Geeetech Prusa i3 M201

Discussie in '3D Printen' gestart door Turbilence=NL=, 9 sep 2017.

  1. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Heeft iemand ervaring met deze printer?
    Ik heb deze hier staan maar kan er niet mee printen omdat mijn scherm rare tekens geeft.
    De firmware heb ik al geüpdatet maar heeft het probleem niet opgelost.
    Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

    [​IMG]

    Groet Peter
     
  2. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Ik heb zoiets gehad met een Arduino Mega. Daar zat een (print) breuk in tussen de verbinding naar het scherm en de Mega.
     
  3. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Wat heb je toen vervangen?
    De print?

    Gr Peter
     
  4. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Gerepareerd.
     
  5. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Oké.
    Ik zal de print ff nakijken.
     
  6. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Bij mij zat een pin van de flatcable op de print los.
     
  7. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Alle pinnen zitten vast, flatcable ziet er netjes uit...
     
  8. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Flatcables gewisseld, zelfde probleem.
     
  9. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Flatcables zitten wel goed om? er is een variant in omloop waarbij EXT1 en EXT2 zijn omgedraaid.
     
  10. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Ze pass en maar op 1 manier
     
  11. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Ja in de connector. Maar de twee kabels zijn onderling uitwisselbaar.
     
  12. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Dat klopt en ik heb ze ook omgewisseld.
    Geen verandering :-(
     
  13. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
  14. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Daar had ik zelf ook al aan gedacht maar ben een nog niet bekend mee, dus weet niet zo goed wat ik dan voor firmware nodig heb.
     
  15. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    De firmware staat op de Mega en niet op de Ramps.
    Kwestie van alles over prikken.
     
  16. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Misschien kan je me uitleggen wat de de ramps doet en waar hij zit... Ik zie bij mijn printer maar 2 printjes, 1x soort moederbord en 1x waar het scherm aan zit...
     
  17. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
    Foto ?
     
  18. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
  19. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
  20. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Zover ik weet draait de M201 niet op Arduino, maar op een door Geeetech gemaakte firmware...
     

Deel Deze Pagina