GPS met naze32

Discussie in 'Multicopters' gestart door kelte, 23 mei 2017.

  1. kelte

    kelte

    Lid geworden:
    24 okt 2013
    Berichten:
    681
    Locatie:
    Buitenpost, Friesland
    Ja, dan doet ie dus niks. Heb alle instellingen in zowel cleanflight als betaflight probeerd maar niks nopes.
     
  2. dutchcommando

    dutchcommando

    Lid geworden:
    23 mrt 2012
    Berichten:
    1.517
    Locatie:
    Soest
    ik heb ook die gps gehad, maar van aliexpress... werkte gewoon als een speer bij mij..
    3D fix cold start meestal minder dan 2 minuten..

    plaats eens een foto van hoe je hem hebt aangesloten, en een screenshot van CF/BF (welke er nu op staat) van de ports pagina en de setup pagina..
     
  3. kelte

    kelte

    Lid geworden:
    24 okt 2013
    Berichten:
    681
    Locatie:
    Buitenpost, Friesland
    Helaas, net als ik hem wil bestellen is hij in backorder. Nog alternatieven?
     
  4. lucbis

    lucbis

    Lid geworden:
    10 mrt 2014
    Berichten:
    1.001
    Locatie:
    Brielle Zuid Holland
    Gewoon een ublox bestellen ik heb de banggood link in de oorspronkelijke post gezet
     
  5. kelte

    kelte

    Lid geworden:
    24 okt 2013
    Berichten:
    681
    Locatie:
    Buitenpost, Friesland
  6. lucbis

    lucbis

    Lid geworden:
    10 mrt 2014
    Berichten:
    1.001
    Locatie:
    Brielle Zuid Holland
    Yup, heb er eergister nog 1 besteld was nog op voorraad
     
  7. lucbis

    lucbis

    Lid geworden:
    10 mrt 2014
    Berichten:
    1.001
    Locatie:
    Brielle Zuid Holland
    Als ze er Zijn zou ik er gelijk 2 kopen zijn echt eruuuuug goed
     
  8. dutchcommando

    dutchcommando

    Lid geworden:
    23 mrt 2012
    Berichten:
    1.517
    Locatie:
    Soest
    als ze op BG op backorder staan kan je hem gewoon op aliexpress halen..
    had ik de mijne ook vandaan..
     
  9. kelte

    kelte

    Lid geworden:
    24 okt 2013
    Berichten:
    681
    Locatie:
    Buitenpost, Friesland
    Oke, bedankt.
     
  10. kelte

    kelte

    Lid geworden:
    24 okt 2013
    Berichten:
    681
    Locatie:
    Buitenpost, Friesland
    Wat is eigenlijk het verschil tussen 7M en 8M? Bij alliexpress kun je kiezen.
     
  11. lucbis

    lucbis

    Lid geworden:
    10 mrt 2014
    Berichten:
    1.001
    Locatie:
    Brielle Zuid Holland
    8m schijnt weer sneller te zijn
     
  12. Bankzitter

    Bankzitter

    Lid geworden:
    21 feb 2015
    Berichten:
    81
    Locatie:
    Maastricht
    Moet je deze nog instellen met een aparte module, of is het plug and play. (met wat settings in cleanflight?)
     
  13. lucbis

    lucbis

    Lid geworden:
    10 mrt 2014
    Berichten:
    1.001
    Locatie:
    Brielle Zuid Holland
    Impluggen en gaan
     
  14. Bankzitter

    Bankzitter

    Lid geworden:
    21 feb 2015
    Berichten:
    81
    Locatie:
    Maastricht
    cool ;) thanks.
     
  15. dutchcommando

    dutchcommando

    Lid geworden:
    23 mrt 2012
    Berichten:
    1.517
    Locatie:
    Soest
    wel natuurlijk de magnetometer calibreren en de magnetische declanatie instellen.. ;)
     
  16. lucbis

    lucbis

    Lid geworden:
    10 mrt 2014
    Berichten:
    1.001
    Locatie:
    Brielle Zuid Holland
    Als het goed is niet......zit nl geen compas op
     
  17. kelte

    kelte

    Lid geworden:
    24 okt 2013
    Berichten:
    681
    Locatie:
    Buitenpost, Friesland
    Goed, even een langvergeten topic omhoog halen.
    Ik heb gisteren een GPS (https://banggood.app.link/B9SooRPUnD) gekocht.
    Daarnaast heb ik een OSD gekocht (goo.gl/FNW32j)

    Nu zit er geen kompas op de GPS module. Wel zou ik dit leuk/handig vinden. Nu zie ik dat zoiets niet duur is (https://goo.gl/ir4Yga).
    Is het gewoon een kwestie van goed aansluiten, kalibrenen en het werkt?

    Ik had deze afbeelding gevonden. Hier zit ook een los kompas op.

    ba70d4efbc12eabad72d9dcf1ec2ef00b87b96f2.jpg
     
  18. dutchcommando

    dutchcommando

    Lid geworden:
    23 mrt 2012
    Berichten:
    1.517
    Locatie:
    Soest
    als je een Naze32 hebt, heb je maar 3 uart poorten, dit zijn de poorten beschikbaar om iets externs op aan te sluiten. (als je een Naze32 6DOF hebt zit er al een compass in) uart1 is voor de usb, maar als je de usb niet gebruikt (tijdens het vliegen enzo) kan je hhier een osd op aansluiten. wel loskoppelen als je usb wilt aansluiten.
    dan heb je dus nog 2 uart poorten over. 1 voor de gps en 1 voor een Sbus ontvanger... en dan zijn ze op..

    het plaatje wat je daar hebt is van een hele oude flightcontroller.. de aansluitingen corresponderen niet met een naze.
     
  19. Bankzitter

    Bankzitter

    Lid geworden:
    21 feb 2015
    Berichten:
    81
    Locatie:
    Maastricht
    Ik heb dezelfde gps, maar kan hem niet gebruiken. ublox wordt niet meer ondersteund door cleanflight. Bij betaflight had ik maar 1 uart poort zichtbaar. Het is een afro naze32 rev6 boardje.Ik heb telemetrie naar mijn zender. Dan zijn de mogelijkheden al snel op..... ;) Keuzes
     
  20. kelte

    kelte

    Lid geworden:
    24 okt 2013
    Berichten:
    681
    Locatie:
    Buitenpost, Friesland
    Ik gebruik geen S-bus maar PPM. Ik gebruik voor mijn ontvanger alleen poort 1. Poort 2 tot 8 is momenteel vrij
     
    Laatst bewerkt: 3 aug 2017

Deel Deze Pagina