Hubsan H501s

Discussie in 'Multicopters' gestart door vleugel, 4 feb 2017.

  1. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    ja stond vanmiddag even buiten.
    morgen nog maar eens proberen.
    In de huiskamer ging het trouwens prima,
    maar dwingt wel respect af.
    Zeker bij de poezebeesten hahaha
     
  2. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    vandaag de moed opgebracht om achter het huis wat te vliegen.
    Eigenlijk meer hoveren om rustig aan beetje bij beetje het apparaat wat beter te leren kennen.
    Had vandaag de camera getest, maar de wow factor ontbreekt hier wel.
    De foto's en video's zijn niet slecht, maar een beetje mobiele telefoon scoort toch beter.

    Gps lukte dit keer wel, maar vergde wel tijd en geduld.
    Een leuke verrassing was wel de circle fly, follow me wist ik maar circle fly wist ik niet.
    Dus nog veel te leren.
     
  3. vleugel

    vleugel

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Delft
    Ik hoop voor jou dat het weer een beetje beter word,
    ik leg mijn zender naast de hubsan in het open veld en binnen een paar minuten heb ik meer dan 7 satellieten. met wat warmer weer gaat het ook wat sneller.
    Je verrast mij nu ook waar zit circle fly???? ik heb dit nooit gezien????
    Wat de camera betreft ik vind het best een redelijk beeld geven, mits op een goed scherm afgespeeld.
    Maar ik ga binnen kort als al mijn bestellingen binnen zijn over op de SJcam4000 met gimbal.
    nabewerking doe ik met Pinnacle studio 21.

    gr
     
  4. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    circle fly vond ik onder de videoknop ( iets langer ingedrukt houden ).
    disarm motoren kan bij mij trouwens ook op verschillende manieren.
    Normaal moet je de sticks naar beneden en naar buiten bewegen, maar gewoon de throttle naar beneden en vasthouden is ook al afdoende.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  5. vleugel

    vleugel

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Delft
    dat is een stuk handiger, ga het eens proberen of dit bij mij ook werkt?? op dit moment ligt de drone open ik ben bezig om de gimbal te plaatsen ik hoop dat morgen
    de sjcam binnen komt dan kan ik het geheel afmaken en eens testen of het nog wel omhoog wil?
    ps welke zender heb jij??

    gr.l
     
  6. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    Ik heb gewoon die standaard zendertje die er bij zit.

    Vandaag voor het eerst echt gevlogen op een lokaal voetbalveld.
    Ondanks de stevige wind was hij best wel onder de duim te houden.
    Alleen de video's zijn een beetje eh.....wild.
    Maar alles werkt.
    Follow me, circle, return to home, het werkt allemaal.

    Het enige wat ik als een handicap ervaar is het activeren van de video.
    Dat gaat niet altijd goed.
    Om zeker te weten dat ie werkt moet je echt op het scherm letten.
    Mooier was geweest als hij dit middels een led oid aangaf.
    Led brand, video loopt, led uit video uit.
    Maar ja, het is eenmaal niet anders.

    Satellieten pakte hij in het open veld wel gemakkelijk op, al duurde dat bij de zender toch aanzienlijk langer dan bij de quad.

    De vlieglessen met die kleine cheerson cx10 heeft wel zijn vruchten afgeworpen.
    Heb achtjes en funnels geprobeerd en het ging allemaal goed.

    Ben best wel content met het apparaat.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    MikeMohawk vindt dit leuk.
  7. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    Ben benieuwd hoe het eea afloopt met jouw gimbal.
    Misschien iets voor een bouwverslag?

    Ik wil voor mezelf binnenkort een schakelaar monteren achterin het toestel.
    Vind dat gepiel met die stekker maar niets.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  8. vleugel

    vleugel

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Delft
    Zo dat is knap er stond hier zeker windkracht 5, de video`s van de hubsan zijn altijd wel wild niet fijn om naar te kijken (vandaar gimbal)
    Follow me, return to home, werkt bij mij goed maar circle werkt niet, ik denk dat ik moet update?
    Maar leuk dat je ondanks het slechte vliegweer toch de hubsan nog even uit kon proberen, het is echt een gaaf apparaat als je hem een beetje door hebt.
    een bouwverslag is denk ik niet meer nodig er is zat te vinden op het internet op dit gebied.
    Bij mij gaat de accu er in en vlieg hem meestal leeg dus ik vind een schakelaar voor mij overbodig.
    Mooie foto`s
    gr
     
  9. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    Vandaag tijdens de mist even de bovenkant van ons dorpje bekeken.
    Wel een mooi gezicht al zie je eigenlijk net niets hahaha.

