Productaankondiging Gezocht regelaar voor Glockenankermotor

Discussie in 'Model elektronica' gestart door longflight, 11 jan 2017.

 1. longflight

  longflight

  Lid geworden:
  26 jul 2014
  Berichten:
  46
  Locatie:
  Didam
  Ik ben op zoek naar een regelaar max. 10A voor een Glockenankermotor. Mijn nog in bezit zijnde regelaars voor borstelmotoren werken niet op dit soort motoren. En mijn laatste borstelregelaar met een tactfrequentie van 125kHz heb ik helaas door kortsluiting weg moeten gooien. Weet iemand waar ik zo'n regelaar kan verkrijgen?
   
 2. Corrien

  Corrien Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  28 okt 2003
  Berichten:
  11.024
  Locatie:
  Maasland
  Een klokanker motor is een borstelmotor met een ijzerloze rotor. Tenzij het een bijzonder type is zal deze normaal moeten werken op een borstelregelaar.
   
 3. longflight

  longflight

  Lid geworden:
  26 jul 2014
  Berichten:
  46
  Locatie:
  Didam
  Het zou fijn geweest zijn als mijn Faulhaber klokankermotoren met de normale borstenregelaars van Schulze en Kontronik zouden kunnen worden geregeld. Maar zoals ik al aangaf, deze combinaties doet het niet. Volgens mij is de tactfrequentie van de regelaars te laag. Hoe los ik dat op?
   
 4. Rick NL

  Rick NL

  Lid geworden:
  18 apr 2008
  Berichten:
  2.327
  Locatie:
  Gouda
  Een klokanker motor zou in principe zeker moeten lopen op een normale moderne (van na 1985) borstelregelaar.
  Omdat de zelfinductie van de klokanker motoren veel lager ligt dan van t-anker motoren zullen er grotere stroompieken optreden.
  Bij specifieke regelaars voor klokanker motoren is dit opgelost door óf een hogere taktfrequentie (een germanisme) óf door een spoel-condensator filter tussen regelaar en motor te plaatsen.
  Een taktfrequentie van 125 kHz werd inderdaad toegepast bij kleine regelaars zoals deze JMP uit rond 1998. DSC03764a.jpg DSC03765a.jpg

  Dit is een indoor regelaar voor ongeveer 2 A max met naast de hoge frequentie 2 spoeltjes (parallel) 2 condensatoren (1x keramisch, 1x Tantaal) en een vrijloopdiode als uitgangsfilter. Rechts op de print van de onderste foto.

  Voor een groter vermogen heb ik voor een Faulhaber 3557 (als ik het goed onthouden heb) een gewone 2-5 kHz regelaar gebruikt en met een ferriet ringkern een spoel gemaakt met weer een condensator. De vrijloop diode zat nog op de regelaar.
   
  hmeijdam vindt dit leuk.
 5. longflight

  longflight

  Lid geworden:
  26 jul 2014
  Berichten:
  46
  Locatie:
  Didam
  Helaas ben ik zelf niet in staat om dit soort electronische ingrepen uit te voeren. Als iemand mij daarbij kan helpen zou dat geweldig zijn. Ik heb nog 2 Schulze Slim 10be (10A), 1 Schulze 105be (5A) en 1 Kontronik 10A regelaar liggen. En de laatst gesneuvelde G-mcMicro 4A met ringkern en een doorgebrand onderdeel heb ik nog uit de prullebak gevist. Misschien is die nog te repareren.
  De Faulhaber 3557 van Rick is een behoorlijk zwaar exemplaar en trekt ca.4A bij 12V, mijn motoren zijn van type 2233(1A bij 12V) en een kleintje van serie 1524 (0,6A bij 6V). Dus een 10A regelaar moet voldoende zijn.
   
 6. Rick NL

  Rick NL

  Lid geworden:
  18 apr 2008
  Berichten:
  2.327
  Locatie:
  Gouda
  De JMP die ik heb zal ruim voldoende zijn voor de 1524, en als die G-mcMicro 4A nog te repareren is moet die voor de 2233 ook ruim zijn.
  Waar woon je, ik kan je eventueel wel helpen. Waar zitten/komen de motoren in?
   
 7. longflight

  longflight

  Lid geworden:
  26 jul 2014
  Berichten:
  46
  Locatie:
  Didam
  Ik woon niet direct bij jou in de buurt, maar in Didam. De motoren zijn bestemd voor lichte modellen, waarmee ik lange vluchten wil maken. Ben blij als je mij wilt helpen.
   
 8. Rick NL

  Rick NL

  Lid geworden:
  18 apr 2008
  Berichten:
  2.327
  Locatie:
  Gouda
  Ben je zaterdag op de KNVvL Vliegersvergadering?
   
 9. longflight

  longflight

  Lid geworden:
  26 jul 2014
  Berichten:
  46
  Locatie:
  Didam
  Rick, ik heb je een persoonlijk bericht gestuurd.
   
 10. ron van sommeren

  ron van sommeren Forum veteraan

  Lid geworden:
  31 aug 2002
  Berichten:
  25.789
  Locatie:
  Druten / NL
  Handige opties, je kunt een e-mail notificatie en/of een scherm-melding krijgen bij ontvangst van een privébericht/conversatie/post, en ook bij aantal andere forum-gebeurtenissen, zoals reacties in een discussie waarop je geabonneerd bent. Erg handig, je ziet niets meer over het hoofd :)

  E.e.a. is in te stellen door rechtsboven op je gebruikersnaam te klikken, daar zijn de diverse instellingen, ietwat onhandig, verdeeld over
  Het kan zoals je al gemerkt hebt zeer handig zijn om je woonplaats of regio in je profiel te vermelden, dan kan iedereen dat altijd links naast je berichten zien. Voor helpende handjes, verwijzingen naar hobby-locaties, clubs en winkels, of gewoon een schouder om op uit te huilen.
   

Deel Deze Pagina