Motorkap & wheelpants 3D-printen

Discussie in '3D Printen' gestart door corvl, 28 nov 2017.

  1. F2B

    F2B

    Lid geworden:
    19 jul 2006
    Berichten:
    357
    Niet altijd, vooruitbetaling verplicht en vervolgens eindeloze betalingsherrinneringen, irritant en geen flesje wijn. Nooit meer 123 dus.
     
  2. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Zoals beloofd de foto's. Geprint met Brons PLA filament (80% brons) moet alleen nog gepolijst worden als ik wat tijd over heb om er een "echt" bronzen beeldje van te maken.
    IMG_20171214_154332.jpg IMG_20171214_154324.jpg
     
  3. corvl

    corvl verslagschrijvers

    Lid geworden:
    6 sep 2002
    Berichten:
    2.403
    Locatie:
    Tirol -Oostenrijk
    cool ... en hoe groot is dat? , en met welke machine?

    Cor
     
  4. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Gemaakt met de BCN3D R17, de hoogte is om en nabij de 10cm.
     
  5. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    855
    Toch?
    574280A8-C309-4D8B-8C04-BEE0478678A9.jpeg
    Groet:Monty
     
  6. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Zou zomaar kunnen Robin. Hij lijkt er wel op. Op de vorige pagina staat een link naar Thingiverse.
     
  7. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    855
    Laatst bewerkt: 15 dec 2017 om 19:07
  8. corvl

    corvl verslagschrijvers

    Lid geworden:
    6 sep 2002
    Berichten:
    2.403
    Locatie:
    Tirol -Oostenrijk
    Vandaag wat gegoocheld met dat programma van Ultimaker "Cura".
    Dit is de motorkap:
    Maar is wat te groot........ in 4 gedeeld:
    Nog te groot, in 8 gedeeld:

    Nog te groot, ik zal hem in 6 moeten delen denk ik , nu heb ik hem een fractie verkleind cura programma.

    En zo gaat dat werken? usb-stick in een printer en op "printen" drukken :eek:

    Cor
     
  9. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    855
    En de stekker er in.......:)
    54935DA3-C99D-46DA-984B-3287FED2A7A8.jpeg

    Groet:Robin
     
  10. corvl

    corvl verslagschrijvers

    Lid geworden:
    6 sep 2002
    Berichten:
    2.403
    Locatie:
    Tirol -Oostenrijk
    Dat had ik ook gedacht, daarom heb ik ook aangeklikt " generate support" . Maar dit is niet juist?

    Cor
     
  11. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    855
    Ja ,en nee.

    Het artikel was uit 2013.(geloof ik)

    De ontwikkelingen van het 3D printen gaan zo ontzettend snel.
    Je kunt op het internet inmiddels ook wel oplossingen vinden om het support probleem op te lossen door met jou specifieke 3D printer
    en ‘Cura’ er voor te zorgen dat de motorkap onderdelen geprint en spanningsvrij aan elkander gebonden kunnen worden.

    Ik ben zelf ook benieuwd Cor.

    Ik wil in december/januari best wel met dat onderdeel naar het Fab lab gaan om deze met Cura en een Ultimaker 2 (extended) uit te testen.(PLA)

    Ook de jongens van 3D lab print doen er”alles” aan om te voorkomen dat hun printstukjes geen support behoeven.
    0ECE49F4-2110-47EF-AD9E-6839E5CC1C8A.jpeg 7C941E51-510C-4C59-9851-1C7E39E0E32C.jpeg 0B42974D-B875-4191-BCFF-9216F4327A41.jpeg
    Ook zonder support gedraaid met 20% infill.

    Groet:Robin

    Edit:het olifantje volledig in support geprint.
    98380DC6-DE4A-42A5-9294-3E7A3EFF8809.jpeg
     
    Laatst bewerkt: 16 dec 2017 om 13:16
  12. corvl

    corvl verslagschrijvers

    Lid geworden:
    6 sep 2002
    Berichten:
    2.403
    Locatie:
    Tirol -Oostenrijk
    Oh ... ik wil best supports maken , dat is geen enkel probleem . Maar ik verwacht , dat als ik het support knopje indruk er ook iets gebeurd ..... maar ik kan daarvan geen gebruiksaanwijzing vinden .

    Cor
     
  13. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Dat klopt met dat vinkje maak je support waar nodig. Bij Cura kun je Aangeven wat je op je scherm wilt zien. Nu heb je dat op "Solid view" staan. Als je dat op "Layers" zet zie je de lagen en ook de ondersteuning.

    Kun je boven in je scherm aanpassen naast Prusa i3 mk2s
     
  14. corvl

    corvl verslagschrijvers

    Lid geworden:
    6 sep 2002
    Berichten:
    2.403
    Locatie:
    Tirol -Oostenrijk
    @coen_l :

    oh jq ... super !!!!
    [​IMG]
    thanks
     
  15. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Met het pijltje kun je scrollen door het aantal layers. Zo kun je bij bepaalde plaatsen waar bijvoorbeeld veel overhang is, zien of de layers mooi sluiten.

    Als je bijvoorbeeld een kubus hebt met een cilinder er boven op, zouden de hoeken die in het zicht komen open kunnen zijn. Dit kun je vooraf mooi zien met bovenstaande functie en verassing voorkomen. Maar niet altijd
     
  16. corvl

    corvl verslagschrijvers

    Lid geworden:
    6 sep 2002
    Berichten:
    2.403
    Locatie:
    Tirol -Oostenrijk
    ah cool ... nog ff met dat programma spelen binnenkort
     

Deel Deze Pagina