Robbe F14 40 MHz zender probleem

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Sander100, 9 okt 2017.

Tags:
  1. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.236
  2. Sander100

    Sander100

    Lid geworden:
    29 okt 2011
    Berichten:
    38
    Locatie:
    Gouda
    Ik heb dit geprobeerd, maar de ontvanger is goed. Ook omdat ik nog 2 andere modellen heb met dezelfde ontvanger met hetzelfde kanaal. Deze werken geen van allen. Dus het moet de zender zijn.
     
  3. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.433
    Locatie:
    zuid holland
    Als je daarvoor dezelfde ontvanger accu gebruikt hebt, geeft dat nog geen uitsluitsel.
    Maar je schreef dat je meerdere accu's had.
    Dan lijkt het me ook de zender.
     
  4. Sander100

    Sander100

    Lid geworden:
    29 okt 2011
    Berichten:
    38
    Locatie:
    Gouda
    Ja klopt, meerder ontvangers, en meerdere accu's geprobeerd. Dus ik sluit ook uit dat dat het probleem is.

    Ik ga eerst maar eens de resultaten van het proberen met een andere zender accu afwachten....
     
  5. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.433
    Locatie:
    zuid holland
    Tsja of dat zinvol is?
    Als mijn metertje onder de 80% staat werkt het nog.
     
  6. Sander100

    Sander100

    Lid geworden:
    29 okt 2011
    Berichten:
    38
    Locatie:
    Gouda
    Nog even een kleine "ontdekking" gedaan:
    Zender een tijdje uit. Ontvanger aan. Geeft alarm melding "geen ontvangst". Vervolgens ontvanger aan. Heel soms reageer de ontvanger hierop en worden de servo's naar de middenpositie gestuurd. na circa 5 seconden, hoor je de servo's "terug zakken" en worden niet meer aangestuurd. Alarm geen ontvangst is dan weer aanwezig. Dus heel even wordt er gezonden door de zender, en daarna is het signaal te zwak....
     
  7. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.236
    Een 40MHz ontvanger die bij het wegvallen van de ontvangst een alarm laat afgaan? Sluit niets uit, maar dat heb ik nog nooit gezien.
     
  8. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    17.702
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Die waren vroeger gewoon te koop hoor: een piepertje in een ongebruikt kanaal, wat ging piepen zodra er geen puls gedetecteerd werd.
    Werden meestal "model locators" genoemd, was de bedoeling dat je bij een crash op onbekende plek (maisveld of zo) je zender uitzette, en dan aan de hand van het biepertje het model terug kon vinden.

    Werkte uitsluitend met PPM.

    Dat klinkt toch echt verdacht veel als een lege zender accu.... Dan heb je goed kans dat dat metertje op je zender defect is.
    Zet er eens een accu in waarvan je ZEKER weet dat die goed is....
     
  9. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    27.100
    Locatie:
    Druten / NL
    Oortelefoontje op een kanaaluitgang aansluiten. Hoor je een ratelend geluid, het pulstreintje naar de servo, dan krijgt servo een goed signaal.

    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 13 okt 2017
  10. MinneR

    MinneR

    Lid geworden:
    29 mei 2007
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Hengelo (ov)
    @Sander100,

    Doe nu niet zo moeilijk. Ze blijven maar gissen.
    Doe nou maar gewoon wat Ernst ook al voorstelde,
    Opsturen of wegbrengen naar Jan (Corrien), betere hulp kun je niet krijgen
     
  11. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.433
    Locatie:
    zuid holland
    Dat is onmogelijk bij een (standaard) F14.

    Dat is onmogelijk bij een F14, die heeft geen fail-safe.
     
  12. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    17.702
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Nee, natuurlijk niet.... maar hij bedoelt dat als hij de zender aanzet, de zender heel even een signaal geeft, en op dat moment de servo's naar hun middenstand lopen (ik neem aan dat alle sticks dan namelijk gewoon in het midden staan).

    Zoals hij het beschrijft, klinkt het mij als dat het HF signaal van de zender gewoon door rotte accu na een paar seconden langzaam afsterft.
     
  13. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.433
    Locatie:
    zuid holland
    Met een rotte accu staat het metertje niet op 95%, zoals hij beweert.

    Als je anderen wil laten bedenken wat er bij jou verkeerd kan zitten, moet je natuurlijk wel exact de juiste zaken vertellen.
    Anders krijg je antwoorden die passen bij je foute vraagstelling. :(
     
  14. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    17.702
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Hoe nauwkeurig/defect is dat 13 in een dozijn metertje van een dubbeltje per stuk?
     
  15. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.433
    Locatie:
    zuid holland
    Het metertje van mijn Robbe Luna uit 1975 doet het ook nog steeds hoor. :yes:
     
  16. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    17.702
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Betekent dat, dat ze niet stuk kunnen?
     
  17. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.433
    Locatie:
    zuid holland
    Lijkt me vreemd dat hij dan veel meer gaat aangeven dan normaal.
    Maar je weet het nooit, voor hetzelfde heeft TS nog niet opgemerkt dat als de zender uitstaat de meter al halverwege staat.
    Hij heeft tenslotte wel meer niet verteld of maar gedeeltelijk.;)
     
  18. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.024
    Locatie:
    Rosmalen
    Ik heb een metertje van een FC14 liggen.
    Als je die wilt hebben pb dan even je adres dan stuur ik hem op. Kost niets.
     
  19. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    17.702
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Hoe moeilijk is het om de zender aan te zetten en even de multimeter op de accu te houden?
     
  20. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.236
    Voor jou is dat niet moeilijk...

    Modelbouw is een "koop" hobby geworden. De technische kennis en de vaardigheden die in het verleden nodig waren om zelf zaken te maken is overbodig geworden. Vrijwel alles ligt kant en klaar is de winkel of is in China verkrijgbaar.
    De kennis van techniek, en met name de elektrotechniek ligt over het algemeen op een bedroevend laag niveau. Het forum is daar een goed voorbeeld van. Regelmatig worden bijvoorbeeld spanning, stroom, vermogen en capaciteit door elkaar gebruikt of verkeerd geschreven. Kijk maar eens hoe vaak er MAh wordt geschreven in plaats van mAh.

    Je komt dan vanzelf in situaties dat zelfs een defecte of ontladen accu niet kan worden vastgesteld.
     
    Laatst bewerkt: 13 okt 2017
    ron van sommeren vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina