Kaos 60 GP/EP ARF in europa bestellen?

Discussie in 'Electro vliegtuigen' gestart door Petervd81, 25 sep 2017.

 1. Petervd81

  Petervd81

  Lid geworden:
  20 jan 2017
  Berichten:
  14
  Locatie:
  Rotterdam
  Ik fantaseer over een Kaos 60 ARF aan te schaffen. Inclusief verzendkosten zou ik zo'n 190 euro kwijt als ik bij Tower Hobbies zelf in de VS zou bestellen. Maar daar komen vast nog aardig wat invoerrechten bij.
  Ik kan niet vinden waar dit in europa verkocht wordt. Weet iemand van een importeur hier van?
   
  H.B.Busking vindt dit leuk.
 2. dries_neyrinck

  dries_neyrinck

  Lid geworden:
  14 aug 2013
  Berichten:
  2.458
  Locatie:
  Oordegem
 3. Arnoud Snel

  Arnoud Snel

  Lid geworden:
  24 apr 2008
  Berichten:
  601
  Locatie:
  Almere
  De KAOS 60 ARF is ,voor zover ik weet, alleen verkrijgbaar in de VS via Tower hobbies.
  De invoerrechten en bijkomende kosten kun je berekenen via de douane invoercalculator.
  Als je het berekend kom je ongeveer uit op een totaal bedrag van ca. € 260,-.

  Bas Busking (Forumnaam H.B. Busking) heeft zo’n kit besteld bij Tower Hobbies, staat in dit draadje : (http://www.modelbouwforum.nl/threads/mach-1-midwest-aviomodelli.176953/page-5) je zou hem een PB kunnen sturen, heb je gelijk nog meer info.

  Je kunt het model ook zelf bouwen. De tekening is te downloaden via The Outerzone.
  Het is een eenvoudig model dat snel te bouwen is. Je kunt hem dan net zo mooi (en licht) maken als je zelf wilt.

  Mvrgrt,

  Arnoud.
   
  H.B.Busking vindt dit leuk.
 4. H.B.Busking

  H.B.Busking Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  17 aug 2004
  Berichten:
  7.104
  Locatie:
  Odoorn, Drenthe
  Heb de Kaos samen met clubgenoot naar nl gehaald. Porto delen. Het moest er een keer van komen. Geen zin hem zelf vanuit scratch op te bouwen. Zelfbouw altijd mooier. Ik had de Super Kaos in ‘70 al in het vizier gekregen. Pa had een RCM blaadje uit de USA meegenomen, etc Reddeloos verloren... maar is het nooit van deze mooie Bridi kist gekomen

  Ik ben het ARF model nu rustig aan het opbouwen en bijstellen. Niet ARF dus!

  Wat me wel opviel is dat het model slordig is aangeleverd. De redacteuren van de reviews krijgen altijd door en door gecheckte perfecte kisten.
  Slordig in de folie, cabinekap past slecht op de romp. 1 aileron stroef schavend ingelijmd, scarnieren schots en scheef, zodat 1x aileron krom op de vleugel gestoken was... dat maakt knorrig voor wat je betaald. Op zolder staat nog een mooie Seagull Edge ARF. Die zit perfect aangeleverd ineen. Zoals een ARF hoort te zijn.
  Wel zaten keurig alle onderdeeltjes er bij. Daar lag het niet aan.

  Ailerons losgesneden en alweer van penscharnieren voorzien. De CA-scharnier-inkepingen keurig gedicht met balsa inserts. Vers afgedopt met strijkfoliestickers/patches.
  En dat doe ik dan maar ook achterop. Alles verpennen. (betere olieseal in de folie, vandaar...)

  De servo's heb ik gemonteerd op plaatjes, verzonken in de vleugel, zodat het weer er iets minder vat op heeft in eventueel frisse condities.

  IMG_2041.JPG


  Is nu zo geworden...

  IMG_2120.JPG

  Ik wil er een 10cc met Hatori op gaan zetten, pijp onderlangs... maar de juiste bocht wordt mogelijk een zelfbouw. Kan zijn dat ik beslis de motor rechtop te zetten, pijp langs de flank.

  Kijk je naar de oude plaatjes, staat de motor altijd recht op, met standaard demper gemonteerd. Voordeel van een lange resonantiepijp, Hatori, is de geluidsonderdrulking, en het transport van olietroep zo ver mogelijk naar achteren. Met een goede reso-unit is de motor half gas zowat even stil als elektro! Althans in de lucht.

  Met e-drive is die vettigheid geen issue. Maar ik wil hem in deze echt methanol gestookt, oude stijl.

  Romp is ruim genoeg om er een forse 6S in te plaatsen. Maar dan zou ik er een taildragger van maken zodat je 16 x 10 kan zwaaien bij zo een 400kv. Ofwel Sebart Angel-S motoriek :)

  Sebart is beter gebouwd en afgeleverd voor het geld wat je totaal neer telt... met wat ik van Tower binen kreeg. Zal wel per geval verschillen...

  Straks in ieder geval een eigenzinnig model erbij. Verheug me er nu al op.

  Gr Bas
   
  Laatst bewerkt: 5 okt 2017
  blaauwen vindt dit leuk.
 5. blaauwen

  blaauwen

  Lid geworden:
  15 aug 2004
  Berichten:
  1.278
  Locatie:
  Valkenburg zh
  Leuke kist. Een beetje oldie maar wel leuk. Je ziet het inderdaad wel vaker bij ARF gewoon scheve scharnieren, slecht foliewerk. Ik vlieg op dit moment nog steeds met mijn eerste Great planes Escapade 40. Deze is nog steeds perfect en heeft op dit moment zijn 6 jarig jubileum. Voor mij een van de prettigste vliegers die ik ooit gehad heb, kan ook vliegen met aardig wat wind, is lekker stevig en heeft mij goed geholpen op het moment dat ik overspannen was. Nu lijkt het vaak dat als je 2 dezelfde kisten bezit je die eigenlijk nooit crasht. Op het moment dat de tweede Escapade er kwam ik die tekortkomingen ineens tegen. Die tweede leek veel slechter afgewerkt. Slecht foliewerk, scharnieren slecht. Is wel netjes geworden maar geeft te denken. Die Kaos staat nog wel op het programma maar er staat nog zoveel voor wat ik al in huis heb.
  Nogmaals leuke kist!

  Groet Aad dB
   
  H.B.Busking vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina