FrSky X12s Horus

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Japie.G, 2 sep 2016.

  1. hstruyk

    hstruyk

    Lid geworden:
    5 sep 2003
    Berichten:
    256
    Locatie:
    Zierikzee
    Ik bedoel de bevestiging van de riem aan de zender?
     
  2. redman

    redman

    Lid geworden:
    28 dec 2011
    Berichten:
    477
    Locatie:
    Arnhem
    Bovenin de taakbalk indicatie van de zender accu. Maar nu geeft ie het percentage niet goed aan. (55% of 56%) terwijl het voltage wel klopt. Ook niet na calibreren.
    [​IMG]
    Iemand toevallig een idee hoe je dit kan synchroniseren?

    Het volume nu via een knop te regelen. Iets dat ik met dimmen van het display niet voor elkaar krijg. Display dimmen kon met het FrSky OS wel. Zou toch ook in openTX moeten kunnen. Jullie weten vast wel hoe dat zit.

    Grtz Marco.
     
  3. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.881
    Locatie:
    Groningen
    Display dimmen staat op de todo lijst van OpenTX.

    Accu range van 0 tot 100% kan je zelf instellen.
     
  4. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    303
    In het Radio setup menu kan je het spanningsbereik aangeven voor de accu aanduiding.
     
  5. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.948
    Locatie:
    Raalte
    Volgens mij gebruik je de batt widget die geloof ik niet voor de txbat te gebruiken is. (Die rode met 56%)
     
  6. Darknoor

    Darknoor

    Lid geworden:
    14 apr 2014
    Berichten:
    30
    Ik heb een vraag over het trimen op de hosus
    Is het mogelijk dat je dat met een schakelaar doet dus als je vliegtuig en hij vliegt naar je zin schakelaar over en hij is getrimt en blijft zo vliegen.

    Ben beneuwd of dit er op zit

    Hoor graag van jullie

    Gr
    Richard
     
  7. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.571
    Locatie:
    Waalwijk
    In OpenTXbestaat die optie. Het is een special function met de naam instant trim. Werkt zoals je omschrijft. Het is een linke functie om actief te laten. Na de maiden vlucht zet ik het uit. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als je het per ongeluk activeert.
     
  8. jm.wijnholds

    jm.wijnholds Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    16 jul 2013
    Berichten:
    239
    Locatie:
    Emmen
    Waarom zou je via een switch trimmen? Dat wil je toch juist beetje bij beetje?
     
  9. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.297
    Als een toestel trim nodig heeft, kan je het met de sticks corrigeren.

    Het toestel vliegt dan bij voorbeeld met de stick voor de ailerons niet in de middenstand rechtuit. Met een schakelaar wordt de instant-trim geactiveerd. Die zorgt er voor de de afwijkende positie van de aileronstick langzaam wordt gecorrigeerd naar een correctie met de trim. Je kan de aileronstick naar de middenstand bewegen terwijl het toestel rechtdoor blijft vliegen. Is vooral handig als je bij een (nieuw) toestel grote trimcorrecties verwacht. Voor normaal gebruik waarbij een paar trimklikken voldoende zijn is deze functie niet nodig.
     
    Darknoor en jm.wijnholds vinden dit leuk.
  10. jm.wijnholds

    jm.wijnholds Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    16 jul 2013
    Berichten:
    239
    Locatie:
    Emmen
    Oké, nou zo leer ik ook nog eens. Nog nooit geweten dat dit kan. Lijkt me in sommige gevallen handig maar idd ook link.
     
  11. Darknoor

    Darknoor

    Lid geworden:
    14 apr 2014
    Berichten:
    30
    Ok dat is mooi en wat je schrijft en wat je zegt is zo mooi dat je het ook weer uit kan zetten
     
  12. Darknoor

    Darknoor

    Lid geworden:
    14 apr 2014
    Berichten:
    30
    Daar gaat het niet om als je hem goed heb in de lucht swistch om en hij is goed en klaar daarna als het nog nodig is met de trim
     
  13. Darknoor

    Darknoor

    Lid geworden:
    14 apr 2014
    Berichten:
    30
    Kijk dit is het juist antwoord
     
  14. Darknoor

    Darknoor

    Lid geworden:
    14 apr 2014
    Berichten:
    30
    Maar is dat er alleen in OpenTx of ook in FrOs
     
  15. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    614
    Is er toevallig een goede site waar je dingen kan terug vinden om de zender/ontvanger/sensors te programmeren?

    Ik heb nu een X8R ontvanger met een GPS sensor.
    Simpel de S-bus gekoppeld. Maar niet werken. Ik vind geen duidelijke website waar iets uitgelegd staat.
    Misschien zoek ik fout. Maar de vraag is ook waar zoek je exact op om bij de juiste gegevens uit te komen.
     
  16. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.948
    Locatie:
    Raalte
    Sbus? Daar ga je al fout, moet aan de s.port.

    Dan gewoon even de beschikbare sensoren binnen halen en jetz gehts loss.
     
  17. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    614
    sorry, dat was foutje 1 :oops:

    Ik had via videos wel iets gevonden van een taranis. Dat er inderdaad sensoren ingelezen moesten worden.
    Maar in de FrOs van de X10s, kan ik nergens iets vinden om sensoren in te lezen.
    Aan het lampje op de sensor zie ik, dat het middel knippert. Als ik de sensor binnen leg dan gaat hij snel knipperen. De GPS lijkt dus te werken, maar de binding met de ontvanger nog niet.
     
  18. jm.wijnholds

    jm.wijnholds Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    16 jul 2013
    Berichten:
    239
    Locatie:
    Emmen
    Misschien dat je in FrOS de telemetrie ontvangers ook nog moet “discoveren”
     
  19. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.948
    Locatie:
    Raalte
    FrOS kan ik je niet mee verder helpen
     
  20. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    614
    Het werkt in de FrOs.
    De juiste poort pluggen was uiteindelijk voldoende.

    Daarna natuurlijk nog bij de juiste telemetrie kijken.
    Er is een ALT-V maar ik moet kijken bij de ALT-G
    De letters zullen wel staan voor het type sensor (G van GPS, V van vario (gokje))

    Ik heb nu waardes. Alleen nu gaan uitzoeken of ze ook te kalibreren zijn via de zender.
    De module ligt op tafel, maar volgens de waarden zit ik +/- 30 meter hoog
     

Deel Deze Pagina