FrSky X12s Horus

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Japie.G, 2 sep 2016.

  1. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    675
    Mmmmm, de horus biedt me meer uitdaging dan verwacht.
    Eerst de mixers en toekenning die er al in zit, ondanks dat je hier niet om gevraagd hebt.

    Nu merk ik op, dat de knuppel en werkelijke uitslag op de zender niet overeenkomen.
    Heb de uitslagen op de zender nog opnieuw in geleerd, maar dit maakt geen verschil
    Wederom neem ik het monitor scherm als basis om te zien wat de zender als signaal zou uitsturen.
    Dan merk ik op dat bij +/-60% stuurbeweging de servo stopt met bewegen. Ik heb dan nog 40% knuppelweg waar er totaal niets meer gebeurt.
    Ergens wordt deze servo weg geblokkeerd, want voorheen had ik een graupner hott zender. En dan had ik ook veel meer uitslag dan wat de horus nu biedt.
     
  2. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    675
    na zoeken proberen zoeken proberen zoeken proberen heb ik iets gevonden.

    de knuppel uitslagen stonden op 100. er staat niet bij of die procent is of een andere waarde. heb de zender nu ingesteld dat deze bij waarde 65 nu de 100% servo beweging geeft. dan heb ik wel op de hele knuppelbeweging een servo beweging.

    Dit is allemaal met de FrOs.
    @Japie, zijn dit ook punten waar ik rekening mee moet houden in de opentx?
     
    Laatst bewerkt: 14 okt 2017
  3. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.959
    Locatie:
    Raalte
    Nee

    Ik ken FrOS niet maar heb je de sticks wel gekalibreerd enzo?
     
    jm.wijnholds vindt dit leuk.
  4. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    675
    Ja dat had ik gedaan. Dat was wat ik bedoelde met uitslagen opnieuw in geleerd. Maar dat maakte geen verschil.
    Heb nu 1 model in geprogrammeerd, maar daar laat ik het nu ook bij totdat openTX een versie vrijgeeft (niet nightlies)
     
  5. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.945
    Locatie:
    Groningen
    Elke Servo heeft dat probleem? Lijkt me een gekke bug in FrOS....
     
  6. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    675
    Op alle kanalen had ik dat (5 kanalen in gebruik bij dit model).

    aangezien ik maar 1 ontvanger heb. kan ik niet uittesten of het de zender is of een combie van iets. ik vond het ook een rare gedachte. maar aangezien ik dadelijk naar opentx wil gaan. wil ik er ook niet meer aandacht aan geven.

    vanochtend de eerste keer gevlogen. op de interne antennes. bij reikwijdte test kreeg ik rssi foutmelding als ik tussen zender en model zou staan. als ik me dan omdraaide was het de melding weg. op moment van de melding de zender nog gewijzigd van interne naar externe antenne, daarbij werd hetzelfde geconstateerd.

    vliegen ging perfect. geen meldingen vanaf de zender. het was even wennen dat de zender breder is, maar het was niet storend, eerder prettig. daarna nog met de mx16 gevlogen, dan voelt de hott maar als een klein zendertje
     
  7. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.959
    Locatie:
    Raalte
    Laatst bewerkt: 15 okt 2017
  8. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    675
    @Japie, Mooi om te zien dat hij je goed bevalt.

    Het probleem bij mij is opgelost.
    Het probleem zat hem in de S6R ontvanger.

    Ik had deze vanuit de verpakking direct ingezet. Maar je moet hem eerst via het "systeem menu" doorlopen.
    Daarin stonden de S6R functies op "enabled", maar deze gebruik ik nog niet. Hieronder vallen de gyro instellingen en overige opties die deze ontvanger heeft.
    Nadat ik de functie op "disabled" gezet had en de ontvanger opnieuw gestart, had ik te weinig uitslag. De stick uitslagen weer gewijzigd van 65 naar 100. En nu heb ik bij de volledige beweging van de knuppel ook beweging op de servo.

    Ik ben zeer blij met de aanwinst. Maar moet er zeer aan wennen dat bepaalde functies al aangezet zijn door FrSky. En de handleiding die meegeleverd zijn, die zijn summier.
    De andere merken die ik voorheen gebruikte, daar stonden extra functionaliteiten standaard uit.
    Mogelijk is het normaal dat de handleidingen summier zijn, maar daar moet ik aan wennen dat er geen direct naslag werk is.
     
