junsi icharger 4010 : 2x1400watt !

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door 666yeti666, 20 nov 2012.

  1. 666yeti666

    666yeti666

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    3.857
    Locatie:
    Nijmegen
  2. Richardcj

    Richardcj

    Lid geworden:
    18 jul 2004
    Berichten:
    1.974
    Locatie:
    onder de ruik van amsterdam
    310 euries, en dan heb je het! KASSA
    en.......
    komt er vast nog een dure voeding bij!

    KASSA !!

    Mvg. Richard
     
  3. Anko

    Anko

    Lid geworden:
    25 feb 2008
    Berichten:
    4.997
    Locatie:
    Hoorn (NH)
    Das niet duur.... Hyperion 2x500W duo is 260 euro.. dan leg ik echt die 50 euro meer wel neer voor 2x900w extra...


    Voeding, 48v en een ampere of 50 is wel te maken voor een eurootje of 150..(als je beetje goed zoekt en kan knutselen).
     
  4. 666yeti666

    666yeti666

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    3.857
    Locatie:
    Nijmegen
    Heeft iemand hier zelf al wat jaren ervaring met het merk junsi ?
    Ik heb zelf alleen ervaring met hyperion en die vind ik zeer betrouwbaar.

    Gr Bas
     
  5. r.marijnissen

    r.marijnissen

    Lid geworden:
    2 mrt 2008
    Berichten:
    1.905
    Locatie:
    Tilburg
    Zijn de icharger laders, niks mis mee maar b.v hyperion, powerlab
    is kwalitief beter.

    Mijn icharger begaf het plots
     
  6. 666yeti666

    666yeti666

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    3.857
    Locatie:
    Nijmegen
    Na hoeveel tijd begaf je lader het en was de oorzaak duidelijk ?

    Gr Bas
     
  7. Gerben

    Gerben Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    5.077
    Locatie:
    Rotterdam
    Mijn iChargers gaan al jaren prima.
    Ik vind het heerlijke ladertjes, en lekker compact ook (iCharger 1010B Plus).

    Gerben
     
  8. silva916

    silva916

    Lid geworden:
    5 jun 2010
    Berichten:
    751
    Locatie:
    Oeding duitsland
    Vandaag moet de Nintendo Lader van Junsi aankomen, ben erg benieuwd:D:D:D
    Hebben al meer mensen hem besteld ?

    Gr Frank
     
  9. 666yeti666

    666yeti666

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    3.857
    Locatie:
    Nijmegen
    En heb je hem al getest ?

    gr
    Bas
     
  10. silva916

    silva916

    Lid geworden:
    5 jun 2010
    Berichten:
    751
    Locatie:
    Oeding duitsland
    Hoi,

    En ja ik heb hem al een weekje getest en moet zeggen SUPER !
    De bediening gaat eigenlijk vanzelf, bildscherm is erg duidelijk en helder.
    Ik heb diverse oude lipo`s weer perfekt kunnen balanceren ondanks grote cellendrift waarschijnlijk door de hoge balancer stroom ( ca 1,2 Amp )
    Het duo gebruik gaat ook prima en is zeer goed af te lezen op t heldere
    bildscherm. De IR waardes zijn tijdens het laden te zien als je wilt en
    ook alle andere opties/gegevens.

    Met het laden van grote pakketten ( 5000/ 8S en 5000 /10S ) geen probleem
    ( 57Amp 24V PSU ) 2 zulke lipo`s met 3C te laden in ca 19Min perfect gebalanceerd met een onderling verschil van max 0,003 V .

    Volgens mij is de prijs/kwaliteit het beste op de markt ( op dit moment ) en het is een wonder dat ze het zo klein hebben kunnen bouwen.

    Ps: ook de servotester is zeer bruikbaar
    Zal morgen ff fotos posten

    Gr Frank
     
  11. 666yeti666

    666yeti666

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    3.857
    Locatie:
    Nijmegen
  12. Quinn

    Quinn

    Lid geworden:
    19 mrt 2008
    Berichten:
    40
    Hallo Frank,

    Is de tekst van de 4010DUO in het Engels of in het Duits of beide?

