PPJoy: Zender als joystick(FMS, MS FS e.d.)+Tru-Flite

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door G, 10 jan 2005.

  1. Joddi

    Joddi Guest

    Het werkt :D :D :D :D :D :D

    Bedankt
     
  2. Daantjo

    Daantjo

    Lid geworden:
    7 dec 2005
    Berichten:
    288
    Locatie:
    Wichmond---- stomme vragen: 234, meesterlijke antw
    nou bij mij nog steeds niet. kan dat "enabled" van mijn com poort nergens vinden in de bios??? in apparaat beheer zie ik de com poort maar met PPJoy krijg ik een melding error 5 opening port.
     
  3. wrobijns

    wrobijns

    Lid geworden:
    13 apr 2004
    Berichten:
    3.687
    Locatie:
    Swalmen
    Bouw dan de paralelle versie, dan ben je er vanaf.
    Voor de kosten hoef je het niet te laten.
    Al is het maar om te kijken of dat WEL werkt.
     
  4. lespinoy

    lespinoy

    Lid geworden:
    27 okt 2004
    Berichten:
    1.037
    Locatie:
    belgie
    ik krijg volgende foutmelding bij 'installeren van nieuwe hardware':
    Deze hardware kan niet worden gestart
    er is een probleem met de installatie van deze hardware
    ppjoy 1
    het apparaat start niet code 10

    waar kan dit aan liggen?
    het heeft al gewerkt met dezelfde kabel maar opeens ging ie niet meer..
     
  5. lespinoy

    lespinoy

    Lid geworden:
    27 okt 2004
    Berichten:
    1.037
    Locatie:
    belgie
    laat maar het is al gelukt
     
  6. kiven

    kiven Guest

    Ik heb hier ook nog een 4 kanaals zender liggen met een 4pin uitgang..

    En ik heb hier duizenden com en 4pin kabels liggen..


    dus heeft er iemand een schemaatje van hoe ik zelf een "4pin > com(of parallel) - adapter" kan maken :?:


    EDIT:

    op http://www.dkgoodman.com/dragonfly.html kwam ik het volgende tegen:

    Code:
    S-Video  DB9 
    1         7 
    2         2 
    3         None 
    4         5
     
  7. lespinoy

    lespinoy

    Lid geworden:
    27 okt 2004
    Berichten:
    1.037
    Locatie:
    belgie
    ik heb dit weer aan de hand maar krijg em niet meer aan het werk..
    iemand een oplossing?
     
  8. 2F@st4U.:[BE]:.

    2F@st4U.:[BE]:.

    Lid geworden:
    19 jul 2006
    Berichten:
    947
    Locatie:
    Herentals, BE
    De zender wordt geinstalleerd door PPJoy

    en dan wil ik hem in FMS instellen en daar reageert hij nergens ... alle mogelijke instellingen geprobeerd.

    Greetz

    [​IMG]

    dit ziet er toch goed uit of zie ik dit verkeerd ???

    Zender is een Graupner MX 12.
    Com poort staat ook op 9600.

    iemand nog voorstellen ????
     
  9. 2F@st4U.:[BE]:.

    2F@st4U.:[BE]:.

    Lid geworden:
    19 jul 2006
    Berichten:
    947
    Locatie:
    Herentals, BE
    Het is reeds gelukt ....

    en nu nog ff vliegen en dan slapen ....

    Greetz
     
  10. kenisrudy

    kenisrudy Guest

    Hoi,
    ben nieuw op het forum maar vind het verschrikkelijk leerrijk.
    Tracht geruime tijd mijn Graupner MC10 te laten werken op FMS
    Heb kabel gemaakt, alle programma's geïnstalleerd maar er werkt totaal niets... De kabel is volgens schema gemaakt (transistor, weerstand, parallel uitgang) PPjoy geïnstalleerd... (Windows XP)
    Er wordt dikwijls vermeld dat je zender op PPM moet staan. dat kun je bij een MC10 helaas niet. Ik heb de leerlingmodule geïnstalleerd. Hier meet ik een blokgolf signaal. Ook op het einde van de kabel parallelpoortstekker) meet ik een blokgolf signaal, dus ik denk wel dat dat in orde is.
    Kan iemand mij verder helpen?
     
  11. wrobijns

    wrobijns

    Lid geworden:
    13 apr 2004
    Berichten:
    3.687
    Locatie:
    Swalmen
    Als je niet kunt switchen naar PCM dan is het standaard PPM.
    Doet hij het wel als joystick?
    Start, Confuguratischerm, spelbesturingen..... Paralelle joyctick, eigenschappen, testen...
     
