FrSky X12s Horus

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Japie.G, 2 sep 2016.

  1. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    593
    het kalibreren/afregelen van de gps nog iet gevonden. maar heb zojuist de ontvanger/gps wel ingebouwd. kijk morgen met vliegen wel wat het doet.

    de x8r die ik heb heeft pcb antennes. maar toch rare zwarte bescherming spul zit er om de pcb. dubbelzijdige tape hecht helemaal niet.
     
  2. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Krimpkous erom en een drupje lijm
     
  3. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    538
    Locatie:
    Krabbendijke
    Of een houder printen, zijn genoeg voorbeelden beschikbaar
     
  4. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    593
    om een houder te printen, moet je wel eerst een printer hebben.

    ben voor de opties van tadango gegaan. werkte perfect. :thumbsup:

    heb een vluchtje gemaakt. geland omdat het ging druppelen. kwam ik erachter dat ik vergeten was de telemetrie log te starten. snel de schakelaar omgezet en nog een kort vluchtje gemaakt. daarna de log file gelezen. de hoogte meting kan wel ongeveer kloppen. maar de snelheid vraag ik me af. die staat op 66. 66km/h lijkt me onwaarschijnlijk. het is een pylon racer, die gaat harder dan 66. mogelijk is het mph, maar de zender geeft km/h op het display. het vergt wat onderzoek wat de waarde nu betekent. het kan natuurlijk ook zijn dat de gps signalen gemist heeft ivm bewolking. waardoor de meting niet klopt. gps is maar een benadering.
     
  5. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    GPS is niet zo goed. De waarden zijn wat gek en wijken af. Toch klopt de snelheid bij mij meestal wel.
     
  6. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    593
    Ik ben me bewust dat GPS niet zo goed werkt.

    Onderstaande de logfile voor speed-G
    Ik denk dat er niet heel veel van klopt. Het lijkt me sterk dat de snelheid zo vaak zoveel wisselt. Heb vanaf de start zowat continu vol gas gevlogen, dan verbaast me de vele pieken en dalen in de grafiek.

    [​IMG]
     
  7. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Lijkt me slecht GPS ontvangst. Deze moet ver weg van de ontvanger geplaatst worden.
     
  8. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    593
    Vandaag nog een vlucht gemaakt met de GPS.
    Een maatje op de zender laten kijken als de waarden live op het scherm getoond worden.
    Ondanks dat GPS niet 100% nauwkeurig is, staan er toch wel waarden op die kunnen kloppen. Kom op +/-170km/h uit.
    Thuis de logfile uitgelezen, dan staat er dezelfde type ruis op als het plaatje in de eerdere post. Wederom max 66km/h.
    De log file en de live waarden komen dus niet met elkaar overeen.

    Ik open de logfile in compagnion9x, om visueel plaatje te krijgen.
    Maar als ik de csv open, dan zie ik ook maar maximaal 66 in de tabellen. Het zou dan niet aan het programma kunnen liggen zou je zeggen.

    Ik gebruik nog FrOS, omdat opentx nog niet vrijgegeven is.
    Maar iemand een idee waar dit te zoeken, hoe deze waarden zo verschillend kunnen zijn?
     
  9. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Lijkt buggy FrOS... Geen ervaring mee :)
     
  10. lucbis

    lucbis

    Lid geworden:
    10 mrt 2014
    Berichten:
    1.002
    Locatie:
    Brielle Zuid Holland
    Hoi allemaal.

    Ik heb een horus x12s en wil graag de achtergrond veranderen naar een eigen foto. Zou iemand uit kunne leggen hoe dat moet.
    Dus niet het opentx splash screen maar de achtergrond in de themes
     
  11. r_heliman

    r_heliman

    Lid geworden:
    6 jan 2004
    Berichten:
    700
    Locatie:
    Lelystad
    Beste allen,

    Dit is een best lang draadje, en ik ben op zoek naar wat informatie rondom deze zender. Momenteel heb ik nog een oude MX-22 zender van graupner (35Mhz) met een losse 2,4 Ghz module van Futaba Fasst. Ik ben optisch gevallen voor de Jeti DS-16 zender maar die is gewoon belachelijk duur en de X12S lijkt aardig in de buurt te komen. Toch heb ik wat vraagjes

    - wat houdt die externe antenne in? Het lijkt alsof ik daar de Futaba Fasst adapter in kan klicken?
    - telemetry? met welke merken werkt dat goed samen? Mijn huidige regelaar kontronik kosmik 200 werkt die daar ook mee?

    De mogelijkheden zijn eindeloos maar kan weing ervaring vinden / demo's etc over deze zender. Google helpt wel maar een draadje van 62 pagina's is wel heel veel doorspitten. ;-) Ik wil momenteel mee met de tijd, mijn henseleit Rigid-2 wil ik voor speed vliegen inzetten en dan ook een goede degelijke en vooral betrouwbare zender voor die grafisch een heldere weergave heeft van: akku verbruik / BEC spanning / etc

    Iemand meer info voor mij? Misschien dat in mijn nieuwe clubje (Pegasus in Enkhuizen) ook al iemand deze zender heeft zodat ik eens kan afkijken ;-)

    Bedankt voor de informatie alvast!
    Roel
     
  12. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Je haalt 2 dingen door elkaar:
    - Externe antenne: Deze kan je aansluiten zodat je 2 antennes hebt op het interne FrSky moduul
    - Externe moduul: Hierin kan je verschillende modules plaatsen waaronder een Futaba moduul

    Qua telemetry ondersteund het FrSky systeem alles met een SPORT interface. Die regelaar lijkt geen SPORT te hebben volgens de handleiding. Soms zijn er adapters te krijgen die de koppeling mogelijk maken.

    Het is een super zender die even wat tijd kost om te begrijpen. Ik zou er zeker OpenTX op zetten aangezien dat 100% vrijheid geeft in het gebruik. Iedereen met een Taranis kan je helpen want de software is in het gebruik gelijk.
     
  13. r_heliman

    r_heliman

    Lid geworden:
    6 jan 2004
    Berichten:
    700
    Locatie:
    Lelystad
    Dus als ik het goed begrijp, ondersteund deze zender verschillende merken ontvangers? Al dan niet met behulp van een externe module?

    De 2e antenne kan gebruikt worden maar is niet nodig?

    En de oude 35Mhz modellen? Deze graupner module is niet her te gebruiken omdat er geen grote oude antenne op past ;-)
     
  14. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Klopt, je kan een "JR" style moduul gebruik in de X12S. Je huidige futaba moduul moet dus prima werken.

    De 2e antenne is niet nodig, de interne werkt ook prima in 99% van de gevallen. De externe geeft een fractie meer bereik en antenne diversity. Dit werkt iets beter bij racequads.

    Klopt, er zit geen FM antenna in dus een moduul met een FM antenna wordt lastiger. Deze kan je ombouwen zodat de antenne direct aan het moduul komt, maar dit is niet zo eenvoudig.
     

Deel Deze Pagina