Fake (?) Towerpro MG90S servo van Aliexpress

Discussie in 'Model elektronica' gestart door hmeijdam, 30 dec 2017.

 1. hmeijdam

  hmeijdam

  Lid geworden:
  29 jan 2010
  Berichten:
  1.421
  Locatie:
  Barneveld
  Het is natuurlijk geen nieuws dat het op Aliexpress en/of Ebay wemelt van de neppers, maar hierbij even een waarschuwing om weg te blijven van deze servo's. Op het eerste gezicht lijkt het namelijk of ze gewoon werken en het metalen tandwielsetje is op zich best netjes.

  Deze hebben echter het euvel dat zodra ze ook maar een beetje opwarmen, door gebruik of ze desnoods even naast de kachel te houden, hun neutraalpunt enorm verloopt.
  Zie filmpje, waar ik in het midden een HXT500 als controleservo gebruik.

  De servo's zijn wel als thermometer te gebruiken, als je een wijzertje aan het armpje maakt. Ik ga er eens een printje uit een andere servo in zetten vanuit de onderdelenbak.


  Tijdens het afkoelen zie je de onderste servo weer naar zijn neutraalpunt gaan.
   
 2. Corrien

  Corrien Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  28 okt 2003
  Berichten:
  11.808
  Locatie:
  Maasland
  Dit is natuurlijk een wel heel knullige fout. Men heeft voor de timing van de zogenaamde one-shot blijkbaar een keramische condensator gebruikt. Deze zijn zeer temperatuur afhankelijk. De desbetreffende condensator met een soldeerbout opsporen is natuurlijk niet zo moeilijk, maar een passend ander type vinden is wat lastiger. Veel kans, dat de waarde 0,1 uF is en dan is een tantaal elco de beste keuze.
   

Deel Deze Pagina