    Maar had nu wel even een probleem.
    Kreeg geen telemetrie terug van de quad.
    Een paar keer uit en aan gezet en nog steeds niets.
    Hij reageerde verder normaal en had zelfs beeld maar daar was het ook mee gezegd.

    De oplossing?
    Heb de zender opnieuw gebonden door alles uit te zetten.
    En dan vervolgens de zender aan te zetten met de fotoknop ingedrukt.
    Daarna heb ik de quad aangezet en.....Yes.
    Bingo.
    Wel een vreemde storing trouwens.
    Iets om in de gaten te houden.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  10. vleugel

    vleugel

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Delft
    Mogelijk is de storing gekomen door de mist als je door een dikke mistbank vliegt is dat gelijk aan een flinke regenbui.
     
  11. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    Ik had al een donkerbruin vermoeden dat het eea daarmee in verband was.
    Het vpf scherm viel ook vaak weg ondanks dat ik niet echt hoog zat.
     
  12. vleugel

    vleugel

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Delft
    als ik jou was zou ik je drone nu maar een beetje verwennen laat hem goed drogen hang hem zonder accu met het klepje open boven de verwarming.
    of neem hem mee naar bed onder de dekens.
    en dan maar hopen dat het morgen weer goed werkt.
    wat ik zou doen is de drone open maken goed drogen en dan de printplaten in spuiten met bv contactspray dit is wat vettig en voorkomt roest en corrosie op de printplaten.
    ik heb mijn camera en gimbal binnen moest wat aanpassingen maken maar hij hangt er nu onder even in huis getest en er zit nog genoeg power in (ondanks het meer gewicht)
    nu nog een paar pootjes er onder maken en ik kan weer vliegen.

    gr
     
  13. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    goeie tip. Thx
    hij ligt sowieso warm en droog opgeslagen.
     
  14. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    Vandaag voor het eerst een complete pack leeg gevlogen.
    Vliegtijd van dik 20 minuten is net lang genoeg om er niet flauw van te worden.

    Mooi op hoogte gebracht en daar even van alles en nog wat uitgeprobeerd.

    Circle fly is mooi, zou alleen nog mooier zijn als je dit rond een ander object zou kunnen doen dan jezelf ( of de zender).
    Maar met goede stickoefeningen kan je het ook " met het handje " doen.
    Heb nu ook eens voor het eerst een stukje gevlogen middels het scherm, iets wat voor mij tegennatuurlijk aanvoelt omdat ik altijd line of site werkte.
    Maar ja, dit hele concept is nieuw voor mij, dus nog iets nieuws erbij leren doet er ook niets meer aan toe.

    hoezo een oude hond nieuwe truckjes leren hahahaha
     
  15. vleugel

    vleugel

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Delft
    Mooi dat je drone het weer goed doet, heb je geen storingen meer gehad????
    Het circle vliegen werkt bij mij niet, ik denk dat mijn foto knop niet goed werkt, moet af en toe wel 10x drukken voordat er een foto word genomen.

    Gisteren voor het eerst gevlogen met de aanpassingen van mijn Drone, (Gimbal Tarot T2-2D, en de SJcam4000)
    De Gimbal en de camera werkte perfect, maar de Drone was moeilijk te besturen en reageerden heel traag en kwam iets te hard tegen de grond met als gevolg een gebroken poot van het onderstel.
    Het is duidelijk dat de aanpassingen te zwaar zijn voor de Hubsan, ik bouw hem weer terug in de oorspronkelijke staat en ga maar eens nadenken om een zwaardere drone te bouwen of te kopen, ik moet toch wat omhanden hebben deze winter.
     
  16. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    Ah, sneu werk.
    Zonde van die gebroken poot en dat die setup niet werkt.
    Denk ook dat het misschien iets te dapper is geweest voor het toestel.

    Ik heb na het opnieuw binden geen enkele probleem meer gehad.
    Maar heb na het weekend ook niet meer gevlogen, en als ik de weerberichten mag geloven wordt dat hem voorlopig ook niet meer.

    Bij nader studie blijk ik een H501S-S te hebben.
    Misschien dat daar het verschil in zit dat ik wel Circle fly heb.

