Probleem met lader

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door speedys01, 14 jan 2018.

  1. speedys01

    speedys01

    Lid geworden:
    12 nov 2013
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Tiel
    Beste lezer misschien kunnen jullie mij helpen ??

    Batterij reaction 3 S
    Oplader Skyrc 6x80 met balance bord

    Lukt mij niet Lipo op te laden vanwege melding connection error, check main port
    geprobeerd in verschillende funkties maar blijft fout aangeven. Kan het zijn dat de balance bord kapot is ??

    bedankt alvast met de hulp
     
  2. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    9.721
    Locatie:
    Nootdorp
    Heb je een andere accu geprobeerd ? Het kan ook in de balance kabel zitten van de accu.
     
  3. speedys01

    speedys01

    Lid geworden:
    12 nov 2013
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Tiel
    ook e accu geprobeerd maar geeft zelfde probleem aan
     
  4. speedys01

    speedys01

    Lid geworden:
    12 nov 2013
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Tiel
    ook andere lipo geprobeerd blijft zelfde
     
  5. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.942
    Locatie:
    Woerden
    Waarschijnlijk is de balansaansluiting verkeerd aangesloten (geweest). Wat wel eens kan gebeuren is dat de stekker verkeerdom aangesloten wordt. Hoe mensen dat voor elkaar krijgen weet ik niet maar het gebeurt echt. Hierdoor brandt een klein printspoortje op het balans adapterbordje door. Verder gaat er niets fout en alles blijft heel maar de verbinding is weg ook al sluit je daarna de balans connector wel goed aan.
    Wanneer mogelijk probeer dus eens een ander balans adapterbordje. Eventueel kan je proberen de balans connector op één van de hogere aansluitingen te steken. Je kan daarvoor het beste de hoogste (meestal de 6S) aansluiting voor proberen. Let wel heel goed op dat je de connector niet verkeerd om aansluit en dat je de connector helemaal tegen de - kant (de gemeenschappelijke kant) aansluit. Als dit wel werkt is je balans adapterbordje dus defect. Meestal zit er een strook schuim tegen de onderkant geplakt. Dat moet je verwijderen dan kan je het kapotte spoortje vinden en repareren en is het bordje weer bruikbaar.
     
    speedys01 vindt dit leuk.
  6. speedys01

    speedys01

    Lid geworden:
    12 nov 2013
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Tiel
    dank je ernst, ga deze uitproberen
     
  7. speedys01

    speedys01

    Lid geworden:
    12 nov 2013
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Tiel
    Ernst, geprobeerd maar in de 6 s past het stekkertje niet, denk dat balancer bord kapot is.toenadering gezocht met tps om te kijken voor een andere balancer
     
  8. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.942
    Locatie:
    Woerden
  9. speedys01

    speedys01

    Lid geworden:
    12 nov 2013
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Tiel
    okee ga zometeen dit eens proberen, je hoort van mij
     
  10. speedys01

    speedys01

    Lid geworden:
    12 nov 2013
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Tiel
    ernst nog vraagje diverse meldingen op bord eh, xh, tp/fp, hp/pq welke ?
    thanks
     
  11. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.942
    Locatie:
    Woerden
    Sorry maar ik heb geen idee wat daar mee wordt bedoeld. :weetnie:
     
  12. timmybeetle

    timmybeetle

    Lid geworden:
    3 sep 2010
    Berichten:
    150
    Locatie:
    Helden
    Hoi,
    in de handleiding wordt daar de verschillende balance borden mee bedoeld.
    Mocht hier het probleem zitten zou je ook de balance kabel van de LIPO rechtstreeks op de lader kunnen aansluiten.
    Extra voorzichtigheid is geboden zodat je hem wel er goed insteekt, zelfde probleem doet zich hier voor als je een 3s in een 6s balance stekker wilt steken.

    als je dan nog steeds connectie problemen hebt is je lader intern defect.

    mvg Hans
     
  13. renetl50

    renetl50

    Lid geworden:
    1 jun 2014
    Berichten:
    220
    Locatie:
    Borne (OV)
    Welke balance stekker zit er op je lipo, en welke zit op de lader deze moeten wel overeen komen anders krijg je die storing
     
  14. speedys01

    speedys01

    Lid geworden:
    12 nov 2013
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Tiel
    Beste lezer,
    probleem met balancer is opgelost
     
  15. timmybeetle

    timmybeetle

    Lid geworden:
    3 sep 2010
    Berichten:
    150
    Locatie:
    Helden
    Beste Speedys01

    zou dan ook fijn zijn als je vermeld wat nu dan het probleem is geweest?!
     
  16. speedys01

    speedys01

    Lid geworden:
    12 nov 2013
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Tiel
    beste lezers, betreft de balancer bleek het de kabel te zijn die je tussen de lader en het bord gebruikt. vergeten dit even te vermelden in mijn vorig bericht
     

Deel Deze Pagina