Graupner Ultramat 16S - maximaal mAh begrenst?!

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door ad24, 18 nov 2017.

  1. ad24

    ad24

    Lid geworden:
    4 mei 2017
    Berichten:
    23
    Locatie:
    brabant
    Na aankoop van een grotere capaciteits lipo (10.000mah 2s) merk ik dat mijn lader, Ultramat 16s maar tot 9900mah gaat. één stap verder en springt hij opnieuw op 100mAh...
    Ik kan hiervan niets terugvinden in de handleiding( sta me toe te zeggen dat hoe degelijk graupner zijn laders ook zijn hun handleidingen precies vertaald zijn van het chinees, pfff)
    Iemand die dit kan bevestigen of doe ik wat fout, bv met 10A laadcapaciteit te vragen??

    Anderzijds doet mijn ultra duo 60 dit wel zonder knorren, deze gaat lekker voorbij de 10.000mah.
    Maar aangezien de 16s versies hier voor bedoeld waren prefereer ik met deze te laden...
     
  2. Corrien

    Corrien Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    11.684
    Locatie:
    Maasland
    Toch staat dit wel degelijk in de handleiding, maar dan moet je wel achterin bij de specificaties kijken. Bij Li-accu's staat in het Duitstalige deel het volgende:

    Lithium-Akkus:
    Zellenzahl 1-6 Zellen
    Zellenspannungen 3,3V (LiFe), 3,6 V (LiIo) bzw. 3,7 V (LiPo/LiMn)
    Kapazität ab 0,1 Ah-9,9 Ah

    Overigens wordt de software van deze laders in Duitsland geschreven, dus ook de handleiding.
     
    ad24 vindt dit leuk.
  3. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.514
  4. ad24

    ad24

    Lid geworden:
    4 mei 2017
    Berichten:
    23
    Locatie:
    brabant
    Dank voor deze duidelijke uitleg!

    Kleine tegenvaller :-(
    Staat nergens vermeld op de verkoopspagina's van meerdere webshops, helaas ook niet waar ik kocht... nouja, helaas zal het dan met mijn duo 60 moeten ( al geluk dat ik deze heb).

    Handleiding is voor mijn 'simpel' brein te gecompliceerd geschreven :weetnie:
     
  5. Corrien

    Corrien Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    11.684
    Locatie:
    Maasland
    Je kunt de accu gewoon laden met de Ultramat 16S, hoor. De capaciteitsinstelling is alleen maar een extra veiligheid om te zorgen, dat er niet te lang wordt geladen. Aangezien de accu nooit 100% leeg zal zijn als je 'm gaat laden zal deze veiligheid normalerwijze nooit worden aangesproken.
     
  6. P.L.

    P.L.

    Lid geworden:
    14 feb 2015
    Berichten:
    926
    Tegenvaller van 0,1A :rolleyes:
    Ik zie het probleem niet zo erg.
    (Tenzij je het idee hebt dat je persé een 10A lader nodig hebt om een 10000 mAh accu te kunnen laden.)

    Maar ik deel je mening dat veel handleidingen vsn Graupner zijn geschreven door oftewel Vietnamese personen + Google translate of ingenieurs die heel goed dingen kunnen bedenken maar niet uit kunnen leggen.
    Mooie boekjes met heel veel woorden maar weinig nuttige informatie.
    In de meeste beschrijvingen zie ik overigens staan 0,1 tot 10A en dan is 9,9 niet gelogen :D
     
    ad24 vindt dit leuk.
  7. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    28.222
    Locatie:
    Tussen Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal (NL)
    En mocht Ad bijvoorbeeld 15Ah cellen gaan gebruiken dan moet hij de laadcyclus een tweede keer starten.
     
    ad24 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina