Te koop Kyosho RC Surfer Dude (RTR)

Discussie in '[Te koop] Overig' gestart door Bramman, 17 jun 2017.

 1. Bramman

  Bramman

  Lid geworden:
  7 jul 2007
  Berichten:
  1.105
  Locatie:
  Rotterdam
  Ga je naar het strand deze zomer en hou je van RC? Dan hier een unieke kans. Een RTR originele Kyosho Dude. Niet iets dat je elke dag tegen komt aan de Nederlandse stranden.

  Vier jaar geleden zelf bemachtigt als een nieuw pakket en daarom de kans gekregen alle technische verbeteringen toe te passen om hem perfect voor de zee/zout waterproof te maken. Uniek en echt niet meer te krijgen, gingen rond 2004 van de markt. Maar wel de beste RC surfer ooit door fabrikanten gemaakt.

  Vaar hem al drie jaar en is waterdicht, betrouwbaar en kan een woeste zee aan.

  Gaat weg omdat ik een grotere zelfbouw surfplank heb en bezig ben met een tweede. Je kan er nooit genoeg, maar wel teveel hebben zeg maar.

  Specs:
  • Schuimkern en ABS aan buitenkant. Zowel bordje als de dude. Heb het bord met een glasweefsel mat gelamineerd met epoxy. Neopreen sealing, dikker dan origineel en echt waterdicht. Kan hele harde klappen aan ;)
  • Een flex-as met CNC propellor. De as staat dus altijd goed op de motor as en loopt soepel en stil. En de prop blijft heel als je een schelp raakt.
  • De as-koppeling is stevig en makkelijk los te maken met twee steeksleutels. Ideaal omdat je de as regelmatig opnieuw moet vetten.
  • Aluminium roer en rvs roeras. Bij origineel was dit van plastic en brak wel eens.
  • Trackstar 2400Kv brushless motor en waterkoeling. Combinatie gewicht van deze plank, prop-grote en 2S is dat prima. Maar kan uiteraard ook op 3S, dan springt ie echt hoog.
  • Waterdichte servo 12Kg met metal gear. Extra waterdicht behandeling gegeven met een soort kneedgum en tape.
  • Twee nano-tech 3.3K mAh 25-50C 2S lipo’s. Met kleedgum en elektriciteitstape waterdicht gemaakt. Geeft een vaartijd van 20 mins, afhankelijk van je surfgedrag uiteraard.
  • Watergekoelde ESC ik dacht 50A. Merk en type weet ik niet meer. Extra waterdicht gemaakt en daarom niet te achterhalen.
  • De Dude staat met o-ringen op de plank. Dit zorgt voor de nodige bewegelijkheid. Hiervoor krijg je extra ringen mee.
  • En een cheap-ass zender met waterdichte ontvanger. Waarom cheap-ass? Met je natte handen op een dure zender is nooit leuk. En soms laat je wel eens iets vallen. Nooit gebeurd, maar ben dan liever 25 euro dan 150 euro kwijt ;)
  • Allerlei kleinmateriaal wordt bijgeleverd. Kleine o-ringen voor de RVS schroeven, die raak je wel eens kwijt. Etc…

  Waarom alle elektronika extra waterdicht gemaakt, als je bord waterdicht is vraag je je misschien af? Soms draai je de schroeven niet helemaal goed vast of ben je te laat met het invetten van de as (elke 10 sessies zeker nodig, soms vaker zeker als je met 3S vaart). Voor de zekerheid dus.

  Kyosho heeft sinds vorig jaar een nieuwe versie uitgebracht. De Kyosho Surfer 3, Lost edition. Kost gauw 240 euro, soms zelfs richting de 300. Hij is idd mooier dan deze, maar heeft nadelen. Dat bord en poppetje is hol en kwetsbaar. Gebroken armpjes heb je gauw en soms krijg je water in het bord. Niet onoverkomelijk, maar hij is zeker niet klaar voor de zee. Je moet er echt nog even mee aan de slag om hem intensief te gebruiken op het strand. De as, propellor, neopreenrubber, alles waterdicht maken, sterkere servo, etc. Ben je zo 100 euro verder, even los van de frustratie op het strand (been there ;))

  Ik ga hem niet weggeven, maar hoef ook niet de hoofdprijs.

  Leuk voor op vakantie, je trekt veel bekijks ;)

  Uiteraard varend te zien en kan verzonden worden.
  Zo kan het er uit zien:


  IMG_5328.JPG IMG_5274.JPG
  IMG_4396.JPG IMG_3048.JPG IMG_9843.JPG IMG_9544.JPG IMG_7615.JPG
   
  Laatst bewerkt: 19 jun 2017 om 20:42
  coen_l vindt dit leuk.
 2. coen_l

  coen_l

  Lid geworden:
  27 dec 2014
  Berichten:
  82
  Locatie:
  Veldhoven
  Hahaha cool!
   
 3. Bramman

  Bramman

  Lid geworden:
  7 jul 2007
  Berichten:
  1.105
  Locatie:
  Rotterdam
  Je weet niet half
   

Deel Deze Pagina