FrSky X12s Horus

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Japie.G, 2 sep 2016.

  1. Q Brand

    Q Brand

    Lid geworden:
    6 jun 2017
    Berichten:
    140
    Locatie:
    Nederland
    Wachten hoort er bij exclusieve merken bij
     
  2. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    OK, heeft het nut/zin om te wachten?
    De 20 is amper uit (bij Microtechnics niet gezien!) en nu de 40 al... Wat is er veranderd???
     
  3. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.970
    Locatie:
    Raalte
    De 40 is geen vervanger van de 20 he
     
  4. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Ok, toch ns op de site kijken dan.
     
  5. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.970
    Locatie:
    Raalte
    Helron vindt dit leuk.
  6. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Wat is de 40, Jaap?
    Bedoel je deze: FAS40S
     
  7. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.001
    Locatie:
    Groningen
    Nee, der 40 wordt beter dan alle powerbox Oplossingen (zonder gyro)
     
    Helron vindt dit leuk.
  8. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Ach... OK!
    Ga t lezen.
     
  9. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Wow... Klinkt gaaf!!!
    Toch maar wachten dan!!!
     
  10. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Even iets anders.
    Hoe staan de 2e kanalen van Ail. en Ele. bij jullie eigenlijk genoteerd/afgesteld? Bij mij is dat kan. 5 (ail.) en kanaal 6 (ele)
    Ik denk dat het gaat om : "Input" en "Mixers"!
    Er is iets vreemds aan de hand bij mij of eigenlijk waarschijnlijker; ik heb iets niet goed gedaan!
    Zit met een enorm probleem! Ze staan bij mij op een schakelaar met verschillende uitslagen. In de "acro"stand (waarbij ik de kleinste uitslagen heb), gaat bij de volle uitslag eentje sneller en is de uitslag groter dan de ander! Vooral bij de Ele! is dit niet de bedoeling.

    Heb ik iets bij de "Mixers" niet goed gedaan?
     
  11. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Vreemd:
    Heb e.e.a. thuis "opgelost", maar op het veld bleek hij weer dezelfde fout te doen!!!
     
  12. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.001
    Locatie:
    Groningen
    Ik gebruik OpenTX, dan werkt alles zoals het hoort ;)
     
  13. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Ik ook.

    Klopt het dat bij de "Mixer" bij bv. kan 6 (Ele2), alleen staat: Ele 2: 100% >C Ele2
     
  14. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.001
    Locatie:
    Groningen
    Dan heb je 100% input van Ele op kanaal 2... Maar Ele2 snap ik niet? Heb je een input zo genoemd?
     
  15. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.970
    Locatie:
    Raalte
    Even een paar plaatjes posten. Je hebt maar 1 keer een input Ele nodig en die wijs je in de mixer toe aan twee kanalen. Althans.. ik neem niet aan dat je je elevator wilt bedienen met meer dan 1 stick?
     
  16. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Ik gebruik 2 servo's voor de elevator.
    1 zit bij ch. 2, de ander bij ch. 6.

    Hoe doen jullie dat?

    Zal bekijken hoe ik fotos kan uoaden
     
  17. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    @Tadango

    Ik heb bij de input ele1 en ele2 gemaakt. Zo idem bij de mixer.
     
  18. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    264
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Ch 2 is Ele1
    Ch 6 is Ele2
     
  19. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    4.762
    Locatie:
    Hell
    Als input geef je enkel Ele (op de stick) op. (1 dus. Geen 2).

    Bij outputs geef je dan twee verschillende channelnummers op (in outputs verander je indien nodig het "neutrale"-punt, de minimale en maximale uitslag en de draairichting van de servo(s).

    In de mixer vertel je welke output door welke welke input(s) wordt bestuurt en hoe (eventueel verschillende) inputs de output kunnen beinvloeden.

    Dus voor twee verschillende hoogteroeren, gebruik je 1 input (Ele).
    Dan ga je naar mixers en geef je aan welke channels door Ele worden bestuurd.
    Dan ga je naar outputs en daar zal je waarschijnlijk de draairichting van één van de servo's moeten "omkeren".
    Verder zul je eventueel de midden stand van de roeren aan moeten passen en de maximale uitslagen gelijk moeten afstellen.

    Er kan eventueel nog veel meer ingesteld worden, maar doe dit eerst maar.
     
    Laatst bewerkt: 11 aug 2018
    Helron vindt dit leuk.
  20. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.970
    Locatie:
    Raalte
    dat dus
     
    Helron en toostbeek vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina