Printplaat service ( Compleet pcb laten maken ).

Discussie in 'Model elektronica' gestart door frans32, 14 okt 2011.

  1. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    28.111
    Locatie:
    Tussen Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal (NL)
    Handigheidje voor het werken met PB's, bespaart je typewerk als hierboven en je ziet geen PB meer over het hoofd :smile:
    Gebruiksinstellingen (links in blauwe balk)
    -> opties wijzigen
    -> pop-up venster tonen bij nieuwe privéberichten
    en/of
    -> e-mail notificatie ontvangen bij nieuwe privéberichten
     
  2. jomo

    jomo

    Lid geworden:
    14 feb 2008
    Berichten:
    128
    Locatie:
    Balen, Belgium
    Is het ook mogelijk om een printplaat met SMD's te maken?
     
  3. frans32

    frans32

    Lid geworden:
    16 apr 2010
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Dalfsen
    Beste Jomo,

    Inderdaad behoort SMD ook tot de mogelijkheden.

    Wilt u der meer over weten en U heeft al een layout.
    Stuur me dan even een PB-tje voor me emailadres.

    Mvg,

    Frans
     
  4. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    26.407
    Locatie:
    Sassenheim
    Natuurlijk, als je in de tekening op het PCB programma de juiste componenten aangeeft zal de router de bijpassende behuizingen gebruiken om tot een printontwerp te komen.
     
  5. r.bles

    r.bles

    Lid geworden:
    9 jun 2010
    Berichten:
    29
  6. frans32

    frans32

    Lid geworden:
    16 apr 2010
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Dalfsen
    Beste R. Bles,

    Bedankt voor uw melding.
    Tot mijn verbazing zie ik nu ook dat de website op dit moment
    niet toegankelijk is.
    Ik zal der naar gaan kijken wat het probleem is.
    Mvg,

    Frans
     
  7. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    16.216
    Locatie:
    As,België
    nog steeds offline
     
  8. Dirk W

    Dirk W

    Lid geworden:
    16 dec 2004
    Berichten:
    304
    Locatie:
    Beveren-Waas belgië
    Ik een hele tijd geleden wat printjes laten maken bij edit lees de regelsn/edit. zal wel niet de snelste zijn maar wel altijd heel goede kwaliteit.
    En deze site is nog steeds online.

    [Mod] reclame maken niet toegestaan. Dit hier neigt naar winkelbespreking, ook niet toegestaan. [/mod]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 10 jan 2015
  9. RCjeffrey

    RCjeffrey

    Lid geworden:
    7 jun 2011
    Berichten:
    1.143
    Locatie:
    enschede
    vandaag heb ik een printplaat mogen ontvangen,
    voor een 12v spanningsregelaar welke op een bromfiets komt.
    prima printplaat.

    [​IMG]

    direct componenten gesoldeerd en gemonteerd en hij werkt.
     
  10. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.943
    Locatie:
    Woerden
    Als ik zo naar de schakeling kijk klopt er naar mijn inzicht iets niet. Je hebt een nogal kleine elco gebruikt direct na de gelijkrichter en een grote na de regelaar. Die twee kan je beter van plaats verwisselen.
    Om een beetje behoorlijk afgevlakte gelijkspanning te krijgen heb je een behoorlijke condensator nodig. Vandaar een hoge waarde, ongeveer 1000µF per Ampère dat wordt gebruikt, direct na de gelijkrichter. De elco na de regelaar is om piekjes op te vangen en daar is niet zo'n heel grote waarde voor nodig. Normaal wordt daar maximaal 10µF voor gebruikt.
    Om eventuele oscillaties van de regelaar te voorkomen kan je het beste ook een kleine keramische condensator van 10nF tot 100nF parallel zetten aan die elco's.
     
  11. hobbyist

    hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    1.399
    Locatie:
    Noord Brabant
    Niet alleen van plaats, maar ook van polariteit.
    Of ik vergis me gruwelijk sterk naar wat ik zie.
     
  12. RCjeffrey

    RCjeffrey

    Lid geworden:
    7 jun 2011
    Berichten:
    1.143
    Locatie:
    enschede
    die grote wordt nog vervangen, die voor de regelaar is 470uf en na de regelaar 1000uf,
    achteraf gezien kon dat beter andersom, maar ik heb hem nu werkend in de koplamp van de bromfiets zitten,
    als die binnenkort nog eens open moet ga ik het aanpassen....
    Edit: @hobbyist,
    polariteit klopt wel, dat heb ik dubbel gechecked. En de - bij de kleine elco is verkeerd geplaatst zie ik net.
     
  13. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    26.407
    Locatie:
    Sassenheim
    De dikke streep is meestal de -, ik denk toch ook dat ze verkeerd zitten.....
     
  14. hobbyist

    hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    1.399
    Locatie:
    Noord Brabant
    Hoe heb je dat gechecked?
    Als tie bij de kleine elco verkeerd staat op de print, dan zitten ook de 4 dioden verkeerd om op de print.
    Het - streepje wat fout staat is - het streepje op de print bij de grote elco.
     
  15. RCjeffrey

    RCjeffrey

    Lid geworden:
    7 jun 2011
    Berichten:
    1.143
    Locatie:
    enschede
    toch vanmiddag even snel gechecked, en beide elcos waren verkeerd om gesoldeerd, en de - van de onderste elco is bij het verkeerde eilandje geplaatst.

    waar zat ik met mijn gedachten, nu heb ik een nieuwe kleine elco na de regelaar geplaatst en de grotere naar voren geplaatst.

    [​IMG]
     
  16. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.490
    Locatie:
    Nieuwegein
    hoeveel stroom moet dit systeem gaan leveren?
     
  17. xyz

    xyz

    Lid geworden:
    2 dec 2007
    Berichten:
    1.614
    Locatie:
    Eindhoven
    die regelaar is een 5A regelaar. maar dan moet hij een behoorlijke koelblok hebben. Het wordt best leuk als je een beetje hoge stroom gaat vragen. De Spoortjes op de print zullen dan gewoon door branden. De inductie spanning zijn te hoog, de hoeveelheid koper die je weg gegooit hebt is veel te groot. en waarom, Ik weet het niet. Als je een voeding wilt maken moet je zo veel mogelijk koper laten zitten om de weerstand in de sporen zo laag mogelijk te houden. Daar is hier geen spraken van.

    Bart,
     
  18. RCjeffrey

    RCjeffrey

    Lid geworden:
    7 jun 2011
    Berichten:
    1.143
    Locatie:
    enschede
    Er loopt maximaal 20watt op 12v(1 lampje van 12v 15w, en 1 van 12v 4w)
    dus 1,7 à 1,8 ampere.

    Maar koper laten zitten, dus vlakken maken?
     
  19. xyz

    xyz

    Lid geworden:
    2 dec 2007
    Berichten:
    1.614
    Locatie:
    Eindhoven
    extreme voorbeeld

    [​IMG]

    EN dit
    [​IMG]
     
  20. xyz

    xyz

    Lid geworden:
    2 dec 2007
    Berichten:
    1.614
    Locatie:
    Eindhoven
    even opletten. bij grote vlakken doe ik voor de soldeer vlakken wel met een thermal relief. niet volledig koper. anders is het moelijk te solderen. omdat de warmte heel snel wordt afgevoerd.

    [​IMG]

    Bart,
     

Deel Deze Pagina