Creality CR-10 draadje

Discussie in '3D Printen' gestart door Tadango, 19 jun 2017.

  1. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Mmh... als ik alle waarden optel uit de handleiding kom ik op 1521g uit. en ze geven zelf op 1374.... tja, dan kom ik straks niet zo gek uit :) Romp + rudder edg en cockpit is nu 995g en de opgave 923. De vleugels zijn maar enkele grammen zwaarder dan de opgave dus dat scheelt ook niet zoveel. Eens kijken hoe ze antwoorden op het verschil....
     
  2. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    4.752
    Locatie:
    Hell
    Heb je ze daar over een mail gestuurd?
    Ik ben benieuwd of je daar antwoord op krijgt.

    Ik heb ze gevraagd of zij mij een link kunnen geven voor de (koeling)update.
    Het antwoord was: gewoon opnieuw downloaden. Maar dat gaat dus niet (link verlopen oid)
    Aangegeven, maar (nog?) geen reactie.

    Veel te druk met nieuwe modellen uit te werken. :yes:
     
  3. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Ik heb het op het forum gezet.
     
  4. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    4.752
    Locatie:
    Hell
    Ik zou niet te veel wakker liggen over een paar gram PLA meer of minder.
    Belangrijk is dat de lagen goed onderling verbinden.
    Er zijn geen doorgaande liggers. Twee slecht verbonden lagen en je bent het haasje.

    De grote optelsom ligt hem toch in de verdere afbouw.
    Jouw accu keuze is heel zo verkeerd niet, maar verder heb je er niet veel invloed op.
    En vliegen doet ze perfect. Landend op de buik kan ze best veel heben.
    Maar lichter is altijd beter natuurlijk.
     
  5. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    4.752
    Locatie:
    Hell
    Mig is vandaag gecrashed.
    Tijdens een rechte vlucht met ca 170 Km/h brak de rechter vleugel af tussen sectie 1 en 2 vrijwel op de lijmnaad.
    Wat een bende. Nooit een model zo versplinterd gezien. Bijna niets is geschikt voor hergebruik.

    Ik denk dat er we er zo ongveer 15-20 vluchten mee hebben gemaakt.
    Natuurlijk enkele loopings en diverse roll's mee gemaakt. Maximaal gevlogen sneheid was af en toe rond de 200 Km/u, meest rond de 125-150 Km/u.
    3,3 Kg en 3 KW vermogen is toch wel wat te veel voor een vleugelconstructie waarvan de segmenten enkel "koud" op elkaar zijn verlijmd met CA.
    Ook weer niet zo'n heel grote verrassing. Nr 2 wordt vast beter.
     
  6. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Zolang de ingewanden het maar.overleeft hebben :)
     
  7. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Tja de vleugel...... Ik ken het. Heb met de Spit het zelfde verhaal gehad. Niet met die snelheden overigens. Ik begrijp niet zo goed waarom de mannen van 3dlabprint geen "buis" in de vleugel tekenen zodat je de mogelijkheid hebt er een carbon staafje in te verlijmen. Zou het geheel een stuk steviger maken.

    P.s. ik heb voortaan een tas in de auto liggen als ik ga vliegen.....voor het geval dat
     
  8. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Tekenen gaat ook steeds beter in Fusion 360. Contraints heb ik aardig onder de knie en parameters gebruiken doe ik ook steeds meer. Als oefening voor de kleine aan de slag geweest aangezien er geen goede versie op thingyverse te vinden was (voor de bochten dan). Via parameters is van alles aan te passen :)
    [​IMG]
     
    Unusual RC vindt dit leuk.
  9. Unusual RC

    Unusual RC

    Lid geworden:
    19 mei 2004
    Berichten:
    775
    Locatie:
    Rijswijk, Zuid Holland
    Ben benieuwt of het ruwe geprinte oppervlak voldoende is voor het duplotreintje wat grip betreft.
    Immers is de aangedreven as star, en de binnenbocht is bij het origineel glad (voor het slippen).
    Hoe compenseer je de krimp van het model?
     
  10. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Dat werkt prima. De krimp heb ik simpelweg gecompenseerd door hem net iets hoger te printen.
     
  11. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Welk buildvolume heeft jouw Creality? ik zie ze nu ook 50x50x50 en dat is toch wel erg interessant..
     
  12. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Ik heb 30x30x40. Meer dan voldoende voor nu.
     
    Unusual RC vindt dit leuk.
  13. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    244
    Locatie:
    roterdam
    Even een vraag
    Ik ben ook een 3D-lab Q-Trainer aan het printen.
    Jullie zitten te tweaken ivm gewicht.
    Ik tweak niks en alles is precies op gewicht.
    Daarvoor heb ik de profielen gebruik die ik van 3D-Labs heb gekregen
    Dit ingeladen in Cura 2.7 en alle instellingen staan goed.
    Heb alleen het deel waar de motor in zit de wand dikte naar 0,8mm gebracht.
    Om het wat steviger te krijgen.
    Maken jullie dan geen gebruik van de profielen?
    gr Martin
     
  14. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Nee, de profielen gebruik ik inderdaad niet. Deels als basis maar verder zelf instellen is leuker
     
  15. Igor

    Igor

    Lid geworden:
    19 apr 2007
    Berichten:
    2.086
    Locatie:
    Eindhoven
    Mag ik vragen wat jullie hebben betaald voor jullie CR-10? Ik overweeg er een aan te schaffen, maar zie door de bomen het bos niet meer qua prijs. Uit China bestellen (en waarschijnlijk invoerkosten/btw) betalen, of een EU warehouse deal? Hij is nu te koop voor 345 incl. shipping te vinden in een EU (UK) warehouse.
     
  16. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Doen, da's geen geld. Uit de US of China ben je meer dan 400 kwijt minimaal.
     
  17. Btje

    Btje

    Lid geworden:
    6 mei 2004
    Berichten:
    344
    Locatie:
    Weert
    292 vanuit china, moet je wel geen douane tegenkomen
     
  18. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Da's erg lastig met grote doos..
     
  19. arnoldw

    arnoldw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    14 feb 2014
    Berichten:
    206
    Locatie:
    Dordrecht
    Heb de mijne binnen een week ontvangen vanuit het European Wharehouse in Engeland. Nu nog opbouwen.
     
  20. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Top, is zo gebeurd. Het alles goed na lopen en vast zetten met de juiste speling kost het meeste tijd maar dat maakt van een aardige machine wel een hele goede :)

    Ik heb inmiddels ook alle delen voor een 2e Z-spindel upgrade liggen, maar moet de houders nog printen. Helaas geen tijd voor een ombouw de komende tijd.
     

Deel Deze Pagina