Flysky zender en ontvangers

Discussie in 'Algemeen auto's' gestart door at0ny, 15 jul 2015.

  1. chris1144

    chris1144

    Lid geworden:
    22 mei 2013
    Berichten:
    322
    Locatie:
    Almelo
    Ik ben juist van de eneloops batterijen afgestapt, juist omdat dit oplaadbare batterijen zijn en dus een cell spanning van 1,2 volt levert wanneer je dan dus 4 eneloops batterijen gemonteerd heb dan zit je dus op 4,8 volt... terwijl wanneer je 5 normale batterijen monteert dan heb je 4 x 1,5 volt, dan kwam ik wel aan de 6 volt. Daarom bestaat een Humppack ook uit 5 cellen anders kom je niet aan die 6 volt. Toen ik met oplaadbare batterijen reed kwam die van mij toch nog wel eens in de failsafe terecht omdat de accu spanning dusdanig laag was dat de ontvanger niet meer genoeg stroom kreeg. Maar je rijdt dus ook met een vrij "lage" spanning waardoor je servo's ook niet hun volle kracht werken.
     
  2. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Net terug van pk racing heb de 5cell en humppack maar gekocht. Tevens even nagevraagd mbt 2.4ghz ontvangers. Deze zijn idd de helft kleiner dan de oude 27mhz ontvangers. Dus zodra ik mijn keuze gemaakt heb mbt de flysky zender en ontvanger moet de humppack ieder geval passen!
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  3. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Betreft de flysky zender en ontvanger het is de fs gt2b geworden.

    Hou jullie wel op de hoogte mbt de humppack zodra de zender en ontvanger binnen is. Of deze gaat passen. Denk het wel.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  4. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Humppack geprobeerd. Maar hij pas toch echt niet in de receiver box samen met de oude 27mhz ontvanger!. Die is namelijk bijna net zo groot als de humppack.

    Gelukkig scheelt de 2.4ghz ontvanger de helft in grote dus die moet wel passen.

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  5. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.354
    Locatie:
    Gavere/België
    die ontvangerboxen zijn idd soms aan de kleine kant. En de humppack heeft dan ook nog eens een rare vorm om te laten passen..
     
  6. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Probleem zit hem in de oude ontvanger. Deze is 50×27x30mm de nieuwe 2.4ghz die er straks in komt is 35x22x13mm scheelt dus vooral in lengte en dikte. Hierdoor passen de kabels er ook nog in.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  7. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Heb weer even zitten rommelen. De ontvanger en alle kabels zitten in de ontvanger box. Heb de humppack er maar op gezet. Dmv dubbelzijdig tape.

    Ken ik voorlopig wel rondrijden met de humppack en oude 27mhz ontvanger.

    Nog zeker een weekje wachten op de flysky ontvanger en zender helaas. Dan maar weer alles netjes erin proberen te krijgen. 1 voordeel is dat de huidige failsafe kabels en stekkers eruit kunnen dus nog meer ruimte over houdt.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  8. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Toevallig net postnl langs geweest met een pakketje uit China. Ze zijn vlot geweest.

    Zal zo is een foto maken van de ontvangers. Dan weten jullie gelijk waarom de humppack er niet in paste
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  9. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Humppack, 27mhz ontvanger en de nieuwe 2.4ghz ontvanger.

    Duidelijk verschil. Alles past nu dus ook in de batterijen box!

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
    Schots en Scheef vindt dit leuk.
  10. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  11. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.354
    Locatie:
    Gavere/België
  12. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Idd past net. Maar hier voor paste het totaal niet haha. Ondanks er gezegd werd dat het het wel moest passen...

    Betreft de zender ze hebben ipv de Gt2b de gt2 gestuurd. Contact gehad met ebay verkoper. Ipv een refund voor geld terug heb ik gevraagd of zij een extra 2.4ghz ontvanger wouden opsturen ter compensatie. Dit wordt zms opgestuurd. Dus ben benieuwd.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  13. chris1144

    chris1144

    Lid geworden:
    22 mei 2013
    Berichten:
    322
    Locatie:
    Almelo
    Is ervoor gemaakt dat bakkie ;)
     
  14. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Nou niet voor een humppack en een 27mhz ontvanger hoor daar ben ik al inmiddels overuit.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  15. Aprilia

    Aprilia

    Lid geworden:
    22 aug 2013
    Berichten:
    60
    Locatie:
    Overpelt, Belgie
    Ik heb de GT3B maar heb sinds enige tijd problemen die wat erger aan het worden zijn. Het gas blijft af en toe hangen en ik heb het sterke vermoeden dat het de potmeter is. Weet iemand welke potmeter ik kan gebruiken als vervanger?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
    at0ny vindt dit leuk.
  16. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Na de flysky gt2b heb ik nu sinds kort de flysky gt3b.

    Gebruikt iemand de 12v poort om bv oplaadbare batterijen op te laden?

    Zo ja welke type lader er evt gebruikt word.

    Mvg.
     
  17. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.354
    Locatie:
    Gavere/België
    bedol je zoals bij de meeste zenders waar je rechtstreeks in de zender inplugt om te laden? Doe ik eigenlijk altijd. Heb er een stekkerladertje voor, maar meestal via kabeltje aan mijn universele lader.
     
    at0ny vindt dit leuk.
  18. at0ny

    at0ny

    Lid geworden:
    26 mei 2015
    Berichten:
    165
    Klopt de poort aan de zijkant waar evt een lader in kan.

    Ik heb een Protech 4 in 1 lader. En om elke keer batterijen te wisselen vind ik ook zo'n gedoe. Maar las dat de lader poort problemen kon geven vandaar mijn vraag voor de flysky gt3b.


    [​IMG]
     
  19. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.354
    Locatie:
    Gavere/België
    Weet het niet voor dat model specifiek, maar nog nooit problemen gehad. Wel letten op de polariteit gewoon. Bij mijn universele lader moet ik dan het + en - kabeltje wisselen, afhankelijk van zender. Bij 1 zender heb ik binnenin de polen eens omgewisseld voor het gemak, maar eigenlijk is het een kleine moeite. Heb zo'n 4 zenders. Normaliter gaan de batterijen er nooit uit.
     

Deel Deze Pagina