Robbe PT-15 schaalgetrouw maken

Discussie in 'Marineschepen' gestart door Ketelbinkie, 16 jan 2015.

  1. kaapstander

    kaapstander

    Lid geworden:
    7 jan 2008
    Berichten:
    4
    Leuk te zien dat er nog meer liefhebbers van class 11 torpedo boten zijn. Zelf heb ik al heel lang een bouwdoos van Robbe op de kast liggen omdat ik nergens gegevens van het onderwaterschip kan vinden. Zoals plaatsing schroefassen, roeren inlaten etc.
     
  2. Shifter

    Shifter

    Lid geworden:
    1 jan 2008
    Berichten:
    196
    Locatie:
    Purmerend, N-H
    Kaapstander, bedoel je daar de PT-15 mee? Het robbe-bouwpakket geeft maar één schroefas en roer mee. De plaatsing hiervan is bijna niet over het hoofd te zien vanwege de uitstulping waar de as in moet liggen en een deuk in de romp waar de roer-as doorheen moet worden geboord. Die van mij staat al jaren op zolder dus het staat me niet geheel helder meer voor de geest :).
     
  3. kaapstander

    kaapstander

    Lid geworden:
    7 jan 2008
    Berichten:
    4
    Shifter het gaat mij hier om het origineel. Die heeft 3 assen/schroeven en 2? Roeren.
     
  4. Shifter

    Shifter

    Lid geworden:
    1 jan 2008
    Berichten:
    196
    Locatie:
    Purmerend, N-H
    Oké, tsja, daar kan ik je niet verder mee helpen. Ik weet dat het model van Tamiya wel drie schroeven heeft. Misschien daar even op googlen.
     
  5. karel47

    karel47

    Lid geworden:
    2 sep 2012
    Berichten:
    368
    Locatie:
    ninove belgium
    De mijne heeft ook maar èèn schroefas , stast al 8 jaar op de grote kleerkast in de slaapkamer , wordt tijd dat ik hem is in eer ga herstellen en sommige details herstel of erbij aanbreng
    Moet zeggen hij heeft een mooi vaarbeeld , ik gebruikte toen nicd batterijen wat in die tijd goed was voor 20 min vaartujd , nu met de 6800 mah packs kan je makkelijk op grote vijver urenhalf of meer in de weer met zijn je toroedoboot ...
    Vrienden gebruiken lipo's ben ik geen voorstander van , zijn nog krachtiger maar hebben een net laadschema nodig ... ik hou het bij mn 6800 mah batterijen
    Misxchien twee assen bij plaatsen is te overwegen , maar zelfs met 1 as komt het voorste bij snelheid uit het water , ik neem aan met 3 motoren dat dit kan leiden tot overflippen van de boot , iemand ervaring hier mee
    Scale is mooi maar bij varende modellen met veel detail niet echt te overwegen wat denken jullie
     
  6. Roel van Essen

    Roel van Essen Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    11.842
    Locatie:
    Salland
    Karel, een "overpowered" model kan inderdaad flippen.
    Ik heb een Wiesel van Graupner met 3 brushlessmotoren er in. Op 7,4V Lipo vaart ze prima, 11,1V is ze echt teveel. Dan zie je dat ze teveel uit het water komt en vervolgens over bakboord gaat liggen. Dan moet ik meteen het gas terugnemen, anders gaat ze op haar kant.
    Dus ja: scale heeft z'n beperkingen.
     
  7. Kreeft

    Kreeft Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    4 dec 2007
    Berichten:
    462
    Locatie:
    Hasselt ( B )
    Mijn PT-15 heeft met 9,6 volt ook de vaart er in. Accu van 3000 MAh.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Groetjes, Jos
     
  8. MarcT

    MarcT

    Lid geworden:
    18 mei 2011
    Berichten:
    866
    Locatie:
    Limb
    Mooi werk Jos,

    grtjs,Marc.
     
  9. zinnia

    zinnia

    Lid geworden:
    8 feb 2005
    Berichten:
    1.520
    Locatie:
    Antwerpen
  10. Kreeft

    Kreeft Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    4 dec 2007
    Berichten:
    462
    Locatie:
    Hasselt ( B )
    @zinnia,
    Mooie site over Amerikaanse PT-boten. Helaas is over de modernere Japanse PT-boten van na WWII nauwelijks iets te vinden.
    Groetjes, Jos
     

Deel Deze Pagina