Airbrush “How To” foto tutorials & interessante links

Discussie in 'De Spuitcabine' gestart door Satoer, 17 nov 2004.

  1. nico v kooten

    nico v kooten

    Lid geworden:
    2 nov 2003
    Berichten:
    1.579
    Locatie:
    Middelburg (zeeland)
    In een van de links staat een manier om zelf goedkoop een compressor te maken van een oude brandblusser en een koelkastcompressor.
    PAS HIER ECHTER MEE OP!!!!.
    De druk van zo'n compressor kan hoog oplopen, en je hebt geen enkele drukbeveiliging, als je afslag niet werkt! je hebt dan een echte bom onder je werbank!
    Als druktank kan je beter op zoek naar een oude LPG tank, deze is getest op 30 bar, en heeft een overdrukbeveiliging die opent bij 17 bar.
    Just for peace of mind.....
     
  2. Gerard_nl

    Gerard_nl Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 sep 2002
    Berichten:
    15.655
    Locatie:
    eindhoven, El diablo.
    of je haalt voor 30 euro een overdrkventiel en boort een gat in je blusser en laat er een nippel oplassen in de juiste draad.

    hop beveiligd.

    samen met een regelbare aan uit schakelaar op druk heb je dan een mooi ding.

    ikzelf heb gewoon een goedkope 8 bar herriecompressor gekocht, en alleen de motor vervangen door een stille koelkastmotor.
    alle beveiligingen erop, en voor 69 euro een fluisterstille compressor tot 8 bar met 24 litertank ! ;)
     
  3. Igor

    Igor

    Lid geworden:
    19 apr 2007
    Berichten:
    2.086
    Locatie:
    Eindhoven
    Ik weet even niet waar ik het moet vragen en of ik er een nieuw topic voor moet openen, maar ik vraag me af wat nou de kosten zijn voor een fatsoenlijke airbrush set? Wat heb ik nodig, wat kost de verf ect...

    Hoorde van mn broer dat een oom van me een paar jaar geleden een airbrush set heeft gekocht (in een ''opwelling'' zegmaar, nooit wat van gekomen...). Misschien dat ik die van hem over kan nemen, maar dan moet ik wel weten wat zo'n ding nieuw kost ect en de mogenlijke onderhouds en verfkosten.

    Volgens mn familie en vrienden ect ben ik redelijk creatief, en het lijkt me zo gaaf om te leren airbrushen, maar als zo'n set me al 500 euro kost houd het op...
     
  4. Rene

    Rene

    Lid geworden:
    30 aug 2004
    Berichten:
    848
    Locatie:
    Grootebroek
    Igortje,

    Je kan het zo duur maken als je zelf wilt.
    Hier kan je wat meer info vinden over de kosten van een airbrush,zo zijn wij gestart.
    Maar er zijn uiteraard ook goedkopere setjes te krijgen.
    Of een goedkope "Gamma" compressor. (eventueel met vochtafscheider).
    Het hangt echt allemaal van je budget af.

    Kijk ook hier even rond,dan krijg je ook even een idee van de kosten en materialen.

    Succes.

    René
     
  5. Igor

    Igor

    Lid geworden:
    19 apr 2007
    Berichten:
    2.086
    Locatie:
    Eindhoven
    Ik zal er over na denken :)
     
  6. Gerard_nl

    Gerard_nl Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 sep 2002
    Berichten:
    15.655
    Locatie:
    eindhoven, El diablo.
    rene even op je site gekeken, je hebt talent, het portret van teutel is ERG goed voor de novice spuiter hoor !!!!

    niet veel kunnen dat zo nadoen, fotos spuiten is 10 keer moeilijker dan welk afplakschema dan ook !!

    kudos.

    gerard

    edit, ik zie dat je vrouw de spuit vast houd ;) kudos aan haar !
     
  7. Rene

    Rene

    Lid geworden:
    30 aug 2004
    Berichten:
    848
    Locatie:
    Grootebroek
    Gerard,

    Bedankt voor het compliment !

    Maar inderdaad, zij houd de airbrush vast.
    Ze heeft er erg veel plezier in en het gaat steeds beter.

    Zelf doe ik er niet zoveel mee, ik vind het een erg mooi apparaat maar ik ben meer van het bouwen en vliegen ;)

    Dat over die kudo's zal ik thuis nog wel even moeten uitleggen....

    René
     
  8. Gerard_nl

    Gerard_nl Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 sep 2002
    Berichten:
    15.655
    Locatie:
    eindhoven, El diablo.
    zeg maar gewoon dat ze "goed bezig" is ;)
     
  9. Tata

    Tata

    Lid geworden:
    14 jun 2006
    Berichten:
    60
    "Ze" heeft de uitleg al gehad,... dank je wel voor het compliment hoor Gerard, altijd leuk natuurlijk ;) En met die Kudo's ga ik een lekker ijsje kopen :p
     
  10. Banana

    Banana

    Lid geworden:
    25 mrt 2008
    Berichten:
    482
    Locatie:
    Rotterdam
    Hier mijn eerste zelf gespoten body:

    [​IMG]
    Zoals je ziet heb ik geen geduld:p
    Maar voor mijn eerste keer vind ik het lang zo slecht nog niet....
     
    Laatst bewerkt: 2 jul 2008
  11. Rene

    Rene

    Lid geworden:
    30 aug 2004
    Berichten:
    848
    Locatie:
    Grootebroek
    Banana,

    Geduld is een schone zaak ;)
    En gewoon veel oefenen !

    Maar hoe heb je de body gespoten ? Aan de buitenkant ?
    Want bij de andere foto (van het witte aan de achterkant) leek het wel alsof je de buitenkant gespoten had.

    René
     
  12. Banana

    Banana

    Lid geworden:
    25 mrt 2008
    Berichten:
    482
    Locatie:
    Rotterdam
    Jah dat klopt, het was een al gespoten body van nikko ( 1:14 ) en ik kon hem dus niet meer van binnen spuiten dus heb ik hem maar van buiten gespoten.Nu moet ik alleen een beetje voorzichtig rijden, maar dat gaat wel lukken.:D
     
  13. HMMWV

    HMMWV Guest

    hallo mensen
    Ik ben al een jaartje bezig met airbrush, en heb nu mijn eerste échte airbrushpistool, nl de Standard Class van Revell. Ik had eerst de Starter Class, maar die was een beetje opgebruikt. Maar nu ik met mijn nieuwe spuit een stukkie wou doen, kon ik opeens maar 8-10 minuten spuiten??? Daarna kwam er geen verf meer uit de naald???? Ik gebruik een compressor, dus aan de lucht ligt het niet. Uitelkaar gehaald, schoongemaakt en dus weer geprobeert. en... weer niks:confused::confused::confused:.
    Nu blijkt dat de verf niet word aangezogen. Ik heb geen idee waarom, er zit nog genoeg verf in het potje, het gaatje is open, ik heb genoeg luchtdruk, naald en verstuiver zijn schoon.

    Heeft iemand AUB EEN OPLOSSING VOOR DIT PROBLEEM???????
    Ik weet niks meer om het te verhelpen, en elke 5-10 minuten schoonmaken wil ik ook niet. Beter een spuit met een vloeibeker?? of een andere oplossing??

    zet het hier neer, of stuur me pm

    een radeloze johan:puppydogeyes:
     
  14. Rene

    Rene

    Lid geworden:
    30 aug 2004
    Berichten:
    848
    Locatie:
    Grootebroek
    Klopt het dat het een single action spuit is ?

    Als je water in het potje doet, zuigt hij dat wel op ?
    Zoja, heb je grote kans dat je verf te dik is.
    Zuigt hij het water niet op is er wat anders aan de hand. (geen idee wat)

    Succes,

    René
     
  15. HMMWV

    HMMWV Guest

    jep, het is een single action, en water en schoonmaakmiddel zuigt hij probleemloos op, ik zal de tijd eens meten hoelang hij dat doet, en als hij dan ook stopt dan kijk ik wel weer verder.

    idd, nu ik diep in mijn geheugen graaf (een half jaar terug) had ik deze spuit van iemand geleend en mijn verf zelf verdunt. toen heb ik bijna een half uur moeiteloos bezig geweest

    mvg, johan
     
  16. victorymarc

    victorymarc

    Lid geworden:
    8 feb 2003
    Berichten:
    755
    Locatie:
    Zeeland
    Bij starter class kun je bijna de verf onverdund er doorheen jagen, zo groot is het gat. Een spuit met naald ed komt het wat nauwer aan op de afstemming van luchtdruk, viscositeit van de verf en de hoeveelheid verf die langs de naald gaat.

    ontluchtingsgaatje van de pot dicht?
    tip dry? verf nevel droogt op bij de tip van de naald
    te weinig luchtdruk?
    verf te dik?

    Edit;
    Overigens is dit het draadje met tutorials & handige links. Niet direkt de plek om een dergelijk probleem te behandelen. Affijn dat moeten de mods maar even regelen.

    Nog een aardige tutorial pagina:
    Airbrush Tutorials - AirbrushTricks
     
    Laatst bewerkt: 4 aug 2008
  17. CrawlBiatch

    CrawlBiatch Guest

    Thanx voor die pagina, heb ik zeker wat aan!
     
  18. laurens

    laurens Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 feb 2003
    Berichten:
    6.148
    Locatie:
    Oegstgeest
    De meeste links van de eerste pagina werken niet meer, kan dit opgeschoond worden?
     
  19. hunter58

    hunter58

    Lid geworden:
    10 jun 2005
    Berichten:
    441
    Locatie:
    Voorburg, The Netherlands
    Ik heb dit eind september ook al aan de moderators laten weten. Als het goed is wordt er aan gewerkt om waar mogelijk mirrors te zoeken.

    Veel van de links verwijzen naar Novogate en die heeft helaas permanent zijn deuren gesloten. :eek:nweer:

    Ruud
     
  20. Svennie1980

    Svennie1980 Guest

Deel Deze Pagina