K8200 Extruder gedeelte?

Discussie in '3D Printen' gestart door pascalbianca, 29 jul 2017.

  1. pascalbianca

    pascalbianca

    Lid geworden:
    14 mei 2013
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Susteren-Limburg
    Vandaag is het teflon buisje van de orginele extruder van onze K8200 afgebroken bij de schroefdraad.
    Wat moeten we doen? overstappen naar bv een E3D Titan, de vraag is dan moeten we nu ook nog een nieuwe aanstuurprint kopen en voeding?

    Of werkt die E3D Titan ook op 15V?

    Hoe moet die gemonteerd worden als we nu geen hulpstukken kunnen afdrukken?

    of is deze ook goed?
    https://www.okaphone.com/artikel.asp?id=480942

    We hebben even hulp nodig van jullie.
    Groet Pascal en Bianca.
     
    Laatst bewerkt: 29 jul 2017
  2. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.824
    Locatie:
    Groningen
    Heb je een foto van de plek waar het afgebroken is? Meestal zit die in een quick connect adapter.
     
  3. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
  4. pascalbianca

    pascalbianca

    Lid geworden:
    14 mei 2013
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Susteren-Limburg
    afgebroken.jpg
     
  5. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.824
    Locatie:
    Groningen
    Ah plastic rommel :) Een metalen upgrade is wel handig dan.

    Alleen een V6 hotend van 9 euro uit China moet voldoende zijn.
     
  6. pascalbianca

    pascalbianca

    Lid geworden:
    14 mei 2013
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Susteren-Limburg
  7. pascalbianca

    pascalbianca

    Lid geworden:
    14 mei 2013
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Susteren-Limburg
    Uh waar vinden we die?

    En op mijn eerste vragen geen suggesties / antwoorden?
     
  8. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
  9. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.824
    Locatie:
    Groningen
    Geen idee of de Titan een goed idee is..
     
  10. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Rosmalen
  11. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.824
    Locatie:
    Groningen
  12. pascalbianca

    pascalbianca

    Lid geworden:
    14 mei 2013
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Susteren-Limburg
    Ja ik zie het al over die e3d v6 hot end.
    Die kun je zowel voor 3mm direct over via de tube naar 1.75mm omzetten, klinkt zeer intressant.
    Onze vraag komt dan nu naar boven, kunnen wij die monteren op de bestaande kop waar eerst die hotend van velleman zelf standaard heeft gezeten of moeten we daar ook weer iets nieuws voor kopen? en werkt die ook op dezelfde voltage als wat de oude deed?
     
  13. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.824
    Locatie:
    Groningen
    Da's dus het lastige...

    Je gebruikt nu toch 1.75 filament?
     
  14. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.824
    Locatie:
    Groningen
  15. pascalbianca

    pascalbianca

    Lid geworden:
    14 mei 2013
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Susteren-Limburg
  16. pascalbianca

    pascalbianca

    Lid geworden:
    14 mei 2013
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Susteren-Limburg
    En tja leuk zoeen opzet stuk om te printen als je printer stuk is :eek:

    Maar hoe zit het dan met motor die het filament voortduwd, kan die standaard wel gebruikt worden?
    Ik neem aan als we die gebruiken dat we niets van firmware hoeven aan te passen, blijft toch gewoon alleen verwarmings- gedeelte te zijn die je dan wisseld.
     
    Laatst bewerkt: 29 jul 2017
  17. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.824
    Locatie:
    Groningen
    Als je 3mm filament gebruikt moet je een V6 kop voor 3mm gebruiken en dan werkt het. De motor zit nu ook los van de kop toch? Ook via een slang verbonden? Dan blijft alles gelijk behalve de smelt kop.

    En iemand anders kan vast dat steuntje printen ;)
     
  18. pascalbianca

    pascalbianca

    Lid geworden:
    14 mei 2013
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Susteren-Limburg
    nee er zit geen slangetje tussen, gaat regelrecht dat plastic in want die zit weer in de kop geschroefd.
    De motor zit los ja , boel zit ertegen gedrukt.
     
  19. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.824
    Locatie:
    Groningen
    Mmh, Dan moet je toch opzoek naar een vervangende originele kop wil je het makkelijk houden...
     
  20. pascalbianca

    pascalbianca

    Lid geworden:
    14 mei 2013
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Susteren-Limburg
    Nou wat je eerst melde , de smeltkop is anders dus zou toch moeten kunnen.
    Zelfs eens verder gezocht via google en voor de mensen die ook interesse hebben.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Laatst bewerkt: 29 jul 2017

Deel Deze Pagina