  9. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.959
    Locatie:
    Raalte
    FrSky is inderdaad een DIY merk. Info moet je vooral van internet plukken. Een s6r is niet helemaal de beste ontvanger als je stamdaard ontvanger. De x6r of x8r zijn de ‘default’ ontvangers. Ineens klinkt je verhaal wel logisch haha. Had ff niet door dat je een s6r aan het gebruiken was

    Vandaag ook hoog en ver gevlogen zonder problemen! Mijn vertrouwen in dit systeem is behoorlijk momenteel!


    [​IMG]

    Ik vlieg tot dusver alles op de interne antennes.
     
    jm.wijnholds vindt dit leuk.
  10. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.945
    Locatie:
    Groningen
    Vale Ouwe, jm.wijnholds en Japie.G vinden dit leuk.
  11. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    675
    @Japie,

    kan je een deel uitleggen over de ontvanger update?
    zag iets op het buitenlandse forum. maar ben nog zo nieuw met het frsky systeem dat de kwartjes nog niet op zijn plek vallen.
     
  12. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.959
    Locatie:
    Raalte
    Er zit op de nieuwste zenders van frsky een externe s.port. Deze zou te gebruiken zijn voor het flashen van s.port devices met een normale male/male servokabel. Dat issie ook op de qx7. Echter op de x10s werkt het poortje in ieder geval onder OpenTX nog niet. Flashen van s.port devices is wel mogelijk met een openTX X10s, maar dan via de ‘ouderwetse’ manier door de pinnen in de module bay te gebruiken.

    [​IMG]

    [​IMG]


    Zie ook deze link.
    http://www.dronetrest.com/t/how-to-upgrade-your-frsky-receiver-firmware-x8r-x4r-x4r-sb/1667


    Het updaten van je s.port device gaat dan op OpenTX als volgt; De kabels juist aan sluiten, het gewenste firmware bestand op de SD kaart plaatsen, naar de SD kaart bladeren op de zender, het firmwarebestand selecteren en de enterknop ingedrukt houden. Je kunt dan kiezen ‘flash to external device’. En klaar is kees

    Ontvangers kun je op deze manier voorzien van firmware updates, of schakelen tussen FCC of EU-LBT firmware. Als je bij FrSky de firmware downloadt zitten er altijd 2 files in. Het FCC en het LBT .frk bestandje. Kies het bestand overeenkomstig met je zendmodule firmware.
     
    Laatst bewerkt: 21 okt 2017
  13. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.595
    Locatie:
    Waalwijk
    Ik heb een heel vreemd probleem met m'n Horus. Heel af en toe werkt de gasstick niet meer, en dan enkel de gas functie. Zender uit en weer aanzetten lost het probleem op. Het gebeurt gelukkig altijd voordat ik een toestel de lucht in stuur, maar ik maak me zorgen dat het ook tijdens het vliegen mis kan gaan. Ik gebruik OpenTX.
     
  14. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.959
    Locatie:
    Raalte
    X12s? Trek maar open en vervang de gimbal kabels. Een van de grote ‘fouten’ in de x12s
     
  15. GVT

    GVT

    Lid geworden:
    1 aug 2012
    Berichten:
    219
    Locatie:
    NL - Elburg - Gelderland
  16. hstruyk

    hstruyk

    Lid geworden:
    5 sep 2003
    Berichten:
    255
    Locatie:
    Zierikzee
    Hoe heb je nou die aansluiting van je zenderriem geknutseld Jaap?
     
  17. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.595
    Locatie:
    Waalwijk
    Idd X12S. Ik begreep dat Frsky kabelsets heeft die het probleem oplossen. Ik zal Hobbyking even om een setje vragen.
     
  18. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.595
    Locatie:
    Waalwijk
    Maar wacht eens even, de gas sensor heeft helemaal geen bewegende draden, het staartroer en de rolroeren wel, maar daar heb ik geen problemen mee.
    Omdat een reboot het probleem verhelpt, is het dan geen software dingetje?
     
  19. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.959
    Locatie:
    Raalte
    ?
     
  20. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.945
    Locatie:
    Groningen
    Je trekt wel aan dezelfde stekker. Ik heb al eerder gezien dat die daardoor al gammel geworden was.
     

Deel Deze Pagina