    Als ik al die filmpjes op YouTube zo bekijk en mag geloven waren er toch een paar verschillen.
    Als eerste de verpakking, de oudere types zaten in plastic verpakt.
    Die van mij waren alle onderdelen netjes in kartonnen doosjes verpakt.
    De zender was standaard al uitgerust met een lipo ipv AA batterijen.
    Het circuitbordje schijnt ook anders te zijn, schijnt van een H501A te komen ( de wifi uitvoering, maar dan zonder de wifi mogelijkheden ).
    De firmware is daarmee gelijk ook anders dan de andere H501S type.

    Als payload kunnen ze geloof ik maar maximaal 135 Gram meenemen.
    Maar ik denk dat het ook een kwestie van balans is.
    Als het nu een vliegtuig, heli of een quad is, ze hebben allemaal een zwaartepunt.
    Weet alleen niet of die bij een quad ook echt kritisch is.
     
  17. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    Btw hoeveel weegt die setup?
    Ik had ergens goedkope 1080p camera's gezien van rond de 35 gram misschien is dat iets?
     
  18. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    Sq11 camera 1080p helaas wel 30 fps.
    En zelfs nog lichter dan ik eerder schreef, slechts 25 gram.

    De kwaliteit zal er natuurlijk ook wel naar zijn.
    Het zijn natuurlijk geen high end camera's.
     
    Laatst bewerkt: 7 dec 2017
  19. vleugel

    vleugel

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    177
    Locatie:
    Delft
    De camera weegt 59 gram en de gimbal 200 gram, volgens de specificaties, ik moet even een weegschaal lenen om het te controleren.
     
  20. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    Winschoten
    Vanmiddag blad stil weer en strak blauwe hemel.
    Dus kreeg ik al rap de kriebels.
    Het kon nu nog.....
    Gauw de koffie op en de boel in de wagen gezet en gaaaaaan.

    Bij ons achter het dorp loopt een lange verharde doodlopende weg regelrecht het veld in met links en rechts prachtige open velden.
    Ideaal om het beestje even uit te laten om de follow me met de auto uit te proberen.

    Eenmaal aangekomen was het stiekem toch nog winderig, tja open veld vs bebouwde kom.
    Het zat al aardig in de richting van windkracht 3 a 4.
    Dus niet te gek maken en met gepaste voorzichtigheid de boel vliegklaar en op hoogte gebracht.
    Hij had best wel moeite om recht te blijven en zwalkte alle kanten op.

    Eerste setup was om hem voor de auto te laten vliegen op een kleine 15 meter afstand en 3 meter hoogte.
    Dit ging aardig goed, alleen je merkte wel dat de wind hem toch steeds naar beneden duwde.

    Toen de zelfde setup gedaan maar dan vanaf de zijkant ( zijwaarts ) van de wagen gevlogen.
    Nu bleef hij beter op hoogte dan toen hij voor mij vloog.

    De laatste setup was dat hij achter mij aan zou vliegen.
    Ook weer 15 meter ver en 3 meter hoog.
    Hij kon mij aardig bijhouden, maar wel met afwisselende hoogtes. Als ik versnelde zag je hem duidelijk zakken.
    Maar het eea kan natuurlijk ook door de wind gekomen zijn.
    De omstandigheden waren natuurlijk verre van ideaal.

    Helaas moest ik het vroegtijdig afbreken daar dat het inktzwart werd in de lucht en ik de goden niet wou verzoeken.

    Voor al deze testen ben ik niet sneller gegaan dan 30 km/h.


    Waar ik nu wel nieuwsgierig naar ben geworden is als orbit mode ook werkt als ik ( of de zender ) zich beweegt vanaf het punt waar de modus geactiveerd is.
    Houd hij zich vast aan de gps van de drone of die van de zender?
    Dan zou je een orbit fly in follow me krijgen.
    Best een test waard.

    Het tweede waar ik nieuwsgierig naar ben is de rth.
    Wat is zijn " home point "?
    Is dat het punt waar hij geactiveerd is of daar waar de zender is?
    Leuke test, de quad op punt x activeren daarna terwijl hij nog aan is een kilometer verplaatsen ( punt y ) en dan de rth activeren en kijken wat ze doet.
    Volgens wat er bekend is zou hij dan naar punt X moeten vliegen.
    Maar zoals zoveel zaken hoor ik ook daar tegenstrijdigheden over.
    Dus voel ik weer een andere test opkomen

    Tot zover zo goed.
     

Deel Deze Pagina