Geeetech Prusa i3 M201

Discussie in '3D Printen' gestart door Turbilence=NL=, 9 sep 2017.

  1. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Dat dacht ik eerst ook.
    Nieuwe firmware en klaar.
    Maar helaas...
     
  2. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Heeft dit scherm wel ooit goed gewerkt?
     
  3. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Nee, vanaf begin al deze tekens gegeven...
     
  4. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    In dat geval ben ik er vrij zeker van dat het óf firmware of aansluiting is. Ik zou zelf beginnen met de stekkers eens anders in te steken. En ook eens te kruisen. Ongeacht nokjes etc.
     
  5. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    De firmware is al 2x opnieuw geüpdatet en de flatcable zijn omgewisseld. Blijft het zelfde.
     
  6. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Er is maar één stekker voor het LCD, de andere is voor de SD kaart, zie bijgevoegde foto. Laat die voor de SD kaart eens weg en sluit alleen het LCD aan. Aan controllerkant gewoon insteken zoals bedoeld.

    Dan 4 keer insteken aan LCD kant. 1x linkerpoort, zoals bedoeld. Dan 1x linkerpoort, omgedraaid. Dan rechterpoort zoals bedoeld, dan rechterpoort omgedraaid.

    Werkt geen van vier?

    Reden dat ik hier zo hardnekkig in ben, is dat het scherm nooit gewerkt heeft, en ik dit soort artifacts ook kreeg op mijn oude RAMPS als ik stekkers omgedraaid had. Proberen kan verder geen kwaad, het gaat niet kapot van verkeerdom insteken.

    Als het goed is zou je morgen het scherm wat ik opgestuurd hebt binnen moeten hebben, kun je kijken of het aan het scherm ligt.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • 002.jpg
      002.jpg
      Bestandsgrootte:
      272,7 KB
      Weergaven:
      39
  7. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Ik heb geprobeerd wat je voorstelt, het moederbord geeft een piep als ik de stekker er op zijn kop in steek en het schermpje blijft uit. Dus dat is het niet.
    Ik wacht morgen de komst van het schermpje af, dan zal ik dat aansluiten en zien of dat de oplossing is.
     
  8. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Scherm is inmiddels wel binnnen, neem ik aan?
     
  9. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
  10. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Helaas moet ik melden dat het schermpje nog steeds niet is aangekomen...
     
  11. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Jezus. Ik heb er nog één, die gaat morgen op de post. Ik zal 'm als pakketje versturen deze keer. Maar dan zijn ze wel op hier :)
     
  12. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Ik denk dat het niet nodig is...

    [​IMG]

    Hij is het plotseling gaan doen...
     
  13. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Tijdens het printen van mij eerste test print ging het schermpje opeens normale tekens geven en sinds dien kan ik ook in het menu komen

    [​IMG]

    Mijn aller eerste print...
    Nog veel werk te doen
     
  14. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Lol.. de dreiging van een niew scherm was voldoende :p.. gefeliciteerd.. en dat printen komt wel goed hoor :)
     
  15. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Ja, blijkbaar

    Nu bezig met het afstellen van de printer.
    Alles lijkt normaal te werken.
    Alleen de x as homed aan de verkeerde kant...
     
  16. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    En dan na 2 uur printen is dit het resultaat...

    [​IMG]

    Niet echt om over naar huis te schrijven...
    Morgen verder met de instellingen.
     
  17. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Ben bezig geweest met de instellingen en heb heb al wat vooruitgang geboekt.
    De laatste print die ik gedaan heb vandaag ziet er veelbelovend uit. Helaas kwam hij tijdens het printen los van het heatbed en is hij dus niet af.
    Het homen gaat nu ook goed.
    Omdat ik via het schermpje in het menu kan komen, was het een eitje om de x-as de andere kant op te laten werken.
     
  18. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Mooi om te horen! Zeker als dingen beginnen te lukken, is een leuke tijd. Dan gaat er echt een wereld voor je open, qua mogelijkheden. Niet alleen in modelbouw, maar alles in/rond het huis.
     
  19. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    292
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Ja, dat klopt wel
    Ik ben er nog niet helemaal met de kwaliteit van de print, maar het ziet er al een stuk beter uit.

    [​IMG]

    Ik heb maar een kleiner test object gezocht, omdat het bootje ongeveer 2 uur duurt en deze Marvin_keyChain ongeveer een kwartier
     
  20. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Dat is helemaal niet slecht hoor! Dat lusje op de bovenkant is meer dat je dan hele kleine lagen krijgt qua printtijd, dan koelt het niet genoeg. Je bent een heel eind op weg hoor!
     

Deel Deze Pagina