Eerste laag printen start buiten om het model

Discussie in '3D Printen' gestart door jd1uth, 22 jul 2017.

  1. jd1uth

    jd1uth

    Lid geworden:
    7 okt 2005
    Berichten:
    397
    Locatie:
    Uithuizermeeden
    Wie heeft er een oplossing voor de eerste print laag ik gebruik Cura als software
    ik heb een model wat net niet op mijn printer past omdat de eerste laag die hij print ongeveer 1 cm buiten om het model begint, hij legt hier 2 lagen om de flow van de pla opgang te brengen neem ik aan.

    is het mogelijk om die eerste laag op een andere plek te maken heb een filmpje op YouTube gezien waar ze volgens mij een vierkant blokje printen daarvoor en daarna na het model gaan.

    wie weet hoe dit werkt.
     
  2. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Als je nu de skirt gewoon uitzet? De nozzle zelf primen kan ook prima. Wachten tot hij niet meer stroomt en schoonmaken en direct printen.
     
  3. jd1uth

    jd1uth

    Lid geworden:
    7 okt 2005
    Berichten:
    397
    Locatie:
    Uithuizermeeden
    Hoi Herman in Settings staan die allemaal uit waar staat die instellingen ?
     
  4. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Bij build plate adhesion zou skirt moeten staan als hij hij een lijn om het object print eerst.
     
  5. jd1uth

    jd1uth

    Lid geworden:
    7 okt 2005
    Berichten:
    397
    Locatie:
    Uithuizermeeden
    Nee staan alleen Brim en Raft ik heb versie 1.5.04 haal eens de nieuwe versie binnen als die usb printen ondersteund voor mijn printer
    2.3 werkte bij mij niet. zag dat er versie 2.6 nu is
     
  6. jd1uth

    jd1uth

    Lid geworden:
    7 okt 2005
    Berichten:
    397
    Locatie:
    Uithuizermeeden
    Ok Herman instelling gevonden en de 2.6 ziet mijn printer ook.
     
  7. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Ok. Wellicht was bij de oudere versie er geen optie om het uit te zetten.
     
  8. gjcvro

    gjcvro

    Lid geworden:
    11 okt 2014
    Berichten:
    951
    De brim kun je volgens mij wel instellen met het aantal lijnen/mm, op die manier kun je hem ook kleiner maken
     

Deel Deze Pagina