Start 3D-Labs Q-Trainer(beginner)

Discussie in 'MBF Labs' gestart door rotormania, 9 sep 2017.

  1. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    244
    Locatie:
    roterdam
    Nu de bovenste text zeg het al.
    Ik heb de files aangeschaft van de Q-Trainer.
    Dus het feest kan beginnen.
    Daar ik Cura 2.7.0 gebruikt moet ik ook de Slicer files van 3D-Labs ergens in voeren.
    Ben al een tijdje bezig maar?
    zie je wel toch beginner hahhaha.
    Het is een map met een hoop G-code files (configuratie instellingen)
    dus dit wordt verder puzzelen.
    gr Martin
    Qtrainer_picto-800x600.jpg
     
    EJS vindt dit leuk.
  2. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Zit er bij de bestanden geen profiel voor Cura (Slicer settings)? Ik ben nu niet thuis anders had ik even gekeken. Zal ik straks doen. Die kun je dan als start settings gebruiken en die gaan fine-tunen voor jou printer. Je moet dan wel zelf de stl-bestanden (onderdelen) op de bouwplaat zetten in Cura
     
    Laatst bewerkt: 9 sep 2017
  3. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Misschien is het handig als je vermeld welke printer je gebruikt. Wellicht zijn er hier die de zelfde hebben en het profiel van willen delen. Dat wil niet zeggen dat het helemaal goed is. Maar het valt te proberen.
     
  4. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    244
    Locatie:
    roterdam
    Printer is een Anet A6 Tuned hahaha
    Ik heb al er een Spitfire als test mee geprint.
    zie andere topics.
    IMG_20170831_202203.jpg
     
  5. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    De files van 3Dlabprint vragen om bepaalde instellingen van de perimeters (wanddikte) weet niet of dat bij de Spit die je hebt geprint ook het geval is.
     
  6. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    244
    Locatie:
    roterdam
    Nee daar heb ik gewoon luk raak wat in gevuld
    wat standaard door 3Dlabs gebruikt worden.
    Onder de prusa standaard printer later heb ik de "sjon" file verkregen
    en nu staat de A6 ook in de keuze lijst van Cura.

    Echter gebruik men deze speciale files voor het printen van deze vliegtuigen.
    bij de oude Cura kan je deze gewoon importeren.
    Nu bij de 2.7.0. zit die knop er niet.
    Ze laten ook een filmpje van 3Dlabs zien hoe je dit moet importeren
    alleen ze gebruiken een heel oude Cura.

    gr Martin
     
  7. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    244
    Locatie:
    roterdam
    Gevonden In de map van Cura staan alle bestanden al in G-code.
    Dus hoef je niet te slicen kan je zo gebruiken!
    Maar voor de up of down schalers staan ook de STL files zonder g-code vermeld.
    gr Martin
     
  8. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Mooi! Succes met printen :thumbsup:
     
  9. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    244
    Locatie:
    roterdam
    We zijn begonnen de eerste onderdelen worden geprint en zal er nog een foto van maken.
    Het vergt wel wat aanpassen aan de instellingen maar dit is gelukt.
    Ik ga opvallende kleuren gebruiken waarvan 2/3 transparant wordt.
    Hierdoor kan je de techniek van 3D Labs goed zien.
    gr Martin
     
    mig 3 vindt dit leuk.
  10. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    244
    Locatie:
    roterdam
    Hierbij de eerste foto's
    ik moet zeggen de onderdelen komen er super glad uit hier en daar een klein haakje of draadje(haar dun)
    Mijn getunde zelfbouw printertje voldoet tot nu toe prima.
    Voor de zekerheid bij elke nieuwe print opdracht de printbed op leveling controleren schoon maken
    en voorzien van een laagje 3D-lac.
    We blijven duimen op een probleemloze voortzetting.
    Hij moet het een paar dagen volhouden dan is de Tevo Little Monster delta printer binnen.
    Big size delta printer kan je een hele vleugel of romp in een keer uit printen.
    gr Martin
    IMG_20170926_154202.jpg IMG_20170926_154216.jpg IMG_20170926_154208.jpg
     
    coen_l, EJS en mig 3 vinden dit leuk.
  11. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    244
    Locatie:
    roterdam
    We zijn alweer een stukje verder met de print delen.
    Het was wat gestrest, daar netjes wordt opgegeven wat het gewicht van het deel is.
    bijvoorbeeld L5 moet 49 gr gaan wegen dit is natuurlijk ook het gewicht van het gebruikte filament.

    Echter die van mij woog slechts 3X zo zwaar ???
    Hoe kan dat nou dagen aan het lezen op internet bracht de oplossing.
    Ik had het vinkje van de opvulling aan gelaten en die stond op 20% en dat is veel.
    Na deze uit hebben gezet en de voor geschreven nozle temp van 230 graden naar 210 terug hebben gebracht
    ziet het er een stuk netter en veel minder gewicht in ieder geval wat is op gegeven.

    gr Martin
     
  12. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    244
    Locatie:
    roterdam
    Even een update.
    Printen gaat voorspoedig maar om de productie te verhogen een grote delta aangeschaft
    dubbele print oppervlakte en snelheid.
    Dit heeft ook even geduurd.
    Maar de Q-trainer kom tot een vliegtuig dus als er nog input is van jullie hoor ik het graag.
    gr Martin
    IMG_20171010_121334.jpg IMG_20171010_121341.jpg
     

    Bijgevoegde bestanden:

    mig 3 vindt dit leuk.
  13. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Ik ben benieuwd hoe je het verschil tussen een direct drive en een bowden extruder gaat vinden :)
     
  14. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Dat gaat best een verschil zijn met de instellingen. Om te beginnen retract distance vergroten.
     
  15. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    En hoge snelheid. Voor mijn printer werkt 5mm op 150mm/s best goed.
     
  16. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    244
    Locatie:
    roterdam
    ik zit nu met proef opstelling (print)
    van 3,5mm met 150mm/s
    het verschil is wel aanwezig door gebruik van TMC2100 stepper drivers zit ik
    met geluid van -50Db.
    het gaat wel snel zo een delta. duurt nog even voor fijn tuning en dan gaat het los
    gr Martin
     
  17. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    846
    Ben héél benieuwd......:yes:

    Groet:Robin
     
  18. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Dat gaat echt snel! Ik ben blij als ik 80mm/s haal. En dat gaat al rap, althans dat vind ik dan. Hoger gaat bij mij niet. Dan krijg ik na veel retractions last van under extrusion. Heb je misschien tips?

    De romp kan ik wel sneller printen. Maar vleugeldelen is me nog niet gelukt.
     
  19. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.828
    Locatie:
    Groningen
    Als je na retraction under extrusion krijgt kan je dat in Simplify3D compenseren. Dat is 1 voordeel top Cura...
     
  20. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    194
    Locatie:
    Veldhoven
    Klopt. Ik werk met S3D, als ik extra restart distance verhoog van 0.00 naar 0.01mm heb ik al blobs aan het begin. het komt door de vele korte retactions bij de vleugeldelen.

    Delen waar minder retactions voor nodig zijn gaan goed op 100mm/s.
     

Deel Deze Pagina