probleempje kanaal 8 robbe futaba fc 18

Discussie in 'Model elektronica' gestart door marc 2, 1 jan 2018.

  1. marc 2

    marc 2

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    3.763
    Locatie:
    tussen breda en eindhoven
    kanaal 8 werkt helaas niet.

    kanaal 1 t/m 4 gewoon standaard.
    kanalen 5,6 en 8 met een 3 standen schakelaar
    kanaal 7 voor een wetronic multiswitch.
    kanalen 5 en 6 werken gewoon maar kanaal 8 is zo dood als een pier.
    andere ontvanger proberen gaat helaas niet want dat type heb ik helaas maar 1.

    iemand suggesties ??
     
  2. Roel van Essen

    Roel van Essen Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    12.532
    Locatie:
    Betuwe
    Samen met de ontvanger opsturen naar @Corrien.
     
  3. Corrien

    Corrien Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    11.715
    Locatie:
    Maasland
    Je sluit de servo toch wel aan op de juiste plaats? Op de R118F zit naast kanaal 7 de dsc aansluiting (direct servo control). De aansluiting B/8 is kanaal 8.
     
  4. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    27.961
    Locatie:
    Druten / NL
    Ik neem aan dat je al een andere servo op kanaal 8 hebt geprobeerd.
    Wat gebeurt er wanneer je in de zender een andere gever (kruisknuppel, schakelaar, wetronic) op kanaal 8 aansluit?
     
  5. marc 2

    marc 2

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    3.763
    Locatie:
    tussen breda en eindhoven
    corrien ik gebruik nu een andere ontvanger.
    ron van someren/ ga ik nu even proberen
     
  6. marc 2

    marc 2

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    3.763
    Locatie:
    tussen breda en eindhoven
    ontvanger is een graupner c19.
    de fout zit in de zender. even een andere zender er bij gepakt en dan werkt het wel.
    de eerste zender eens beter bekeken en het blijkt dat de aansluiting voor de schakelaar op de printplaat volledig los zit. beetje mee gefriemeld maar dat heeft helaas geen resultaat
     

Deel Deze Pagina