruiken. Doe ik ook (sinds kort). Werkt perfect!
     
  10. HansL

    HansL

    Lid geworden:
    28 jul 2011
    Berichten:
    1.818
    Locatie:
    Tisselt (België)
    Regelaar wat groter kiezen (minimaal 10%) dan wat je motor prop combinatie maximaal zal trekken (zie thrust data van de fabrikant van de motor).
     
  11. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    28.541
    Locatie:
    Tussen Tiel, Nijmegen, Maas & Waal
    ...
     

Deel Deze Pagina