Ook maar een laadkoffer gemaakt..

Discussie in 'bouwverslagen' gestart door Sirolf, 14 mei 2014.

  1. Sirolf

    Sirolf

    Lid geworden:
    14 mei 2009
    Berichten:
    603
    Locatie:
    Baarlo Lb
    Leek me handiger om alles praktischer en mobiel te hebben, tevens was ik al
    op zoek naar andere voedingen omdat mn vorige niet erg rug-vriendelijk was.

    Setup;
    - Hyperion 610iDUO2
    - Hyperion 1420iNET3
    - 2 stuks seriegeschakelde HP DPS-600PB voedingen 12V 47A
    - Gamma koffer.

    Beetje passen en meten;
    [​IMG]

    Alu plaatjes kant en klaar besteld, waarom moeilijk doen als 't makkelijk kan;
    [​IMG]

    Schakelpaneel;
    [​IMG]

    Eerste bekabeling schiet al op;
    [​IMG]

    Aansluiting voor 220V en 12V ingang;
    [​IMG]

    Home-made ventilatieroosters van oud speakergrill en harde fuseekogel hoesjes;
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Aangezien de voedingen zelf de koeling verzorgen en ook voldoende lijkt voor de warmte afvoer, toch nog een extra set fan's erbij geplaatst om de warmte naar buiten af te voeren;
    [​IMG]
    [​IMG]

    Aluminium met 3M Di-noc carbon folie afgewerkt;
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Laders bevestigen en kabels doorgevoerd door de plaat. Laders zitten met klitteband vast en zijn altijd makkelijk weg te pakken;
    [​IMG]
    [​IMG]

    Rest nog het schakelpaneel en aansluitwerk;
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    En resultaat;
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]

    De 3-standen schakelaar maakt het eenvoudig mogelijk te kiezen tussen de
    220 of 12V van bijvoorbeeld een auto-accu. Beide bronnen zijn volledig van elkaar geisoleerd.

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 16 mei 2014
  2. Sirolf

    Sirolf

    Lid geworden:
    14 mei 2009
    Berichten:
    603
    Locatie:
    Baarlo Lb
    Deze had ik nog voor een heli-collega gemaakt.

    Basis is een beetje hetzelfde met identieke voedingen;

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    (Ja... das laminaat :D)
     
  3. jorrick

    jorrick

    Lid geworden:
    20 sep 2011
    Berichten:
    335
    wauw vakwerk man, ziet er erg mooi uit.
     
  4. ger.trines

    ger.trines

    Lid geworden:
    1 dec 2012
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Helden
    Knap staaltje werk sirlof. Is echt mooi en praktisch koffertje geworden. See you on the strip. :) ps als je nog eens niets te doen hebt!.........ik heb nog wel HP-DPS 600 B s' liggen. ;-);-);-) :):):)
     
  5. Sirolf

    Sirolf

    Lid geworden:
    14 mei 2009
    Berichten:
    603
    Locatie:
    Baarlo Lb
    Ger... alles is mogelijk :)
     
  6. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein
    echt vakwerk
    keurig hoor
     
  7. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein
    zojuist nog even bezig geweest met de laadkoffer
    maar de kabels zijn toch erg stug naar de 12v ingangen
    toe van de lader
     
  8. Sirolf

    Sirolf

    Lid geworden:
    14 mei 2009
    Berichten:
    603
    Locatie:
    Baarlo Lb
    Je kunt ook gewoon de siliconen voedingskabels gebruiken die ook aan lipo's zitten..
     
  9. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein
    [​IMG] [​IMG]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  10. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.987
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    dat is ook een geweldige oplaad-machinerie Bas, mooi,
    zo snel kan je ze niet eens meer leeg vliegen,

    maar war staat dat krachtwerk voor deze apparatuur ? ha ha

    Groet
    Uwe
     
  11. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein
    je bedoelt met krachtwerk de voeding?
    Deze laders hebben een ingebouwde voeding
    Dus op 220 of 12V
    is te zien op de laatste foto als je goed kijkt
    naar de zijkanten van de laders

    Plaatje waar de laders op vast staan
    kan omhoog scharnieren daaronder
    2 accu klemmen met snoer
    en een 220 v snoer.

    1000Watt op 12 volt
    vandaar een beetje stugge voedings kabels
     
  12. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.987
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    1000 watt op 12 Volt is toch aardig,
    daar kom je een heel eind mee,

    Groet
    Uwe
     
  13. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein
    laders zijn 2 x 200 watt
    en hebben een ingebouwde voeding
    van 500 watt

    1000 watt gaan ze niet trekken denk ik

    als ik ze voluit zet op 10 A per uitgang
    dan zakt hij naar 8 A per uitgang
    dit klopt precies
    25volt x 8= 200 Watt
     
  14. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.987
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    ik laad mijn 6s lipos met rond de 7,5 Amp.,
    dan is die naar 35 tot 40 minuten vol,
    de meeste tijd verbruikt het ballancieren
    (tenminste lijkt het zo, als je wacht)

    Groet
    Uwe
     
  15. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein
    1,5 C laden is denk ik niet schadelijker
    Als met 1 C. Hoop ik ....
     
  16. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.987
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    tot 2 C doet het niks, zeker,
    alleen een nieuwe lipo laad ik de eersten 5 keer met 1 C,
    dan "normaal" gebruiken

    Groet
    Uwe
     
  17. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein
    Mijn laders kunnen maar 8,5 A laden
    Dat is dus 1, 6 C
    Weet je zeker dat dit geen verkorte levensduur geeft ?
     
  18. Sirolf

    Sirolf

    Lid geworden:
    14 mei 2009
    Berichten:
    603
    Locatie:
    Baarlo Lb
    Als ik het net goed kan zien heb je Turnigy lipo's, niet?

    Heb ik zelf ook en laadt ze op het veld met 2-3C.
    Lipo's zijn 2x 6S 4000, dus laad ik met een 8-12A naar gelang hoe snel ik ze vol wil hebben. Op het veld stopt de lader bij 95% anders duurt het nog een eeuwigheid.

    Thuis doe ik ze rustig met 1C tot ze volledig geladen en gebalanceerd zijn.
    Laden altijd met balanceerstekker aangesloten wel te verstaan.

    De discussie of het wel of niet slecht is voor je lipo's kan eindeloos zijn..
    Ik maak me er niet zo druk meer over.
     
  19. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.987
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    +1

    als je maar niet te snel weer laad,
    als de lipo nog warm / heet is,
    en dat je hem niet lager dan 3,7 Volt ontlaad (en niet meer dan 4,2 laden)

    gebeurt eigenlijk niks,

    sommige lipos gaan naar 1 tot 2 jaar,
    die ontvanger-lipo van mijn Rex zijn meer dan 4 jaar oud,
    en mankeren niks,
    laad ik met 3 Amp (2s 1900 mAh)

    Groet
    Uwe
     
  20. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein

    Heb 2 setjes Turnigys ja, goed gezien
    6s 5000Mah 40-50C

    op de foto kan je zien dat de linkse packs slanker zijn en
    iets lichter van kleur
    Dat zijn me nieuwe optipowers Ultra
    Ik verwacht daar iets meer van en langere levensduur
    de Turnigys zijn nu ruim half jaar maar worden al minder
    kwa vermogen.

    Laden gaat niet zonder balance stekker
    op de balance mod
     

Deel Deze Pagina