ISDT SC-620 500W lader

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door spattex, 24 dec 2016.

  1. spattex

    spattex

    Lid geworden:
    21 mrt 2013
    Berichten:
    157
    Locatie:
    Eindhoven
  2. Gerben

    Gerben

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    4.949
    Locatie:
    Rotterdam
    Ik heb net de 608 binnen, als veldladertje. De eerste indruk is erg positief, bijzonder compact, makkelijke bediening en een leuk kleurenscherm.
    Zal er binnenkort wat lipotjes mee laden om te kijken hoe nauwkeurig hij is bij het balanceren.

    Gerben
     
  3. spattex

    spattex

    Lid geworden:
    21 mrt 2013
    Berichten:
    157
    Locatie:
    Eindhoven
    Met de recente update's zou je de lader ook kunnen kalibreren mocht dit nodig zijn
     
  4. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    26.525
    Locatie:
    Druten / NL
  5. spattex

    spattex

    Lid geworden:
    21 mrt 2013
    Berichten:
    157
    Locatie:
    Eindhoven
    Heb het gezien, komt niet verkeerd uit de test.
    Ik vond het ook een beetje vreemd dat er hier op het forum niets over te vinden was.
    Voor niet teveel geld toch een zeer fijne en compacte lader met voldoende vermogen.

    En wat ik zeker niet onbelangrijk vind, de lader word up to date gehouden met recente firmware.

    Voor diegene die een kijkje willen nemen wat ISDT zoal maakt hierbij de link.
    http://www.isdt.co/category/product
     
    Laatst bewerkt: 24 dec 2016
  6. Gerben

    Gerben

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    4.949
    Locatie:
    Rotterdam
    Update kabelje was binnen gekomen, dus meteen geprobeerd. Ging verbazend makkelijk, kabeltje aanprikken, spanning op de lipo en op de update knop drukken. Geen instellingen hoeven doen, werkte meteen. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt..
     
  7. spattex

    spattex

    Lid geworden:
    21 mrt 2013
    Berichten:
    157
    Locatie:
    Eindhoven
    Ik heb de mijne zelf gemaakt en werkte ook gelijk.
    Meteen weer wat nieuwe opties erbij
    Lader werkt als een tierelier...
     
  8. key

    key

    Lid geworden:
    4 sep 2004
    Berichten:
    192
    Locatie:
    belgie bonheiden
    Ik ben aan het twijfelen tussen een 608 of wachten op de Q6. Ik heb het watage niet nodig ,maar zou graag de eindvoltage instelling voor lipos hebben die op de Q6 staat .
    Of is die ook na de updates op de 608 aanwezig?
     
  9. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    26.525
    Locatie:
    Druten / NL
    Naarmate de te laden spanning hoger wordt, zal de laadstroom zakken, en daarbij komt vermogen (in watt) om de hoek kijken. Welke spanning wil je kunnen laden, met welke stroom?
     
  10. key

    key

    Lid geworden:
    4 sep 2004
    Berichten:
    192
    Locatie:
    belgie bonheiden
    Mijn benodigde watage zit tussen 15 en 30w dus heb ik nog meer dan genoeg overschot met een 608 .
    Max 3s lipo geladen met 2.2A en meestal maar 2S met 2.2A.
     
  11. renetl50

    renetl50

    Lid geworden:
    1 jun 2014
    Berichten:
    153
    Locatie:
    Borne (OV)
    Ik zou liever een lader kopen die wat over heeft.
    Zie het aan me zelf je begint meestal met iets eenvoudig dan ga je wat anders aanschaffen wat meer vermogen cq grotere accu's nodig heeft.
     
  12. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    26.525
    Locatie:
    Druten / NL
    Dan zou je aan een Imax B6 al genoeg hebben, dat is een 50watt lader.
     
    Laatst bewerkt: 7 jan 2017
  13. Rhelie

    Rhelie Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    9.241
    Locatie:
    Nootdorp
    Ik heb zelf een lader zoals de B6 en is ruim voldoende.
    Heb je een grote accu, moet je iets langer wachten.
     
  14. key

    key

    Lid geworden:
    4 sep 2004
    Berichten:
    192
    Locatie:
    belgie bonheiden
    Ik heb zelf 2 B6 achtigen in gebruik en daarom was mijn vraag ook niet naar het vermogen maar naar de andere functies die deze laders hebben die B6 achtigen niet hebben .
     
  15. 666yeti666

    666yeti666

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    3.868
    Locatie:
    Nijmegen
    zeker een interessante lader. Hoe kunnen ze dat maken voor 75euro.
    Rest nu nog alleen de vraag naar de betrouwbaarheid, nu en op de lange termijn.

    Het kleinere broertje, de Q6, met 300W wordt spoedig ook getest door Gerd. Is fysiek nog kleiner
     
    Laatst bewerkt: 13 feb 2017
  16. spattex

    spattex

    Lid geworden:
    21 mrt 2013
    Berichten:
    157
    Locatie:
    Eindhoven
    De lader werkt perfect, zeker voor het geld.
    De ondersteuning is ook top.
    Kijk maar eens op rcgroups, daar loopt een aardig draadje over de laders.
     

Deel Deze Pagina