HK Skymaster V2

Discussie in 'Electro vliegtuigen' gestart door JochemL, 28 okt 2016.

  1. JochemL

    JochemL

    Lid geworden:
    27 okt 2016
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Capelle aan den IJssel
    Goedenavond,

    Gisteren mijn Skymaster binnen gekregen, na 16 jaar mijn hobby weer aan het oppakken, eerst epo gevlogen en nu weer een balsa kist, liever lui dan moe en niet zo heel veel tijd, dus gekozen voor de Skymaster V2 van HobbyKing, volgens de website een PnP kist.

    Vandaag 5 uur bezig geweest om deze in elkaar te zetten

    * Slechte gebruiksaanwijzing, lang leve Amerikaanse fora voor het roer en de elevator

    * vleugels zaten niet recht op elkaar

    * vleugels hebben 2 palletjes die in de romp zouden moeten passen, deze waren scheef geboord en ik heb van carbon nieuwe gemaakt

    * EC Motor was niet goed aangedraaid en er zat speling op de motor bij het schot, maar ze hebben de motor er halverwege het bouwproces in gezet, daar is niet op een normale manier bij te komen

    * 1 niet werkende servo en 1 reversed servo (elevator)

    * vreselijk tail heavy (30 gram neus in de neus geplakt )

    Maar hij staat in alle glorie en reparaties en aanpassingen zitten binnenin en zijn niet zichtbaar, morgen mooi weer voor een eerste vlucht.

    Toevallig andere leden ook ervaringen met PNP kisten van HK? Dit was mijn eerste...
     
  2. Robberdebob

    Robberdebob

    Lid geworden:
    11 dec 2010
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Molenaarsgraaf
    ha Jochem,

    ik heb er vandaag ook een besteld. Mooie betaalbare balsakist. Hoe vliegt t spul? Beetje strak in de wind? Wingspan is niet zo groot.
    Ik heb wel n beetje mijn twijfels over het aileronsysteem. Ben 2 servo's gewend. Werkt dat systeem n beetje?
     
  3. dries_neyrinck

    dries_neyrinck

    Lid geworden:
    14 aug 2013
    Berichten:
    2.427
    Locatie:
    Oordegem
    Over het systeem met centrale aileron: miljoenen modelvliegtuigen zijn zo uitgerust.
    Wees gerust: het werkt.
     
  4. Robberdebob

    Robberdebob

    Lid geworden:
    11 dec 2010
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Molenaarsgraaf
    Gelukkig dan maar.... Gisteren de boel binnen gekregen, schade vrij. Echt n degelijke kist. Een vreemd dingetje: er zit geen schroefdraad op de as van de motor? We gaan t zien....Thanx
     
  5. dries_neyrinck

    dries_neyrinck

    Lid geworden:
    14 aug 2013
    Berichten:
    2.427
    Locatie:
    Oordegem
    Op deze foto kun je zien dat ze met een zogenaamde propsaver werken. Dit is door middel van een elastiekje dat de prop tegen een stukje geduwt wordt.
    Gaat het toestel op zijn neus dan kan de prop kantelen en wordt de prop dus ontlast van de impact.

    [​IMG]

    Is het dat niet wat je hebt ga je met een zogenaamde propadapter moeten werken:

    upload_2016-12-4_21-32-5.jpeg

    Dit is een conisch stukje die over de gladde as geklemd wordt, aan het ander eind heb je schroefdraad.
    Als je dit aandraait stevig aantrekken maar ook niet overtrekken want dit is dikwijls in aluminium gemaakt en trek je dus zo over.

    De betere propadapters zijn met zo'n conische klemming. Je hebt er ook met een inbusje maar eigenlijk komt de volledige trekkracht van de prop op zo'n klein inbusje terecht.
    upload_2016-12-4_21-34-8.jpeg


    In propadapters heb je veel maten... afhankelijk van de asdiameter van je motor EN van de propellor. Bij propellors zijn wel passtukjes geleverd om verschillende diameters aan te kunnen.
     
  6. Robberdebob

    Robberdebob

    Lid geworden:
    11 dec 2010
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Molenaarsgraaf
    dank je, helder verhaal. Ik heb al eens eerder met zo'n propsaver gewerkt maar de elastiek brak steeds. ik zal wel gaan zoeken naar een andere propadapter.
     
