Geeetech Prusa i3 M201

Discussie in '3D Printen' gestart door Turbilence=NL=, 9 sep 2017.

  1. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Dank je

    De laagjes aan de achterzijde zijn nog niet helemaal top zo als je op deze foto kunt zien.
    Weet nog niet hoe ik deze kan verbeteren.

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 19 sep 2017
  2. Tronald Dump

    Tronald Dump Verbannen

    Lid geworden:
    5 sep 2017
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Reutum
    Ik zou eerst ff zorgen dat je een goede oplossing in je extruder krijgt, en dan echt verder gaan kijken. De foto is wat onduidelijk en het kan altijd aan 100-en dingen liggen, maar het lijkt er op alsof je assen soms een stapje missen, dat heeft met de motorstroom te maken. Dat goed instellen is ook een klusje.
     
  3. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Er zitten grote ribbels, een soort zakkers in de print.
    Ik hoor ook vaak m'n extruder motor klikken over het filament.
    Heb ergens op het forum gelezen over de temperatuur die dan niet goed zou zijn, dus ga het daar nu even in zoeken...
     
  4. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Na veel instellingen proberen en 3x m'n extruder uitelkaar gehaald te hebben, is het nu weer tijd om wat prints te maken.

    Hier de print van vanmiddag

    DSC_0255.JPG
     
  5. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.402
    Locatie:
    Rosmalen
    Dat is al een veel beter print dan voorheen, maar het kan veeeel beter.
    Dus verder afstellen en proberen.
    Met wel filament is de toren geprint ?
     
  6. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Klopt, was een snelle test print.
    Ik print op het moment met ABS.
    Ben nu met een print bezig van ruim 6 uur.
    Instellingen zijn strakker en dunnere lagen.
    Heb al een aantal keren gehad dat het object los van het bed kwam tijdens het printen.
    Weer opnieuw m'n bed afgesteld en nu blijft het staan.
     
  7. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.402
    Locatie:
    Rosmalen
    Pas wel op met ABS dat geeft knap giftige stoffen af.
    Goed ventileren.
     
  8. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Ik zal er op Letten
     
  9. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Printen is helaas niet goed gegaan.
    Na 80% is de print gestopt, geen reden hiervoor gevonden.
    De print was wat ruw dus ik heb een nieuwe print gestart maar nu met PLA.
    Na ong 82% is de print weer fout gegaan...
    Extruder is gezakt en door de print heen gedrukt en daarna op een willekeurige plaats verder gegaan...
    Gevolg is een (wederom) mislukte print en een kluwen PLA... :weetnie:

    We gaan gewoon weer verder... :rolleyes:
     
  10. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    257
    Locatie:
    Veldhoven
    Dus twee x op ongeveer de zelfde hoogte is het mis gegaan? Misschien een los of slecht contact in de kabelboom?
     
  11. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.402
    Locatie:
    Rosmalen
    Is dat bij een print die eerder goed ging ?
    Zo niet en het is een "' nieuw " model dan kan het ook in de G-code zitten.
    Heb ik ook een keer gehad. Hij gaat plots in de lucht printen.
     
  12. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Nee, was een nieuw model.
    Heb nu een ander bestand gedownload. Helaas nog geen tijd gehad om deze te proberen.
     
  13. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Na enkele frustrerende maanden van slechte of geheel mislukte testprints, vandaag m'n nieuwe nozzel gemonteerd en maar eens een print gestart met bruikbare onderdelen.
    Deze zijn er wonderbaarlijk genoeg, zeer netjes uitgekomen :koud:
    Eindelijk weer op de goede weg :yes:
     

    Bijgevoegde bestanden:

  14. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Ik ben de laatste tijd bezig geweest met het zoeken naar upgrade parts voor mijn printer.
    Via thingiverse.com heb ik al de nodige bestanden voor mijn printer gevonden.
    Daarnaast heb ik een aantal onderdelen besteld bij aliexpress om te zorgen dat de printkwaliteit beter wordt.
    Het afgelopen weekend heb ik al een aantal upgrade parts uitgeprint.
    Deze onderdelen zijn allemaal direct op een glasplaat geprint zonder lijm of haarspray.
    Nozzel temp 210C en bed temp 60C. Speed 30mm/s 10% infill.
    Ben niet ontevreden met de kwaliteit maar moet zeker nog beter kunnen :thumbsup:
    Binnenkort de printer upgraden met deze onderdelen en dan weer opzoek naar betere instellingen.

    Groet Peter

    Upgrade_Parts (2).JPG
     
    mig 3 vindt dit leuk.
  15. Turbilence=NL=

    Turbilence=NL=

    Lid geworden:
    19 aug 2007
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Ik heb inmiddels een aantal upgrades uitgevoerd, zoals de bovenplaten met lagers, anti-z-wobble en trillingsdempers op de x- en y as.
    Heb mijn eerste print met de upgrade gedaan en het ziet er beter uit dan eerst, dus ik ben er blij mee.
    Nog niet perfect, maar ik zal het de komende tijd nog wel verbeteren.
     

Deel Deze Pagina