    Alvast bedankt.

    Groeten,
    Quinn
     
  13. silva916

    silva916

    Lid geworden:
    5 jun 2010
    Berichten:
    751
    Locatie:
    Oeding duitsland
  14. Quinn

    Quinn

    Lid geworden:
    19 mrt 2008
    Berichten:
    40
    Hoi Frank,

    Ik bedoel kan de lader van Duitse taal omschakelen naar Engels.
    Die jij nu hebt is hij nu Duits talig?
    Ik heb de handleiding al in Duits en Engels,maar kan niet vinden of hij verschillende talen heeft
    Een vriend van mij zei dat de lader die je Duitsland koopt alleen Duitstalig is,vandaar mijn vraag.
    Als hij leverbaar is ga ik hem zeker kopen

    Ik heb nu de 3010B en bij 24V voeding laadt hij met gemak 30A bij een lipo van 7S.
    Alvast bedankt
    Groeten,
    Quinn
     
  15. silva916

    silva916

    Lid geworden:
    5 jun 2010
    Berichten:
    751
    Locatie:
    Oeding duitsland
    Hoi Quin,

    De lader is gewoon Engelstalig en niet in t duits.

    Gr Frank
     
  16. Jet ranger

    Jet ranger

    Lid geworden:
    11 okt 2007
    Berichten:
    208
    Locatie:
    Kapellen (België)
    Vraagje

    Hoop dat ik het hier mag plaatsen.

    Ik dacht een Hyperon 720i duo charger aan te schaffen omdat ik 2x 7s 5000 lipo wens te laden. Nu kom ik via het forum deze lader tegen voor ongeveer 50€ meer maar denk dat deze 50€ meer best te verandwoorden is.

    Nu heb ik deze power supply: Turnigy 1080W 220~240V Power Supply (13.8V~18V - 60amp

    Ik zal met deze lader dus 7s 5000 lipo's laden , 2 tegelijkertijd. Iemand een ideer op hoeveel C ik ga kunnen laden in combinatie met de 1080w max 18v power supply?
     
  17. Stevo

    Stevo Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.191
    Locatie:
    Brugge-België
    Richard,

    Dat is ook zo, maar aan de andere kant ken ik er ook die het equivalent aan lipos meesleuren naar het veld om vlot te kunnen vliegen omdat hun ladertje zijn taak niet aankan en ze alles thuis moeten laden :D


    Stevo
     
  18. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.603
    Locatie:
    Woerden
    Dat is toch een simpel rekensommetje.
    De voeding kan 1080Watt leveren dus is dat het maximum wat de lader mag verbruiken. Je hebt in feite twee laders dus moet je dit delen door 2 zodat je op 540Watt per lader uitkomt.
    En bijna volle accu is 4V per cel en je hebt er 7 in serie. Dat geeft dus 28V als accuspanning. Je hebt maximaal 540Watt dus is de maximale stroom 540W/28V=19,3Ampère. Dit zal echter niet geheel de accu in gaan, ook de lader zal een (klein) deel nodig hebben dus kom je naar schatting op 18A misschien 18,5A laadstroom uit. De accu is 5Ah dus kom je op 3,6C á 3,7C uit.
    Twee 7cel 5Ah LiPo accu's tegelijk op de duo lader, aangesloten op die 18V, 60A, (1080W) voeding, kan je laden met ongeveer 3,5C dan ben je zeker binnen veilige marges.
     
  19. Jet ranger

    Jet ranger

    Lid geworden:
    11 okt 2007
    Berichten:
    208
    Locatie:
    Kapellen (België)
    Schitterende uitleg!
    Dank daarvoor.

    Lijkt me meer dan voldoende, voorlopig heb ik dan geen andere voeding nodig.
    Nu nog ergens zo een lader in stock vinden...
     
  20. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.737
    Locatie:
    Groningen
    Leuke lader maar kan deze nu maar max 10s per uitgang? Heeeeel jammer aangezien een hoop (ik ook) op 12s vliegen. En nee, 2x 6s laden is dan geen optie. Ik had hem gekocht als deze 2x 12s aan kon. Wellicht komt die later....
     

Deel Deze Pagina