  12. kenisrudy

    kenisrudy Guest

    Bedankt,
    Even de situatie verder schetsen, misschien dat U een fout opmerkt.
    Ik heb volledig volgens de richtlijnen van de webside Jupiter-Venlo gewerkt. (zéér gedetailleerd)
    Ik merk wel een verschil in weergave op mijn computer en wat op die side is weergegeven.
    Op webside staat: mijn comp.->spelbesturing->LPT1:pPM interface Radio control TX1 Joystick 1. Bij mij staat precies hetzelfde maar niet Joystick 1 verder is alles net hetzelfde.
    Als ik naar eigenschappen ga en de spelbesturing test gebeurd er niets. Als ik overga naar callibreren kom ik in een wizzard terecht en die vraagt om de joystick enkele malen rond te draaien en op een knop te drukken. Ik zie dan niets bewegen en op een knop drukken is ook niet mogelijk omdat er eenvoudigweg geen knop op mijn zender staat!
    Misschien dat iemand mij nu weet te vertellen of alles softwearmatig correct is en/of het probleem kan liggen tussen zender/computer.
    Trouwens ik heb nog geen enkele zekerheid of het signaal van mijn zender in de computer wordt gedetecteerd!
     
  13. wrobijns

    wrobijns

    Lid geworden:
    13 apr 2004
    Berichten:
    3.687
    Locatie:
    Swalmen
    Dank je, De handleiding heb ik geschreven :D

    Heb je wel de interrupt toegewezen aan de LPT1 poort ?
    Als je dit achteraf doet werkt het soms niet.
    Software de-installeren, interrupt toewijzen, reboot, opnieuw installeren.

    Werkt het nog niet?
    Kijk in de BIOS van de PC en speel eens met de instellingen van de paralelle poort. EPP enz...
    Interrupt toewijzen aan de LPT poort (indien mogelijk).
    Ik heb één keer een probleem hiermee gezien. Door wat te spelen met de poort instellingen in de BIOS heb ik dit opgelost.
    Als je iets verandert moet je wel weer de riedel herhalen voor de zekerheid:
    Software de-installeren, interrupt toewijzen, reboot, opnieuw installeren.
     
  14. kenisrudy

    kenisrudy Guest

    Ik heb alles nog eens opnieuw geprobeerd maar niets lukte. Uiteindelijk nog eens geprobeerd op LPT2 en toen lukte het wel (ik kreeg bij kalibratie tenminste uitslag als ik de stuurknuppels bewoog).
    Ik ben dan terug overgeschakeld op LPT1 en dat lukte toen ook?
    Maar... ik hoor nu een gezoem in de luidsprekers als de zender opstaat?
    Als ik de zender probeer bij FMS werkt echter niets. Als ik kijk bij "bediening" dan klik ik "analoge besturing aan" en zie dan verschillende keuzemogelijkheden. Hier is "parallel/serieel IRQ interface 32bit-VXD" ingeschakeld. Klopt dat? Ik kan dan wel "instellingen/kalibratie" niet activeren!
     
  15. wrobijns

    wrobijns

    Lid geworden:
    13 apr 2004
    Berichten:
    3.687
    Locatie:
    Swalmen
  16. kenisrudy

    kenisrudy Guest

    Walter,

    1000 maal bedankt! Alles werkt nu. Eindelijk kan ik met mijn zender vliegen!!!
    Misschien nog even vertellen (voor andere modelvliegersà Ik had ook de transistor veranderd alhoewel de eerrste niet defect was. Maar ik vermoed dat de parameters van dezelfde transistors kunnen verschillen en maken dat alles niet werkt...
    Dus bij deze, nogmaals bedankt,
    Rudy
     
  17. nitrostar

    nitrostar Guest

    Vorig jaar heb ik me dus zelf en kabel gemaakt op mijn Futaba 4EXA aan te sluiten op de parallelle printerpoort van mijn computer! Dit alles werkte zeer goed..

    MAAR nu heb ik computer vorige maand verkocht en een laptop gekregen en hier is geen parallelle printerpoort op :( WAT NU?

    Is wel een poort op om beeldscherm aan te hangen! Iemand een idee of dit ook lukt en hoe aan te passen???

    Alvast bedankt

    sjekke
     
  18. Gerard_nl

    Gerard_nl Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 sep 2002
    Berichten:
    15.655
    Locatie:
    eindhoven, El diablo.
    nee dit valt of staat met de paralelle poort
     
  19. JeroendB

    JeroendB

    Lid geworden:
    1 jun 2006
    Berichten:
    220
    Locatie:
    Amersfoort
  20. Vortex

    Vortex Guest

    Okee, Dit is heel raar...
    Ik heb al een heel tijdje achter de sim gezeten..
    Dus ik wil weer vliegen.. zegt mijn PPJoy: "Invalid Sync Byte 0"

    Hoe kan dit! en nog belangrijker: Hoe kan ik dit oplossen :(
     

Deel Deze Pagina