  7. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    11.057
    Locatie:
    Woerden
    Voor een propsaver moet je ook geen elastieken gebruiken. :rolleyes:
    Je moet daar stevige rubberen ringen voor gebruiken. Wat daar heel geschikt voor is zijn gewoon "O" ringen. Die zijn in enorm vele maten, diktes en elasticiteit te koop dus voor elke toepassing is er wel een geschikte "O" ring te vinden.
     
  8. Robberdebob

    Robberdebob

    Lid geworden:
    11 dec 2010
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Molenaarsgraaf
    dat bedoelde ik ook:confused:. maar volgens mij was t n slechte kwaliteit ring. het was niet eens een goedkope propsaver. ik neem denk ik toch maar een propmeenemer voor over de as. komt de kracht ook niet op alleen maar 2 inbusjes te staan.
     
  9. JochemL

    JochemL

    Lid geworden:
    27 okt 2016
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Capelle aan den IJssel
    De mijne vliegt nog steeds, echter wel met een nieuwe motor want ik vond het aan de te lichte kant, let er wel op dat de aansluitingen goed zijn, bij binnenkomst draaide de mijne CW ipv CCW
     
  10. dries_neyrinck

    dries_neyrinck

    Lid geworden:
    14 aug 2013
    Berichten:
    2.427
    Locatie:
    Oordegem
    Als je werkt n de motor, draairichting etc controleert => prop er eerst even eraf
     
  11. Robberdebob

    Robberdebob

    Lid geworden:
    11 dec 2010
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Molenaarsgraaf
    goed om te weten, ik heb al eens eerder met n 1200kv gevlogen maar dat was n 2m zwever. hier is de vleugelbasis korter, dus ik zal erop letten.
    hoe houd hij zich in de lucht?
     
  12. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    11.057
    Locatie:
    Woerden
    Welke kant een borstelloze motor op draait bepaal jij! De regelaar heeft drie aansluitingen en de motor ook. Je sluit willekeurig welke draad van de motor aan op willekeurig welke draad van de regelaar. Draait de motor dan de verkeerde kant op dan wissel je twee draden om. Het maakt helemaal niets uit welke twee je verwisseld.
    Denk je dat de draden van de motor en de regelaar kleur op kleur moet? Dat is dus niet zo. Het is zelfs zo dat het merendeel van de regelaars drie draden met dezelfde kleur hebben (meestal zwart). Dat geldt voor de draden van de motoren ook heel vaak. Dan zit wel alles kleur op kleur. ;) Welke kant de motor op draait weet je echter nooit van te voren dus altijd eerst testen. En dan is het zeer verstandig om dat te doen zonder dat de prop op de motor zit.
     
  13. JochemL

    JochemL

    Lid geworden:
    27 okt 2016
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Capelle aan den IJssel
    Prima, erg stabiel, leuke kist voor een beginner
     
  14. Robberdebob

    Robberdebob

    Lid geworden:
    11 dec 2010
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Molenaarsgraaf
    weet je ook hoe je de regelaar instelt? er zit geen gebruiksaanwijzing bij:D
     
  15. JochemL

    JochemL

    Lid geworden:
    27 okt 2016
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Capelle aan den IJssel
    wat voor regelaar zit er in bij jou, ze wisselen nog wel eens :)
     
  16. Robberdebob

    Robberdebob

    Lid geworden:
    11 dec 2010
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Molenaarsgraaf
    een hobbyking skywalker 30a
     
  17. JochemL

    JochemL

    Lid geworden:
    27 okt 2016
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Capelle aan den IJssel
  18. Robberdebob

    Robberdebob

    Lid geworden:
    11 dec 2010
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Molenaarsgraaf
    Thanks man, toppie!:koud:
     
  19. JochemL

    JochemL

    Lid geworden:
    27 okt 2016
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Capelle aan den IJssel
    Top, al mee gevlogen?
     
  20. Robberdebob

    Robberdebob

    Lid geworden:
    11 dec 2010
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Molenaarsgraaf
    Ha Jochem,

    nee, nog niet. ik heb weinig tijd om te bouwen dit jaar ivm studie was wat te optimistisch, maar wil wel wat vliegen dus ik heb nu de axn cloudsfly gekocht om snel klaar te zijn. is in 3 uurtjes gebouwd, mooie epo kist en de setup erin van mijn vorige kist.
    het probleem is alleen dat ik de motor niet aan de praat krijg en ik ben verdwaald in het woud van bliebjes bij de setup. weet jij toevallig hoe je zo een reset dat je bv weer begint bij binden? ik kan daar niks over vinden in de beschrijving. voor de rest werken de servo's prima. het is een turnigy ae30a.
     

Deel Deze Pagina