spindel aansturen met mach3 cnc 6040

Discussie in 'CNC' gestart door hanskez, 11 feb 2016.

  1. hanskez

    hanskez

    Lid geworden:
    13 sep 2004
    Berichten:
    2.354
    Locatie:
    Tilburg
    Beste

    Ik heb een cnc6040 gekocht met een yoocnc board erin, nu kan ik de spindel niet aansturen vanuit mach3 en moet dat manueel doen.

    wie kan mij vertellen of er een mogelijkheid is om die via mach3 aan te sturen?

    dit is het boardje wat in de control box zit


    mvg Hans
     
  2. Richardcj

    Richardcj

    Lid geworden:
    18 jul 2004
    Berichten:
    1.969
    Locatie:
    onder de ruik van amsterdam
    wat voor ingang heb je op VFD controller?

    PWM of 1-10 volt?

    Mvg Richard
     
  3. hanskez

    hanskez

    Lid geworden:
    13 sep 2004
    Berichten:
    2.354
    Locatie:
    Tilburg
    Hoi Richard,

    dit kan volgens mij beide, maar hoe en wat het beste is.!!! weet ik niet

    upload_2016-2-11_17-57-58.png
     
  4. Richardcj

    Richardcj

    Lid geworden:
    18 jul 2004
    Berichten:
    1.969
    Locatie:
    onder de ruik van amsterdam
    Ik denk dat het met dit controllerbordje niet gaat werken.
    Ik zie rechts op je filpje drie soldeerpuntjes met 0 ground sig en volt, maar er staat ook IN bij en gèèn OUT

    Je kan ook eens meten op de parralelle port op pin 17 to ground of daar een 1-10 volt op staat regelbaar via mach3

    Misschien kan je info krijgen bij Omiocnc.com....maar nu zijn ze met het chinese nieuwjaar bezig.
    Dus niet aanwezig!

    Ik heb sinds kort een router op usb bordje...deze heeft vier draden naar de VFD

    Je kan ook verder zoeken op www.(bijv.)

    http://mir-cnc.ru/topic/12558-подкл...к-плате-yoocnc-450jkb-станок-cnc-6040z/page-2

    Misschien word je er wat wijzer van als je translate!

    Mvg Richard
     
  5. hanskez

    hanskez

    Lid geworden:
    13 sep 2004
    Berichten:
    2.354
    Locatie:
    Tilburg
    Hoi Richard,

    dank je voor de info maar wat doe je precies met die 0-10volt, regel je daar alleen de rpm mee op de spindel.
    ik wil ook graag kunnen aflezen wat de rpm daadwerkelijk is, ook aan en uitzetten is makkelijk net als aflezen van vermogen en spanning, met de save ingesteld.

    er bestaan ook usb naar rs485 converters, die het ook mogelijk maken.
    maar heb het van horen zeggen.

    welk boardje heb jij nu draaien?

    heb je facebook?

    mvg Hans
     
  6. Richardcj

    Richardcj

    Lid geworden:
    18 jul 2004
    Berichten:
    1.969
    Locatie:
    onder de ruik van amsterdam
    Hans

    Ik heb een usb-boardje, wat mee kwam met de aangekochte machine (yoocnc m3-usb4x)
    Ik ben nog niet draaiend.
    Ik ben nog aan het installeren
    Andere tafel.
    Aparte groep (230 v) bijmaken.
    Software....etc,
    Nee geen facebook!!!!

    Mvg Richard
     
  7. michel pet

    michel pet

    Lid geworden:
    8 dec 2004
    Berichten:
    3.861
    Locatie:
    bovenkarspel
    usb kaart draait ook veel beter veel minder storing als printerpoort draai er al jaren mee.
    ook de vfd draait er goed op en end stops pomp noem maar op.
     
  8. michel pet

    michel pet

    Lid geworden:
    8 dec 2004
    Berichten:
    3.861
    Locatie:
    bovenkarspel

Deel Deze Pagina