Software gezocht voor Futaba Telemetry Box FASSTest!!

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door Raymond1967, 8 jun 2018.

  1. Raymond1967

    Raymond1967

    Lid geworden:
    3 jun 2018
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Geldrop
    Halle beste vliegers, ik kocht zojuist een Futaba Telemetry Box voor mijn FX20 zender.
    In de handleiding staat geschreven dat er een cd met software in de verpakking inbegrepen is, maar ik zie geen cd. Raar is het.
    Heeft iemand nog de software voor mij?

    Ik kocht ook een GPS2 multi sensor.
    https://www.rc-point.nl/index.php?i...n=article&group_id=20000226&aid=65989&lang=nl

    Volgens de manual betekent een groene knopperende LED dat de gps signaal zoekt van de satelliet. Dat LED blijft maar knipperen, geen sugnaal??

    Alvast bedankt!
    Raymond
     
  2. boluzz

    boluzz

    Lid geworden:
    26 nov 2005
    Berichten:
    17
    Locatie:
    Delfgauw
    Welke ontvanger gebruik je.
     
  3. Raymond1967

    Raymond1967

    Lid geworden:
    3 jun 2018
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Geldrop
    Ik heb hier de Futaba R6308SBT ontvanger.
    Recent kwam het groene LED ineens constant in de GPS2 sensor na lange tijd knipperen. Maar het knipperen kwam weer terug na constante led...
    De ontvanger zelf werkt prima.
     
  4. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.635
    Het connecten met GPS satellieten kan erg ang duren. Vooral als de GPS onvanger lange tijd uitgeschakeld is geweest. Om connectie met de GPS satellieten mogelijk te maken moet de GPS onvanger buiten zijn en vrij "zicht" hebben op de gehele hemel.Bovendien moet de zijde van de GPS ontvanger waar de antenne zich bevindt naar boven zijn gericht.
     
  5. Raymond1967

    Raymond1967

    Lid geworden:
    3 jun 2018
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Geldrop
  6. boluzz

    boluzz

    Lid geworden:
    26 nov 2005
    Berichten:
    17
    Locatie:
    Delfgauw
    Is de ontvanger gelinkt met de zender?
    Is de sensor aangemeld.
     
  7. Raymond1967

    Raymond1967

    Lid geworden:
    3 jun 2018
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Geldrop
    Jazeker, de ontvanger is gelinkt en t werkt prima.
    De gps2 sensor is uiteraard aangesloten op de s.bus2 poort van de ontvanger.
     
  8. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.635
    Een antenne hoeft niet per definitie uit te steken. Een GPS antenne is vaak een vlak plaatje dat ingebouwd is in de behuizing van de GPS-ontvanger. Dit plaatje ontvangt de GPS signalen slechts aan één kant. Ligt de ontvanger ondersteboven dan is er geen- of slechte ontvangst. Dit is een voorbeeld van een GPS antenne: https://www.tinytronics.nl/shop/nl/communicatie/gps/gps-antenne-met-ufl-connector?search=gps

    In de handleiding van de GPS ontvanger staat vast hoe de ontvanger gemonteerd moet worden. Mogelijk staat er ook iets op de ontvanger. Als er op de ontvanger aan één kant een sticker zit, zou dit ook de bovenkant kunnen zijn.

    Heb je de GPS ontvanger al buiten gelegd op een plaats waar de hemel zichtbaar is? En wat was hier het resultaat van? Met veel vragen en niets doen kom je nooit verder.

    De GPS ontvanger een half uur buiten leggen met zicht op de hemel, en dan gaat die echt wel werken.
     
    Laatst bewerkt: 13 jun 2018
  9. Raymond1967

    Raymond1967

    Lid geworden:
    3 jun 2018
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Geldrop
    Hoi weer, ik was met vakantie, vandaar dat ik niet snel reageerde.
    Nu heb ik de gps sensor getest. Buiten in de tuin lijkt de gps goed te werken (groene led ging dan constant verlichten).
    Ik ga ervan uit dat dit de bovenkant is waar de led is gelegen.... zie de foto.
    Een ding viel me op dat op t scherm van de telemetry box 33meter afstand is geschreven, terwijl mijn tuin nog geen 12 meter lang is....! Is een gps zo onnauwkeurig?

    Je had laatst over een pilot buis die eigen vliegsnelheid aangeeft, waar kunnje die vinden?
     

    Bijgevoegde bestanden:

  10. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    12.962
    Locatie:
    Rotterdam
    een gps met voldoende satelieten, die onderling ook nog eens verschillende hoeken hebben en zo, hebben in de regel een nauwkeurigheid van 5 meter.
    de auto gps etc hebben dat ook.
    Daarom zie je ook dat die dingen vaak precies kunnen zien in welke baan je zit, maar er soms ook wel eens 2 banen naast zit.

    in je achtertuin heb je vaak een gebouw staan, waardoor 1 kant van de satelieten al enigszins wegvalt.
    misschien nog een boom, dan vat daar ook alles weg.
    dan had je misschien geluk dat er een aantal satelieten boven je hoofd zaten, maar omdat die dicht bij elkaar zitten (relatief) wordt de afwijking op een gps groter.
    in principe doet een gps met name hoeken berekenen tussen alle satelieten..
    des te meer ze in 1 lijn of in 1 hoek zitten, des te kleiner de onderlinge hoeken, DUS des te meer het (bijvoorbeeld) 25e getal achter de komma door gaat wegen.
    een gps probeert nl. ook de afwijking onderling met te corrigeren.

    staat alles mooi uit elkaar, dan maakt dat 25e getal niet zoveel meer uit, en krijg je een vrij correct beeld.

    Dus. wil je die sensor echt goed testen, even een beetje open veld opzoeken.
     
  11. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.635
  12. Raymond1967

    Raymond1967

    Lid geworden:
    3 jun 2018
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Geldrop
    Hoi,
    Heeft iemand van jullie ook de FASSTest telemetry box in gebruik?
    Ik wilde een pitotbuis kopen.

    http://www.digitech.nl/sb-ias-speed-sensor
    De verkoper heeft gezegd dat de meest recente software voor de telemerry box nodig is zodat deze TAS oitotbuis ook zal worden herkend.
    Ik heb nu de software versie van 1,003 (geloof ik) die was de laatste te verkrijgen, zei Robbe.
    Heeft iemand van jullie een hogere software veesie (als die wel bestaat...)
    Help me aub! :)
    Gr Raymond
     

    Bijgevoegde bestanden:

  13. Raymond1967

    Raymond1967

    Lid geworden:
    3 jun 2018
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Geldrop
    Hoi “student” (ik weet je normale naam niet...) en n.p.s.

    Ik wil een pitot buis kopen:

    http://www.digitech.nl/sb-ias-speed-sensor

    Zal deze IAS sensor werken in de Telemetry Box met de software v1.003 ?
    Deze software versie heb ik geupdated in de Telemetry Box.
    Ik kijk uit naar jullie reactie! :)
    Groet, Raymond
     

Deel Deze Pagina