junsi icharger 4010 : 2x1400watt !

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door 666yeti666, 20 nov 2012.

  1. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    26.274
    Locatie:
    Druten / NL
    Lekker warm in de winter zulke straalkacheltjes.
     
  2. poerqwa

    poerqwa

    Lid geworden:
    11 mei 2003
    Berichten:
    488
    Locatie:
    Rotterdam
    Zeker :) Kamer is nu 15 graden dus dat helpt wel :) :)
     
  3. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    393
    Locatie:
    Westland
    Vandaag voor het eerst een hele dag door geladen. En werkelijk waar geweldig. Mooie aankoop geweest, 2 drukjes en laden, zelfde programma. Log erbij. Top Product!
     
  4. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    393
    Locatie:
    Westland
    Weet iemand een adresje waar ik mijn Junsi 4010Duo kan laten nakijken. Na een knullige fout van mij tijdens het 6s laden, een 2s lipo aan te sluiten(weet het DOM) is de lader, de lader niet meer.... Laden duurt een uur, geeft niet meer aan wanneer die klaar is. laad op, ontlaadt weer, laad op... Vreemde dingen.

    Ik hem me leverancier al gemaild, maar daar heb ik nog geen reactie op gekregen...
    Heeft iemand een idee??

    Bijvoorbaat dank,

    Zuid
     
  5. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.417
    Locatie:
    Woerden
    Vraag het de "service dienst". Start een conversatie met gebruiker "Corrien" en leg hem het probleem voor.
     
  6. imre43

    imre43

    Lid geworden:
    21 jan 2006
    Berichten:
    419
    Locatie:
    vlaardingen
  7. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    393
    Locatie:
    Westland
    Dankjewel voor de tip.. Hoop dat hij uit de voeten kan, met engels

    Verstuurd vanaf mijn SM-T113 met Tapatalk
     
  8. WillydeWoofer

    WillydeWoofer

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    475
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Deze week samen met een zware Chargery voeding een Junsi 4010 in gebruik genomen. Als eerste, twee nieuwe Gens Ace 6s/4400 geladen en dat ging prima.
    Daarna, twee tweedehands Turnigy 4s/4000 aan de lader: connection balance error.
    Vervolgens, twee van mijn Gens Ace 2200 van 1 jaar oud: connection balance error.

    De eerste gedachte was, dat het aan de oudere lipo's lag. De Gens Ace 2200 aangesloten op een eenvoudige lader en tot mijn verbazing, ging deze meteen aan het laden.
    Ik heb verschillende kabels en boards geprobeerd.

    In de Duitse handleiding staat bij "balance port connection error" : Verbindungsfehler am Balancereingang.
    Maar waarom laden de 6s lipo's dan wel op?

    Heeft iemand enig idee wat er mis is?
     
    Laatst bewerkt: 17 jul 2016
  9. WillydeWoofer

    WillydeWoofer

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    475
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Ik heb op YouTube gevonden dat het een bekend probleem is. Er moet nu een software update komen.
    Fijn, als dit de oplossing is. Aan de andere kant: te absurd voor woorden.
     
  10. 1crash2often

    1crash2often

    Lid geworden:
    20 nov 2005
    Berichten:
    1.014
    Locatie:
    Eindhoven
    Je weet wel zeker dat je de balancer connector goed aangesloten hebt? Vaak heb je voor pakketten met weinig cellen (2, 3, 4) 3 of 2 aansluitingen parallel naast elkaar op het balancer boardje. Dan moet je wel de goede pakken.
    En het juiste boardje voor de juiste connector gebruiken.

    Volkert
     
  11. WillydeWoofer

    WillydeWoofer

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    475
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Helemaal goed Volkert. Ik ben er toevallig vandaag zelf achter gekomen. De 6s heeft maar 1 aansluiting op het bordje. Daarom ging dat meteen goed. De 4s-sen had ik tweedehands gekregen en bleken defect. Verder had ik een verloopje niet goed gesoldeerd. Zie dan maar eens de juiste conclusies te trekken.
    Je moet op het board de meest links zittende aansluitingen gebruiken.
    Eind goed, al goed.

    De leden van de vliegclub hebben mij voor gek verklaard, om als gewone vlieger, zo'n dure lader te kopen. Laat ik dat nou lekker helemaal zelf uitmaken!
     
  12. Ready2fly

    Ready2fly

    Lid geworden:
    25 apr 2009
    Berichten:
    112
    Locatie:
    België, lanklaar 3650
    Maar heeft wel een balansstroom van 1amp. En dat scheelt een slok op een borrel !!
    Lipo's die ik niet meer goed gebalnceerd kreeg, daarvan zijn de cellen weer netjes gelijk!!
     
  13. WillydeWoofer

    WillydeWoofer

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    475
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Dat is goed om te horen.
    Hij werkt nu overigens perfect. Ik ben er erg blij mee. Ook met de Cargery voeding.
     
  14. Ready2fly

    Ready2fly

    Lid geworden:
    25 apr 2009
    Berichten:
    112
    Locatie:
    België, lanklaar 3650
    Ben die van mij aan het inbouwen in laadkoffer... met fuel 60A voeding.
    Wordt een hele klus.

    Zal er wat foto's van posten binnenkort
     
  15. WillydeWoofer

    WillydeWoofer

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    475
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Ik maak een opstelling op een dikke glasplaat.
     
  16. Ready2fly

    Ready2fly

    Lid geworden:
    25 apr 2009
    Berichten:
    112
    Locatie:
    België, lanklaar 3650
    Het resultaat ( Bij gebrek aan CNC)


    [​IMG]

    [​IMG]
     
  17. WillydeWoofer

    WillydeWoofer

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    475
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Wauw, dat heb je mooi gedaan.
    De lader bevalt mij uitstekend.
     
  18. Ready2fly

    Ready2fly

    Lid geworden:
    25 apr 2009
    Berichten:
    112
    Locatie:
    België, lanklaar 3650
    Tot nu toe ook mijn beste lader....
     
  19. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    393
    Locatie:
    Westland
    Beste, Ik ken die problemen nu ook met balance error. Bij mij is het zo dat soms ook maar 3 interne weerstanden te voorschijn komen. Ik heb ook al meerder kabels geprobeerd.. Enige waar ik aan denk is veroudering. Mijn lader is bijna 4 jaar oud en is overal en nergens mee naar toe gesleept. Ik denk dat dit ook ten goede komt van de lader, wel altijd in verschillende koffers ingebouwd.

    Ik twijfel of ik nu een nieuwe 4010duo moet aanschaffen of evenwachten... Misschien zelfs een stapje terug 406duo. Enige wat ik tegenwoordig laad is 6S 3300's, 4 paralel..

    Wat denken jullie?
     
  20. Ready2fly

    Ready2fly

    Lid geworden:
    25 apr 2009
    Berichten:
    112
    Locatie:
    België, lanklaar 3650
    Met welke lader werk je nu ?
     

Deel Deze Pagina