DJI Phantom 3 advanced/professional ervaringen

Discussie in 'Multicopters' gestart door pegasus, 10 mei 2015.

  1. Corsat

    Corsat

    Lid geworden:
    3 apr 2018
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Rotterdam
    thks Opa Robert, alles gevonden. Nu de motoren nog eens doorblazen. Ik heb sw versie 1.11.20 en de controller 1.9.2. niet de laatste sw volgens mij maar alles werkt naar behoren.
     
  2. Opa Robert

    Opa Robert

    Lid geworden:
    6 jan 2017
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Heteren
    Mooi dat alles is geregeld.
    Mijn stelling is: als alles naar behoren draait en je daarmee goed uit de voeten kan, dan moet je niet updaten.
    Mijn versies zijn zo te zien nog wat ouder tw.sw 1.10.90; controller 1.6.0. Alles draait bij mij goed en ik negeer de boodschap van DJI
    om te updaten.
    Wel belangrijk is om te kalibreren van zowel kompas;IMU;gimbel met camera.
    Suc6 met het vliegen.
    Opa Robert.
     
  3. Corsat

    Corsat

    Lid geworden:
    3 apr 2018
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Rotterdam
    Na 1 week en 5 vluchten begin ik vertrouwt te raken met mijn p3p. Ik krijg ecter tijdens het vliegen regelmatig compas en gps error, een rode balk op mijn scherm. Hoe kan ik dit voorkomen, hrt al meerdere calibraties uitgevoerd, antenne versterker, stand van de antennes. De besturing blijft functioneren maar ben bang dat ik op een gegeven momoent mijn drone kwijt raak.
     
  4. Opa Robert

    Opa Robert

    Lid geworden:
    6 jan 2017
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Heteren
    Compas en gps errors hebben meestal te maken met verstoringen in de directe omgeving. Denk hierbij aan grote metaalachtige constructies/hoge gebouwen/grote bospartijen. In het Rijnmondegebied bv. ondergrondse pijpleidingen.
    Ga eens in een andere omgeving vliegen, misschien lost dat het probleem op.
    Opa Robert.
     
  5. Corsat

    Corsat

    Lid geworden:
    3 apr 2018
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Rotterdam
    Ik heb in 4k gefilmt en afspelen op mijn mac is geen probleem. Vervolgens wil ik via imovie gaan bewerken na importeren en hapert de opname. Is dit een imovie probleem en moet ik reolutie terugzetten naar 2.7k
     
  6. bzb

    bzb

    Lid geworden:
    2 jul 2007
    Berichten:
    1.257
    hapert hij op jou computer of ook als je hem upload op youtube?
     
  7. Opa Robert

    Opa Robert

    Lid geworden:
    6 jan 2017
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Heteren
    Het probleem met 4k is dat alle apparatuur moet voldoen aan de zware eisen van 4k.
    onder app. valt zeker de computer; harde schijf; het bewerkingsprogramma; de afspeelapp'n, tw recorder en tv.
    Bij het opnemen 1 of meerdere stappen teruggaan in resolutie zal zeker helpen.
    Opa Robert.
     
  8. 123compi

    123compi

    Lid geworden:
    8 nov 2013
    Berichten:
    67
    Locatie:
    midden Limburg
    Hallo allemaal, weet iemand van jullie hoe ik de maximale afstand kan veranderen die staat bij mij op 500meter, als ik 600meter ingeef springt het weer terug naar 500meter.
    de hoogte had ik staan op 120meter en die kan ik wel veranderen. sw versie 1.11.30

    Piet.
     
  9. Opa Robert

    Opa Robert

    Lid geworden:
    6 jan 2017
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Heteren
    Er staat mij iets bij dat DJI die maximale afstand, in de aanwezige software, heeft geblokkeerd op 500 meter. Zeker weten doe ik dat niet.
    De bestaande regelgeving in Nederland geeft echter aan dat je alleen een drone mag besturen zolang je de drone kunt zien en volgen.
    Voor mijzelf weet ik zeker dat een drone die 100 meter van mij is verwijderd al uit het zicht is en daarmee overtreedt ik dus al de bestaande regelgeving.
    Ik heb dus totaal geen behoefte om die afstand groter te willen maken.
    Het ligt beslist niet aan de kwaliteit van mijn ogen dat ik bij 100 meter al het zicht verlies.
    Zoek eventueel eens op het DJI forum of je daar iets kunt vinden over hoe je die afstand kunt vergroten.
    Opa Robert.
     
  10. 123compi

    123compi

    Lid geworden:
    8 nov 2013
    Berichten:
    67
    Locatie:
    midden Limburg
    klopt dat de nederlandse regelgeving dat voorschrijft. ik zal eens op het DJI forum zoeken.
     
  11. bzb

    bzb

    Lid geworden:
    2 jul 2007
    Berichten:
    1.257
    ik loop een paar updates achter want meestal brengt het alleen maar beperkingen met zich mee
     
  12. bzb

    bzb

    Lid geworden:
    2 jul 2007
    Berichten:
    1.257
    ik ben in de markt voor een extra accu (jonge bzb hoe lang ga je nog vliegen met dat ouwe ding? ) nu valt mij op dat er veel niet orginele merken zijn, jupio enzo, die vrijwel net zo duur zijn als orgineel ,waarom zou je dat nemen? of is er wellicht iets te koop met veel groter capaciteit? 6000ma of iets in die richting?
     
  13. Opa Robert

    Opa Robert

    Lid geworden:
    6 jan 2017
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Heteren
    Keek vandaag op het DJI forum en las daar het volgende.
    https://forum.dji.com/forum.php?mod...ra=page=1&filter=typeid&typeid=369&typeid=369

    Als je dus de limiet uitzet kun je dus verder vliegen. (denk aan de regelgeving)
    Opa Robert
     
  14. bzb

    bzb

    Lid geworden:
    2 jul 2007
    Berichten:
    1.257
    ik heb een nieuwe accu binnenkort, moet ik nu de FW op het kaartje zetten zodat de accu de update krijgt, of doet het toestel dit al?
     
  15. Opa Robert

    Opa Robert

    Lid geworden:
    6 jan 2017
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Heteren
    In you tube staat een filmpje op welke wijze je een nieuwe accu moet kalibreren.
    Zoek in YouTube naar DJI Phantom 3 advanced callibrate battery.
    Een filmpje van bijna 3 minuten.
    Opa Robert
     
  16. bzb

    bzb

    Lid geworden:
    2 jul 2007
    Berichten:
    1.257
    nou tis gelukt. ik moest als ik al dacht mijn huidige ouwe fw op het kaartje zetten, nu is alles op 1.10.nogwat, want ik die nieuwe toestemming dingetjes per keer vliegen in 1.11 heb ik geen zin in, zender staat wel op de laatste
     
  17. Opa Robert

    Opa Robert

    Lid geworden:
    6 jan 2017
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Heteren
    Mooi zo. Vlieg veilig.
    Opa Robert.
     

Deel Deze Pagina