junsi icharger 4010 : 2x1400watt !

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door 666yeti666, 20 nov 2012.

  1. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    393
    Locatie:
    Westland
    Vergeten te vermelden. Ik heb nu de 4010duo.
    Ik heb nu 2 sets voor de 600:
    2x 3300 mah
    En 2 enkele batterijen voor me logo 480
    2x 3300 mah
     
  2. WillydeWoofer

    WillydeWoofer

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    420
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Ik ben erg tevreden over de lader.
     
  3. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    393
    Locatie:
    Westland
    Dat ben ik zeker ook. Ik denk alleen dat de lader verouderd is en daarom m'n laadtijden ver boven de 25 min komen. Dit was voorheen niet.
    Het zijn packs die ik afgelopen januari gekocht heb. Gens ace.
     
  4. WillydeWoofer

    WillydeWoofer

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    420
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Ik weet niet of een lader kan verouderen.
    Gens Ace doen het al 2 jaar goed hier.
     
  5. 1crash2often

    1crash2often

    Lid geworden:
    20 nov 2005
    Berichten:
    1.012
    Locatie:
    Eindhoven
    Hmm, als je laadtijden oplopen denk ik toch eerder aan je accu dan aan je lader! Hoe lang is de lader bezig met balanceren na het laden? Want dat kost meestal de meeste tijd.
     
  6. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    393
    Locatie:
    Westland
    50 min zoiezo. Maar de lipo's zijn nagelnieuwe vanaf Januari. Gens ace. Soms krijg ik ook balance voltage error... Balance boarden zitten op een houten bord geschroefd, dus die bewegen niet. Meerdere balance verlengkabels geprobeerd, en het maakt niet uit welke ik gebruik.
     
  7. Kawa

    Kawa

    Lid geworden:
    4 apr 2012
    Berichten:
    384
    Locatie:
    oss
    Iemand ervaring met het laden van 12s pakketten.
    Ik wil deze graag in 1x laden.
    En niet 2x6s.
    Maar in serie dus.
    Ben hier wel ff mee bezig geweest maar kwam er niet uit.
     
  8. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.130
  9. WillydeWoofer

    WillydeWoofer

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    420
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Ik ben niet technisch, maar denk je wel aan je eigen veiligheid?
     
  10. Gerben

    Gerben

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    4.846
    Locatie:
    Rotterdam
    Met de iCharger kun je helaas geen 12s als 1 pakket laden.

    Er zijn nog maar weinig laders die dat wel kunnen, de meeste zijn helaas niet meer leverbaar. Om een paar te noemen:
    Robbe Power Peak i4
    Robber Power Peak Eternity (E1)
    Hyperion 1420
    Thunder 1220
    Thunder Power TP1430C
    Schulze Nextgen

    Wat je zou kunnen doen is toch het 12s pack splitten, en de twee 6S packs parallel laden aan een uitgang van de iCharger.

    Groetjes,
    Gerben
     
  11. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.130
  12. Kawa

    Kawa

    Lid geworden:
    4 apr 2012
    Berichten:
    384
    Locatie:
    oss
    Een andere lader word het niet.
    Dan 2x6s blijven doen.
    Ik had de icharger gekozen omdat ik bij deze m'n lipo op 3c kan laden bij een zeer lage input voltage.
    Ik laad vanuit een lifepo.
     
  13. Gerben

    Gerben

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    4.846
    Locatie:
    Rotterdam
    Wil je de 12s packs niet splitten voor het laden? Dat zal inderdaad niet gaan met de iCharger.

    Als je het erom te doen was om twee 12s packs op je iCharger te kunnen laden, lees dan mijn vorige post nog eens. Je zou per laaduitgang twee 6s packs parallel kunnen laden. Uitgaande van 5000mAh packs, die parallel staan, laadt je dan met 30A, wat effectief 3C is per pack.

    Als je ingangsspanning verzorgd wordt door een LiFePo (ik neem aan 4s), zul je met rond de 700W maximaal kunnen laden. Dat betekent dat je maar 1 pack 12s 5000mAh met 3C kunt laden. Ga je twee packs laden op bovenstaande manier zal de laadstroom voor beide 12s packs halveren.
    Maar laadt je thuis vanaf een 36V-65A voeding, lukt het natuurlijk wel om twee 12s packs tegelijk met 3c te laden.
     

Deel Deze Pagina