stepcraft cnc

Discussie in 'CNC' gestart door raf, 15 nov 2014.

  1. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    16.006
    Locatie:
    As,België
    de kress kan dan niet maar de HF spindel dan weer wel ????
    maar inderdaad de kress weegt het dubbele van de hf spindel
    maar wat blijft dan het verschil tussen de 420/1 en de 420/2
    en is de 1 om te bouwen naar de versie 2
    morgen eens bellen naar Thomas dan hoor ik het wel

    gr raf
     
  2. Arthur Hermans

    Arthur Hermans

    Lid geworden:
    21 feb 2005
    Berichten:
    260
    Locatie:
    Wijchen
    Ik denk dat het ombouwen financieel niet haalbaar is, anders hadden ze wel een ombouw kit uitgebracht.
     
  3. jd1uth

    jd1uth

    Lid geworden:
    7 okt 2005
    Berichten:
    397
    Locatie:
    Uithuizermeeden
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    16.006
    Locatie:
    As,België
    Jan bedankt
    seffens contact opnemen met stepcraft
    er zijn mensen die maar 20 uur gedaan hebben met de proxxon en ik heb er meer dan 300 uur op zitten dus hij heeft goed werk gelevert
    er zijn nu verschillende mogelijkheden die ik moet bekijken
    de motor is gord en de regeling ook dat kost me nieuw
    27.95 voor de motor en 22.87 voor de electronica + opsturen
    das rond de 60 euro en voor 90 euro heb ik een nieuwe met opsturen bij
    plus ik heb ook meteen nieuwe lagers en dergelijke
    dan ombouwen van de kop naar borsteloos is ook reeds gedaan
    https://www.stepcraft-systems.com/f...s-reparatur-lagertausch-modifikation?start=20
    hier op het forum zijn ze nog een stap verder gegaan maar ik wil de originele kop behouden
    nodig
    NTM Prop Drive Series 35-36A 800Kv / 722w motor borsteloos aan 23.46
    dan een regelaar zit ik ook aan een 20 euro
    een servo printje of zelfbouw puls gever maar tel maar een dikke 6 euro
    dan een 12 volt voeding van een 30 amp
    dat is dus ook meer dan een nieuwe proxxon ibs/e want ik zit dan nog steeds met de oude lagers

    dan de oplossing maar die kost 600 euro is de HF spindel die stepcraft zelf voorstelt maar dan heb je ook wel wat aan machine

    hoe je het ook bekijkt het blijft shit om dit nu juist kapot te krijgen want dit is ook nog eens de duurste maand van het jaar wat rekeningen betreft

    dus kijken wat er kan gedaan worden na de telefoon naar stepcraft

    gr raf
     
  5. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    16.006
    Locatie:
    As,België
    gebeld naar stepcraft .alle andere opties buiten weer een proxxon of een hf spindel kunnen niet .de step 2 heeft overal 4 rollen in plaats van nu de 3 die ik heb .ook zijn er sommige zaken dikker uitgevoerd .ik heb foto's mee gestuurd en ze zouden het bekijken.de proxxon opsturen wil ik niet want als ze dan geen garantie geven dan ben ik dat geld ook nog kwijt .als ze een nieuwe motor en elektronica sturen dan zit ik nog met oude lagers .dus heb ik gevraagd of ze iets in de aankoop/verzend prijs kunnen doen bij een nieuwe .hopelijk willen ze dat doen en kan de machine snel weer beginnen werken .
     
  6. ron alders

    ron alders

    Lid geworden:
    23 jun 2002
    Berichten:
    480
    Locatie:
    Hoogvliet RT
    Bij ons ook de Proxxon gesneuveld. Met een 3d geprinte adapter naar dremel een goedkope hobbymachine (aldi / lidl) erin en gaan. Kost 30 euro voor een nieuwe machine met ook meer toeren.
     
  7. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    16.006
    Locatie:
    As,België
    ik kan de adapter draaien in alu dat is ook geen probleem
    heb je een foto van de constructie want ik denk dat de dremel er wel anders in gemonteerd gaat moeten worden
    gr raf
     
  8. ron alders

    ron alders

    Lid geworden:
    23 jun 2002
    Berichten:
    480
    Locatie:
    Hoogvliet RT
    Stepcraft verkoopt deze adapter. Past zonder probleem in de machine.
     
  9. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    16.006
    Locatie:
    As,België
    probleem blijft alsnog hetzelfde Ron
    als ik hem bestel is hij even snel hier als een nieuwe proxxon waar ik alreeds een adapter voor heb
    als de wagen eindelijk terug klaar gaat zijn kan ik gewoon een stuk alu halen en eentje draaien voor mijn dremel
    dan heb ik altijd een reserve liggen
     
    Japie.G vindt dit leuk.
  10. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    16.006
    Locatie:
    As,België
    ik heb een 250 watt lazer besteld voor op de SC machine
    heeft er reeds iemand zo een lazer in gebruik op een cnc machine
    dit zijn de uitgangen die ik op de SC achter aan heb
    +24V 1
    GND 2
    +5V/VCC 3
    Direction 4th axis 4
    Step 4th axis 5
    Relay 2 6
    n.a. (Out) 7
    Tool length sensor 8
    +24V 9
    GND 10
    Disable 11
    Reference switch 4th axis 12
    Relay 1 13
    Relay 2 14
    n.a. (In) 15
    PE shed

    daar zou ik dus de lazer mee aan en uit moeten kunnen zetten
    gr raf
     
  11. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.932
    Locatie:
    Raalte
    Huh hier ben ik benieuwd naar. Volg ik
     
  12. corvl

    corvl verslagschrijvers

    Lid geworden:
    6 sep 2002
    Berichten:
    2.402
    Locatie:
    Tirol -Oostenrijk
    ik ben ook erg benieuwd.

    foto's ...filmje ..... info....:D

    Cor
     
  13. DirkSchipper

    DirkSchipper Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jun 2005
    Berichten:
    5.497
    Locatie:
    Utrecht
    Stepcraft voert geen laser (kon ik niet vinden op hun site), dus welke laser heb je aangeschaft (merk type shop link)?
    Overigens denk ik dat je op www.cnczone.nl meer kennis zult vinden over CNC, freesspindels en lasers.
     
  14. ron alders

    ron alders

    Lid geworden:
    23 jun 2002
    Berichten:
    480
    Locatie:
    Hoogvliet RT
    Stepcraft voert een laser in het programma. Heb het gezien in Dortmund. Was wel prijzig. Zag er wel solide uit en is compatibel met hun software.
     
  15. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    16.006
    Locatie:
    As,België
    ze hebben een planning voor een lazer in het gamma op te nemen
    maar in dortmund was een prototype
    er zijn een heleboel instellingen te doen in winpcnc voor de lazer kan werken
    de lazer heeft zelf een voeding en word door winpcnc aan en uitgezet
    alleen welke uitgang hebben ze daar voor gebruikt is de vraag
    is het dezelfde als waar ik de spindel mee aan en uit zet dus de pwm uitgang
    gr raf
     
  16. DirkSchipper

    DirkSchipper Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jun 2005
    Berichten:
    5.497
    Locatie:
    Utrecht
    Nou, dan zou ik de levering afwachten. Daar zit vast documentatie bij ...
    Toch spannend: een prototype kopen. Werkt die probleemloos? 't zal geen prijs zijn waarvan je denkt: "Jammer, fout gegokt. Volgende keer beter ....".
     
  17. ron alders

    ron alders

    Lid geworden:
    23 jun 2002
    Berichten:
    480
    Locatie:
    Hoogvliet RT
    Thnx voor de uitleg mannen
     
  18. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    16.006
    Locatie:
    As,België
    hier een youtube filmpje om winpcnc in te stellen



    en het is niet een klein beetje wat je moet veranderen
    een foutje is snel gemaakt

    gr raf
     
  19. jef

    jef verslagschrijvers

    Lid geworden:
    14 jan 2011
    Berichten:
    1.082
    Locatie:
    Hulshout België
    Raf , ik ben een leek op dit vlak maar ik vroeg me af waarom 250 watt ?
    Bij de modelbouwzaak waar ik kan laten laseren heb ik eens navraag gedaan hoeveel watt zijn laser is ,
    en dit bleek "slechts" 50 watt , waarmee toch triplex van 6 mm kan gesneden worden.
    Zijn er misschien verschillende types/procedures in het soort laser ?

    Groeten Jef
     
  20. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    27.313
    Locatie:
    Druten / NL
    Vermogen in versus vermogen uit?
    Continu of impuls? Duty cycle?
     
    Laatst bewerkt: 18 sep 2016

Deel Deze Pagina